Alege sisteme de hidroizolatii de piscine pentru impermeabilizare completa

Protectia piscinelor din punct de vedere al impermeabilizarii este estentiala, deoarece apa pune sarcini majore pe structura acesteia. 

Afla, in continuare, de ce este nevoie de hidroizolatii piscine si cat de agresiva poate fi apa pentru toate materialele de constructie utilizate.

Fara motaj de hidroizolatii piscine rezultatul poate fi compromis

O piscina este o structura care retine apa si care este utilizata in scopuri de agrement, pentru petrecerea timpului liber sau in contex sportiv, pentru antrenamente si competitii. Exista mai multe tipuri de piscine, cum ar fi piscina privata, piscina publica, piscina de competitii, etc.

Piscinele sunt construite din materiale diverse, cum ar fi beton, caramida si beton, fibra de sticla, vinil, etc. Cea mai des intalnita este piscina de beton.

Piscinele pot fi scufundate in pamant sau montate la suprafata, ca o constructie independenta sau ca parte a unei cladiri. Daca apar scurgeri de apa in interior sau in exterior, inseamna ca piscina se va goli, iar lucrarea nu a folosit hidroizolatii piscine de calitate.

Constructia unei piscine poate dura de la cateva zile la cateva luni, in functie de dimensiune, de materialele utilizate dar si de finizajele finale. Zonele critice ale constructiei trebuiesc protejate cu hidroizolatii piscine, pentru a le face etanse la apa. Este vorba de imbinarile de constructii, deschiderile pentru tevi, colturile, accesoriile diverse (sine, lumini, etc).

O problema majora cu care se confrunta multi proprietari de piscine odata ce incep sa le foloseasca, sunt scurgerile de apa. Proiectarea corecta, etapele de constructie bine realizate, sistemul de hidroizolatii piscine de calitate si sistemul de placare poate preveni o multime de situatii neplacute si va economisi bani si timp.

Factori care pot duce la scurgeri de apa sunt:

  • Fisuri de contractie care apar in timpul procesului de intarire al betonului
  • Lipsa bariereror formate de hidroizolatii piscine, montate intre apa din piscina si beton
  • Imbinarile de constructie
  • Defectiuni la conductele de instalatii sanitare si de aspiratie

Imbinarile de beton sunt inevitabile in etapele de constructie a piscinei. Turnarea betonului pe sectiuni va duce la aparitia unor locatii vulnerabile, care pot fi protejate cu sisteme de hidroizolatii piscine. Acestea se instaleaza toata suprafata piscinei si va face toata constructia etansa la apa.

Instalarea tevilor de alimentare si aspirare se face foarte usor. Dupa finalizare, la momentul acoperirii, se va aplica un strat de hidroizolatii piscine flexibil, care va etanseiza intreaga zona si va elimina riscul pierderilor de apa.

Detalii importante pentru sistemul de hidroizolatii piscine

Deoarece piscina va fi umpluta cu apa, sistemul de hidroizolatii piscine trebuie sa poata rezista la presiunea hidrostatica de minim 2,5 bari. Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea unui strat de grund inainte de montarea membranei impermeabile a foii. Colturile trebuie sa fie tratate cu benzi termoplastice, pentru a evita formarea fisurilor ulterioare.

Piscina este o structura ce are ca functionalitate retinerea apei si care are nevoie de curatare la intervale regulate. Curatarea piscinei se face cu substante chimice si prin frecarea cu instrumente speciale, din acest motiv este nevoie ca suprafata sa fie acoperita cu un material durabil, usor de curatat si rezistent. Placile de faianta speciale pentru piscine pot indeplini aceste cerinte, acestea fiind instalate cu ajutorul unor adezivi speciali. Acestia sunt formati dintr-un amestec cu un continut ridicat de polimer, care trebuie sa treaca testele de rezistenta cu imersie in apa. Dupa montare, placile vor fi chituite cu ciment epoxidic sau ciment bogat in polimeri.

Deoarece pe piata exista multe optiuni disponibile pentru hidroizolatii, este recomandat sa apelezi la un expert pentru a avea certitudinea alegerii perfecte. Intra pe www.milucon.ro unde poti afla toate informatiile necesare despre sisteme de hidroizolatii piscine si hidroizolatie fundatie.Comunicat publicat de: Agentia Fortin (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Fortin

Cartuse imprimanta Canon - tot ce trebuie sa cunosti despre aceste modele

Esti in cautare de cartuse imprimanta? In prezent ai la dispozitie mai multe modele de unde poti alege.

Avantajele aplicarii de hidroizolatii lichide in constructii

Atunci cand ai un proiect de constructie, iti doresti ca totul sa fie livrat la timp, sa fie durabil si rentabil.

Tips&tricks: cum sa-ti ingrijesti eficient cultura de struguri?

Ti-ai propus sa cultivi vita de vie si cauti cele mai bune solutii pe care sa le folosesti in acest sens, astfel incat sa obtii…

Protejeaza-ti casa si familia cu servicii de deratizare de cea mai buna calitate

Te poti gandi la ceva mai ingrozitor decat sa mergi noaptea la bucatarie si sa sa vezi gandacii cum isi fac de cap pe gresia…

Top 5 motive care te conving sa consumi regulat macrou afumat, ca sa te mentii in forma

Daca mai aveai vreun dubiu, trebuie sa stii ca pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente.
Vezi profilul Agentia Fortin