Avantajele aplicarii de hidroizolatii lichide in constructii

Atunci cand ai un proiect de constructie, iti doresti ca totul sa fie livrat la timp, sa fie durabil si rentabil.

Antreprenorul de constructii este cel care ar trebui sa garanteze aceste specificatii, dar tu, ca beneficiar trebuie sa te asiguri in permanenta de stadiu lucrarilor. Mai ales in faza de turnare de hidroizolatii lichide, care este cea mai critica componenta a oricarui proiect de constructii.

 

Asigura-te daca etapa de turnare de hidroizolatii lichide este una corect realizata.

 

Atunci cand realizarea hidroizolatiilor nu este realizata la un nivel calitatativ adecvat, cand materialele sunt de proasta calitate, iar instalarea este grabita, putem spune ca asistam la un scenariu care se transforma intr-un esec epic, de proportii dezastruoase si foarte costisitoare. Riscurile de daune materiale si nu numai, ar trebui sa reprezinte un motiv suficient pentru ca orice proiect de constructie sa utilizeze hidroizolatii lichide de calitate, montate conform specificatiilor producatorului.

 

Chiar si finisajele interioare, cum sunt gresia si faianta in bucatarie, trebuie sa beneficieze de montarea de hidroizolatii lichide. Oricine a trecut prin experienta groaznica a unei bai care nu a fost impermeabilizata corespunzator, te va incuraja sa folosesti materiale de cea mai inalta calitate, cum sunt si aceste hidroizolatii lichide, care prin insasi metoda de turnare reprezinta garantia unei hidroizolatii perfecte. Deteriorarile provocate de apa si abur pot duce la pagube importante atat la baia in care apar, dar si in camerele adiacente. Responsabilitatea penrtu daunele cauzate este de obicei transferata instalatorului care a realizat lucrarea, dar este putin probabil ca vei reusi vreodata sa recuperezi pagubele provocate. Chiar daca vei reusi din punct de vedere financiar, timpul si stresul consumate pentru rezolvarea problemei nu pot fi cuantificate in niciun fel.

 

Dincolo de dorinta de a termina lucrarile de constructie cat mai repede, care exista pe orice santier, atat din partea ta, a beneficiarului, dar si a antreprenorului, exista multe provocari suplimentare, legate inclusiv de impermeabilizare. Acestea pot include acces limitat la anumite zone, solul dificil, turnarea de hidroizolatii lichide in spatii care trebuiesc pregatite corespunzator, etc.

 

Exista o multime de variante pentru turnarea de hidroizolatii lichide optime, care pot satisface atat exigentele legate de costuri cat si cele legate de timpul de aplicare.

 

Turnarea de hidroizolatii lichide prezinta foarte multe beneficii, printre care:

  • Usurinta aplicarii la schimbarile de directie, de plan sau chiar de inclinatie;
  • Pot fi utilizate cu succese in spatii neregulate sau umede;
  • Este mult mai rapid sa aplici hidroizolatii lichide decat membrane din foi. O comparatie adecvata este cea intre aplicarea vopselei pe pereti cu ajutorul unui trafalet sau montarea de tapet.

 

Exista mai multe metode pentru aplicarea de hidroizolatii lichide, in functie de specificatiile acestora:

  • Cu pensula;
  • Cu o rola tip trafalet;
  • Cu un sistem de pulverizare fara aer. Acest dispozitiv poate reduce timpul de aplicare cu pana la 50%.

 

Odata ce accesul pentru impermeabilizare este disponibil, timpul de finalizare a lucrarii va putea fi respectat. In caz contrar, pot aparea presiuni suplimentare care pot duce la grabirea anumitor etape de constructie sau chiar anularea lor. Daca se intampla sa lucrezi cu un antreprenor de constructii care isi doreste doar sa termine cat mai repede ca sa-si incaseze banii, iar apoi sa contracteze alta lucrare, va trebui sa fii foarte atent la tot ce se intampla. Insista atunci cand stii ca urmeaza turnarea de hidroizolatii lichide, pentru ca tot procesul sa se desfasoare corect, indiferent de pretentiile pe care le prezinta antreprenorul.

 

Un proiect de turnare de hidroizolatii lichide realizat rapid, fara respectarea etapelor obligatorii, nu poate garanta calitatea si in niciun caz nu va respecta codurile si standardele impuse in domeniu. Doar ca singurul care se va lupta cu toate aceste probleme, odata facuta receptia cladirii, vei fi tu.

 

Mai multe detalii referitor la lucrarile de montarea de hidroizolatii poti citi pe site-ul celor de la Hidroizolații-Terase, www.hidroizolatii-terase.ro.

 

 Comunicat publicat de: Agentia Fortin (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Fortin

Cartuse imprimanta Canon - tot ce trebuie sa cunosti despre aceste modele

Esti in cautare de cartuse imprimanta? In prezent ai la dispozitie mai multe modele de unde poti alege.

Tips&tricks: cum sa-ti ingrijesti eficient cultura de struguri?

Ti-ai propus sa cultivi vita de vie si cauti cele mai bune solutii pe care sa le folosesti in acest sens, astfel incat sa obtii…

Protejeaza-ti casa si familia cu servicii de deratizare de cea mai buna calitate

Te poti gandi la ceva mai ingrozitor decat sa mergi noaptea la bucatarie si sa sa vezi gandacii cum isi fac de cap pe gresia…

Top 5 motive care te conving sa consumi regulat macrou afumat, ca sa te mentii in forma

Daca mai aveai vreun dubiu, trebuie sa stii ca pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente.

Ce trebuie sa iei in considerare cand cauti o bicicleta de dama?

Te-ai saturat sa-ti petreci dupa-amieze acasa si vrei sa faci sport in aer liber?
Vezi profilul Agentia Fortin