10 sporturi care te ajuta sa devii nu doar mai sanatos ci si mai inteligent

Stim cu totii ca sportul ne dezvolta peste masura capacitatile fizice. Insa nu doar acestea sunt avantajate de catre sport. Si cele intelectuale se pot imbunatati incredibil de mult daca alegem sportul potrivit. 

Asadar, astazi discutam despre 10 sporturi care nu doar ca te fac mai sanatos, dar te fac si mai inteligent, dezvoltandu-ti capacitatile strategice si intelectuale. 

  1. Inotul

Specialistii spun ca inotul este cel mai complet sport care ajuta la dezvoltarea neurologica. Este ideal sa fie practicat inca din copilarie. Iar acesta are capacitatea de a-ti oferi si o rezistenta sporita la efort fizic

 

  1. Karate

Karate este un sport care poate educa foarte usor un copil. Acest sport iti creeaza o mentalitate de invingator, iti corecteaza greselile si te face atent. In plus prin acest sport poti sa te dezvolti si fizic foarte usor. 

 

  1. Dansul

Dansul este un sport care modeleaza mai mult latura emotionala a unui copil. Este foarte important ca el sa inteleaga ca se poate exprima liber si dansul ii permite acest lucru. 

 

  1. Sahul

Participarea la competitii de sah dezvolta in randul oricarui om abilitati unice. Un sport strategic, complex. care antreneaza foarte mult creierul. Nu presupune miscare si nu are un impact fizic extrem, insa este „sportul mintii”, ceea ce il face foarte important. 

 

  1. Polo

Acest sport combina avantajele inotului cu munca in echipa, formand in anumiti oameni adevarate caracteristici de lider. Poate dezvolta foarte mult abilitatile de comunicare, ca mai toate sporturile practicate in echipa. 

 

  1. Atletismul

Acesta nu a fost niciodata doar un sport pentru dezvoltarea fizica. Motivatia si dorinta de a performa se instaleaza foarte usor in cadrul acestui sport. Iar acestea sunt mai mult caracteristici mentale, care vor aduce dupa sine o multime de alte beneficii in aceasta directie. 

 

  1. Fotbalul

Fotbalul este un sport destul de interesant. El necesita o privire de ansamblu si o gandire strategice. Iar oamenii care practica acest sport sunt deosebit de ageri si ajung sa dezvolte reflexe extrem de puternice. 

 

  1. Gimnastica

Un sport nobil care ajuta nu doar la pastrarea unei siluete incredibile, ci si la formarea unui stil de viata sanatos si a unei mentalitati puternice. Gimnastica imbunatateste vizibil performantele cognitive, spun specialistii, inca din primele luni de practica intensa a acestui sport. 

 

  1. Balet

La fel ca in cazul dansului, acest sport necesita o putere de concentrare mare, ceea ce imbunatateste fluxul sanguin catre creier. Iar baletul confera si rezistenta fizica si echilibru emotional. 

 

  1. Scrima

De departe un sport elitist, scrima poate ajuta la formarea unei capacitati de gandire anticipata extrem de dezvoltata. In plus, ajuta si fizic si emotional la fel de bine ca orice alt sport. Scrima este unul dintre cele mai recomandate sporturi pentru a capata echilibru emotional si mental. Cuvinte cheie:
competitii sah


Comunicat publicat de: OficiulDePresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de OficiulDePresa

Vrei sa fii in tendinte in 2020? Vezi cum e integrata moda secolului trecut in tendintele anului 2020

Moda anilor 2020 nu se caracterizeaza doar prin noutate, ci si prin reinterpretarea si readucerea in lumina reflectoarelor a unor haine vedeta ale secolului trecut.…

PR2Advertising.ro sprijina companiile pe timp de criza. Publica si tu gratuit comunicatele companiei tale

PR2Advertising.ro sprijina companiile in perioada de criza prin care trecem si le ofera posibilitatea publicarii de comunicate de presa in mod gratuit pe site-urile: PR2Advertising.ro,…

Cum ne imbolnaveste stresul, in contextul COVID-19

Poate cea mai raspandita maladie a vremurilor, stresul imbolnaveste umanitatea atat fizic, cat si psihic. In contextul pandemiei cu nul coronavirus, e cu atat mai…

Guvernul britanic dezvaluie planurile de comemorare a BrexituluiGuvernul britanic dezvaluie planurile de comemorare a Brexitului

Guvernul britanic a anuntat planul de a comemora ultima zi a tarii ca stat membru UE pe 31 ianuarie. Acesta presupune emiterea unei monede comemorative…

Top 7 cele mai scumpe nunti din lume!

Nunta este, cu siguranta, primul dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu. Este un eveniment unic, pe care l-am dori inradacinat in mintea…
Vezi profilul OficiulDePresa