Ateliere de heraldică la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită în zilele de sâmbătă, 17 februarie (de la 10:15) și 24 februarie (începând cu ora 13:00) să participați la două ateliere de heraldică susținute de tânărul istoric Alexandru Bușă!

Pe parcursul acestor ateliere veți învăța despre însemnele care intră în componența blazoanelor, despre tipul, culoarea și textura materialelor pe care sunt construite acestea și vă veți alcătui propriul blazon sub îndrumarea unor profesioniști.

 

Fenomenul heraldic s-a manifestat în istorie începând cu Evul Mediu, însemnele specifice fiind necesare în distingerea participanților la luptă, deoarece fețele lor erau acoperite cu coifuri metalice. Mai târziu, combatanții și-au pictat scuturile, pentru a fi ușor de memorat și de recunoscut de la distanță mare.

 

Odată cu trecerea timpului, oamenii au perfecționat felul de elaborare al simbolurilor heraldice, păstrând totuși elementele cheie care au fost folosite încă de la începuturi, cum ar fi: armele, plantele sau animalele plasate pe un scut sau inserate în compoziția stemelor reprezentate pe diverse alte obiecte.

 

Dacă vreți să vă construiți propriul blazon, sunteți curioși să aflați despre începuturile heraldicii sau sunteți pasionați de misterele castelelor magice și vreți să descoperiți cum a fost construit blazonul școlii Hogwarts din seria romanelor celebrei autoare J. K. Rowling, vă așteptăm  sâmbătă să vă alăturați echipei noastre de istorici!

 

Înscrierile se pot face pe e-mail info@antipa.ro. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar participarea este gratuită.

 

Parteneri media: UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

 

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Muzeul Antipa, atelier de heraldica, copii


Comunicat publicat de: MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA” (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA”

Expoziția „Kiseleff nr. 1 De 110 ani, orașul crește în jurul lui!” la emisiunea „Știința în cuvinte potrivite”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în parteneriat cu Radio România Cultural vă invită marți, 22 mai 2018 la o emisiune care va aduce…

Kiseleff nr. 1 De 110 ani, orașul crește în jurul lui!

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță deschiderea expoziției temporare „Kiseleff nr. 1. De 110 ani, orașul crește în jurul lui!”, care va putea…

Noaptea Muzeelor la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activități care includ expoziții temporare, proiecții de filme documentare, activități…

Artizanii naturii

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii sâmbătă, 12 mai 2018 de la ora 11:00, la o nouă întâlnire cu temerarii…

Ploaia curcubeu

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Editura PANDORA M îi invită pe copii marți, 24 aprilie 2018, la o întâlnire cu Andreea Iatagan,…
Vezi profilul MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA”