INVITAȚIE LA DANS / INVITATION TO DANCE: open class cu Renato Zanella, la Teatrul EXCELSIOR

|
18.11.2018 7:00pm
Locatia: Teatrul Excelsior

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Excelsior (Sala „Ion Lucian”), coregraful de renume mondial Renato Zanella lansează publicului din România o INVITAȚIE LA DANS, spectacol-eveniment ce va avea în prim-plan personalitatea fascinantă a maestrului italian, precum și universul său de creație. Totodată, evenimentul îi aduce în lumina reflectoarelor pe tinerii dansatori care participă la cea de-a doua ediție a ATELIERELOR EXCELSIOR – DANS, masterclass susținut de către Renato Zanella la București, în perioada 12-18 noiembrie a acestui an.

Evenimentul din data de 18 noiembrie va fi unul cu totul special. În prima parte a serii, jurnalista Eveline Păuna îl va purta pe Renato Zanella printre amintiri și momente care i-au marcat parcursul uman și profesional. Dialogul va fi urmat de un open class: prin demonstrații de măiestrie coregrafică, protagonistul evenimentului va dezvălui publicului viziunea sa asupra dansului și înțelesurile ce transcend mișcarea. Cea de-a treia parte a serii va fi o adevărată gală a dansului alcătuită din momente coregrafice semnate Renato Zanella, prezentate de tinerii dansatori pe care acesta i-a coordonat pe parcursul unei săptămâni de studiu intensiv.

Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, programul Atelierele Excelsior – Dans le oferă copiilor și tinerilor talentați din România șansa unei experiențe de învățare autentică, prin deschiderea perspectivelor către o viitoare carieră în domeniul dansului.

Cu o experiență de peste un deceniu în fruntea Companiei de Balet a Operei de Stat din Viena și a unui mandat la Opera Națională a Greciei, Renato Zanella este un nume important în lumea dansului, creațiile sale coregrafice fiind interpretate cu succes în toată lumea.

„Dansul este o artă specială. Când dansezi poți, realmente, să simți că ajungi până la stele, le culegi și le presari în sufletele celor care te urmăresc. Tinerii români sunt foarte talentați și mă bucur că am avut ocazia să lucrăm împreună”, declara Renato Zanella la finalul masterclass-ului pe care l-a coordonat anul trecut.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilet.ro și de la sediul Teatrului Excelsior (Strada Academiei nr. 28).

Pe parcursul evenimentului, publicul străin va beneficia de traducere simultană în limba engleză, la căști.

 

Galerie foto: