Alegerea sexului viitorului copil

Alegerea sexului viitorilui copil este un subiect dezbatut indelung in vremurile noastre. Se presupun multe, dar putine lucruri sunt demonstrate. Un lucru este sigur: nu poti concepe un baiat sau o fata doar urmand sfaturi sau proceduri. Sansele conceptiei unui copil cu un anumit sex sunt de 50%. Mama natura are ultimul cuvant.

Pe vremuri, cand stiinta si medicina erau putin dezvoltate, supozitiile erau banale. Ba chiar si acum mai exista persoane care cred de exemplu ca daca copilul este conceput intr-o noapte cu luna plina, va fi fetita sau ca daca mananci alimente sarate vei avea un baiat.

Toate aceste metode empirice sunt eronate, dar pentru ca in unele cazuri, parintii chiar vor avea un copil cu sexul presupus de ei, ele inca mai sunt vehiculate. S-a demonstrat prin notiuni de anatomie si fiziologie ca prezenta sau absenta orgasmului la femeie, pozitia sexuala, alimentatia, preferintele alimentare etc sunt lipsite de importanta in prezicerea sexului viitorului copil.

In fiecare luna, la ovulatie este eliberat un ovul. Acesta contine un singur tip de cromozomi sexuali, de tip X. Spermatoizii pot contine fie cromozomi X, fie Y. Daca ovulul este fecundat de un spermatozoid X, produsul de conceptie va avea cromozomi XX si sexul bebelusului este feminin, iar daca XY, masculin.

Cum putem noi influenta tipul de cromozomi ai viitorului copil este foarte dificil de spus. Dar exista niste presupuneri care par a fi reale si oarecum demonstrate.

Se crede ca spermatoizii Y sunt mai rapizi, dar mai sensibili decat cei cu cromozom X. Adica ajung mai repede la ovul, dar mor inaintea celor cu X. Astfel, daca contactul sexual are loc in ziua ovulatiei, primii spermatozoizi care ajung la ovul sunt cei purtatori de cromozomi Y pentru ca sunt mai rapizi. Daca are loc cu cateva zile inainte sau dupa ovulatie, spermatozoizii Y mor in 12-24 de ore, pe cand cei cu X desi mai lenti, supravietuiesc mai multe zile.

Altfel spus, daca contactul sexual are loc in ziua ovulatiei bebelusul va fi baiat, iar inafara acestei zile, va fi fetita.

Dar toate acestea sunt relative inca. Probabilitatea de a avea baiat sau fetita este de 50%. Tot ce va ramane de facut este sa asteptati ecografia de morfologie fetala intre saptamanile 12-22 de sarcina pentru a afla sexul bebelusului. Uneori nu se poate spune cu certitudine nici la aceasta varsta a sarcinii, daca pozitia fatului in burtica nu este favorabila.

www.suntmamica.com

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
sexul viitorului copil, concepere fetita, concepere baiat


Comunicat publicat de: SuntMamica.com (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de SuntMamica.com

Tratamentul afectiunilor anale

Afectiunile anale – Hemoroizii, fisurile anale, boala pilonidala etc.

Tratament in caz de incontinenta urinara

Incontinenta urinara afecteaza apoximativ 55% din femei si poate aparea la toate varstele. Cu toate ca se considera un subiect tabu si afecteaza calitatea vietii,…

Cum ajuti copilul sa se adapteze la gradinita?

Grădinițele au fost create pentru confortul părinților și dezvoltarea completă a copiilor. Ținând cont de angajarea constantă a adulților, instituțiile pentru copii au primit o…

Iata ce sa faci pentru a Naste Fara Durere

Ultimele cercetari au demonstrat ca este foarte important controlul mental al momentului nasterii. Din ce in ce mai multe gravide isi doresc ca nasterea sa…

Cum influenteaza copii divortul parintilor?

Ceea ce inteleg copiii dintr-un divort depinde foarte mult de varsta la care survine ruptura intre cei 2 parinti. Este gresita impresia ca daca sunt…
Vezi profilul SuntMamica.com