10 ani de soft SIVECO pentru APIA

Peste 17 miliarde de euro distribuiti catre peste 2 milioane de fermieri, in perioada 2007-2017

SIVECO Romania aniverseaza 10 ani de la crearea si implementarea sistemului informatic pentru APIA prin care s-au distribuit peste 17 miliarde de euro pentru peste 2 milioane de fermieri inregistrati in sistem, in perioada 2007-2017.

Cei 5.000 de functionari APIA merita respect pentru gradul de absorbtie a fondurilor din agricultura, iar noi ne mandrim ca soft-ul nostru a facut posibila munca dansilor. Suntem in compania selecta a firmelor europene de varf care au reusit o astfel de performanta. Soft-ul IACS, realizat de echipa SIVECO, este unul extrem de complex, iar particularitatile Romaniei l-au facut printre cele mai dificile din Europa. Ne-am mobilizat, asa cum echipa noastra a facut-o de fiecare data la presiune maxima, si am reusit sa livram un sistem la cele mai exigente standarde”, a declarat Florin Ilia, Presedinte & Director General al SIVECO Romania.

Prin sistemul IT dezvoltat pentru APIA, perfectionat continuu pe parcursul celor 10 ani, SIVECO Romania a avut o contributie importanta la propulsarea sectorului agricol pe primul loc in Romania in ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene. Agricultura este singurul sector cu alocari masive si cu o rata de absorbtie de peste 90% din totalul de fonduri alocate. Pentru campania 2016, agricultura romaneasca se afla pe unul din primele locuri in Europa raportat la suma autorizata la plata pana la 31 martie 2017.

Sistemul informatic dezvoltat de SIVECO pentru APIA, denumit IACS (Integrated Administration and Control System), este un sistem care asigura administrarea si controlul riguros al cererilor de plata ale fermierilor. Dezvoltarea si implementarea IACS a reprezentat o conditie esentiala pe care Romania a trebuit sa o indeplineasca pentru a putea avea acces la fondurile europene destinate modernizarii sectorului agricol.

Alte state membre au avut la dispozitie 2 sau 3 ani inaintea aderarii la Uniunea Europeana pentru a realiza un astfel de sistem. Noi a trebuit sa facem totul intr-un timp foarte scurt, practic in acelasi timp cu aderarea la UE. Echipa SIVECO Romania a avut, in anumite momente, pana la 200 de experti, de inalta specializare, care au lucrat in acelasi timp la soft-ul pentru APIA. Cu toate dificultatile pe care a trebuit sa le depasim, ne bucuram sa putem spune ca am reusit sa contribuim la obtinerea unor rezultate economice foarte bune de catre agricultura Romaniei. Iar acest lucru este bazat, in mod obiectiv, pe cifre incontestabile”, a completat Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO Romania.

Sistemul IACS dezvoltat de SIVECO Romania a dobandit din partea comunitatii IT recunoastere internationala, primind premiul European IT Excellence Awards la categoria Vertical Market.

SIVECO este unul dintre putinii actori din piata de IT din Romania care are capacitatea si resursele necesare dezvoltarii si implementarii unui sistem IT de o asemenea anvergura, care sa aduca si sa sustina un impact social atat de puternic.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme pri vate, institutii publice. De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

siveco, apia, aniversare, agricultura, soft, it, sistem informatic, fermieri

Comunicat publicat de: SIVECO Romania (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de SIVECO Romania

SIVECO Romania se afla pe locul I în Topul National al Firmelor 2017, la categoria “Cercetare-Dezvoltare si High-Tech”