Funerare Rainbow Dorobantu va onora funeraliile pentru Poetul jurnalist GEORGE STANCA

|
07.02.2019 12:00am
Locatia: Bucuresti

Jurnalistul si poetul George Stanca ne-a dat o lovitura mare la inceputul acestei saptamani. Luni – 04 februarie 2019, la varsta de 71 de ani, a plecat spre o lume mai buna, decesul acestuia avand loc la la Spitalul „Sfanta Maria“ din Bucuresti. Decesul marelui jurnalist a survenit dupa-amiaza, ca urmare a unui stop cardio-respirator, la aproximativ o luna de stat in spital, suferind de o boala grava.

George Stanca a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din 1990, urmand cursurile Institutului de Contrucții din Bucuresti. Acesta a debutat ca publicist in anul 1971, in revista “Saptamana”, fiind redactor al unei rubrici muzicale. Tot in anul 1990, George Stanca – un om complet din toate punctele de vedere, a fost membru fondator si editor-senior al saptamanalului „Independentul” din Deva si colaborator la primul saptamanal independent, „Observator”.

Funerare Rainbow Dorobantu, o firma de pompe funebre Bucuresti este firma ce se va ocupa de serviciul funerar al marelui jurnalist poet George Stanca. Astfel, in data de 05.02.2019, trupul neinsufletit se va ridica de la spitalul Sf Maria din Bucuresti, de la morga, urmand a fi depus la Biserica Sf Gheorghe Nou, unde va avea ulterior loc slujba de inmormantare, in data de 07.02.2019 – joi.

Rainbow Dorobantu va oferi serviciul de transport funerar, fiind o firma cu servicii funerare complete, ocupandu-se in totalitate de onorarea funeraliilor poetului. Dupa sustinerea slujbei la Biserica Sf Gheorghe Nou, cel mai reprezentativ locas in peisajul ctitoriilor brancovenesti din Romania, se va merge la cimitirul Belu, unde poetul va fi inmormantat.

De-a lungul carierei, George Stanca a fost redactor-sef si director a numeroase publicații, dar si proprietarul unor publicații precum: “Big Magazin”-1994, “Integrame Mondene”-1995, “Super VIP” (1996-97, 1997-98, 2000), “Giulestina” (1995-2000), “Vocea Valahiei” (2000). De asemenea, George Stanca a fost realizatorul unor emisiuni de televiziune si radio. Si daca numele “Giulestina” v-a atras atentia, aflati ca George Stanca a fost si un mare iubitor al sportului, un mare fan al echipei “Rapid”. Acesta a fost cel care a fondat numele „Giulestina”, in programele de meci ale Rapidului, in anul 1997.

A debutat in 1981 cu un volum de poezii, „Tandrețe maxima” (1981), scriind de-a lungul timpului peste 20 de opere literare, poezii, eseuri, pamflete politice.

 

Cariera literara si artistica au evoluat in paralel cu cea de inginer.

  • 1971 – a fost anul in care a debutat ca publicist in revista „Saptamana” lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzica pop-rock-usoara,  devenind si „comentator muzical” cum ii placea sa se numeasca si nu cronicar, cum era la acel moment denumirea postului.
  • 1972 – devine colaborator la Saptamana lui Barbu.
  • 1971-1972 – devine colaborator la „Contemporanul”, „Scinteia Tineretului”.
  • 1973-1975 – ajunge redactor al revistei „Flacara”, membru fondator alaturi de Adrian Paunescu si Dorin Tudoran, sef pagina muzicala, secretar muzical al Cenaclului Flacara si reporter.

 

Tot la Flacara, in paralel, si-a gasit si adevarata vocatie, de care s-a indragostit etern si iremediabil si pe care nu a parasit-o niciodata: reportajul.

 

https://www.funerare-ieftine.ro/