Asigurari locuinta si asigurari marfa

Asigurarea este o modalitate de protectie impotriva pierderilor financiare, o forma de management al riscului.

Asigurarea este o modalitate de protectie impotriva pierderilor financiare, o forma de management al riscului. Avand in vedere ca traim intr-o lume plina de astfel de riscuri, se impune a face investitii in asigurari, pentru o mai mare siguranta in ziua de maine. O astfel de tranzactie implica doua parti, fiecare cu propriile drepturi si obligatii contractuale: asiguratul, care isi asuma o plata garantata si previzibila, in favoarea asiguratorului care se obliga sa compenseze asiguratul in cazul producerii evenimentului asigurat. Aceasta schema este valabila in cazul tuturor asigurarilor: asigurari de viata, asigurari marfa, asigurari locuinta, etc.
Fiecare risc asigurat prezinta particularitatile sale. Pentru asigurari locuinta, asiguratorul isi asuma plata unor daune, in cazul in care se produc anumite evenimente, acoperite prin polita de asigurare, in privinta unui anumit imobil. De aceea este necesar ca riscurile sa fie clar mentionate in polita, astfel incat asiguratul sa stie in care cazuri are dreptul sa ceara daune.
Cand vorbim de asigurari marfa, lucrurile sunt ceva mai relative. Exista mai multe variabile in ecuatie, care trebuie luate calcul, in momentul incheierii unei asigurari-marfa. In primul rand, vorbim de marfa care trebuie transportata, de valoarea ei. Apoi, de modul in care urmeaza sa fie transportata marfa respective – pe mare, pe sosea, pe cale aeriana. De asemenea, riscuri pot sa apara la vami, la incarcare si descarcare, etc. Practic, de la plecare pana la destinatie exista riscuri de care trebuie sa se tina seama, iar valoarea politei de asigurari-marfa creste exponential cu numarul si dimensiunea factorilor de risc implicati, cu valoarea marfii, etc. Pot exista riscuri previzibile, care sent, de regula, cunoscute, insa pot exista si unele surprinzatoare, neasteptate, care nu se bucura de o anume predictibilitate.
Pentru transportatori, cei care au ca obiect de activitate transportul marfurilor dintr-o locatie intr-alta, intr-o lume in care comertul cu bunuri este un domeniu de activitate major, incheierea unei polite de asigurari-marfa poate reprezenta un element de siguranta, care elibereaza prestatorul de astfel de servicii de stresul la care este supus din cauza posibilitatii aparitiei unor riscuri de deteriorare sau distrugere a transportului. In privinta acestui tip de asigurari, polita poate sa asigure despagubire totala sau partial, in functie de optiunea exprimata de asigurat la incheierea politei. Asigurarea poate cuprinde atat pasagerii transportati, cat si marfurile; de asemenea, vehiculele cu care se face transportul, pot fi incluse in asigurare. Depinde doar de asigurat, in ce masura constientizeaza si-si asuma existenta riscurilor care planeaza asupra unui transport de marfuri si persoane, daca este cazul.
Este un domeniul sensibil pe piata asigurarilor, insa, de asemenea, un domeniu profitabil, in pofida riscurilor existente, avand in vedere cantitatile enorme de produse finite si materii prime, care se transporta dintr-un oras intr-altul, dintr-o tara intr-alta, de pe un continent pe altul. Bunurile transportate sunt asigurate pe toata durata transportului, se poate incheia o asigurare doar pentru un transport anume sau pentru o perioada determinate. Optiunile sunt variate, putand fi usor accesate si de cei care opereaza in baza unui buget mai redus, astfel incat sa acopere eventualele riscuri ce ar putea sa apara.
Consideram ca incheierea unei asigurari pentru marfa este o modalitte excelenta de a va elibera de grijile implicate de efectuarea unui transport de bunuri, de orice fel.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
asigurari marfa, asigurari locuinta


Comunicat publicat de: Seo ComWeb SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Seo ComWeb SRL

Servicii de call center Bucuresti

Centrul nostru ofera tuturor celor interesati servicii complete de call center; ne dorim sa ne impunem pe piata de call center Bucuresti, prin servicii de…

Mia Donna Fashion haine online dama ieftine romanesti

Piata de haine online a cunoscut o linie de evolutie ascendenta in ultima perioada, atat la nivel international, cat si in ceea ce priveste tara…

Aranjamente florale cu Happy Flower

Florile sunt frumoase prin natura lor; alaturarea anumitor forme, culori, dimensiuni infrumuseteaza si mai mult ambientul, indiferent de eveniment.

Despre bijuterii swarovski

In primul rand va putem spune ca numele creatorului de bijuterii sau cristale de acest tip este Daniel Swarovski din Austria, iar evolutia acestor pietre…

Tractari auto in Bucuresti, remorcare non stop

Daca te afli in Bucuresti sau undeva in judetul Ilfov, noi putem sa va oferim cele mai rapide si cele mai performante servicii de tractari…
Vezi profilul Seo ComWeb SRL