#EMOJIPLAY

|
22.01.2017 7:00pm
Locatia: Teatrul Excelsior

Ideea spectacolului #EmojiPlay este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat – fie cel corporal, fie cel verbal, cel al imaginilor, precum sunt emoticoanele, cel al abrevierilor – pe care tot mai multă lume le folosește, mesaje care, de multe ori, devin de neînțeles și par absurde pentru cei care nu sunt inițiați în aceste coduri.

“Aș zice că e un spectacol educativ, dar nu am vrut asta. Am vrut să constat că pe undeva se poate comunica în alt fel, decât numai prin vorbe, ceea ce nouă, dansatorilor, ni se întâmplă de când ne naștem, adică noi comunicăm altfel…

Am plecat de la emoticoane și mă întorc la ele. Piesa are o coregrafie paralelă, cu cea a dansatorilor, este o animație care punctează și în același timp se joacă anume cu ceea ce se întâmplă pe scenă… E un spectacol pe care l-am dorit să fie și cu haz: așa cum pe mine mă amuză anumite lucruri tot așa să îl amuze și pe spectator. Am vrut să scriu acest haz cu vitriol și cu o peniță foarte clară…

…E un spectacol pe care l-am făcut repede, pentru că nu am putut să nu-l fac repede și pentru că un e-mail merge repede.

…Am plecat de la ideea mingii, ideea rotundului, care e foarte importantă aici. Un Emoji este rotund, este ca o minge de copil, dar și ca globul pământesc, sau ca planetele. Ne duce la ideea lumii. Faptul că un emoticon care râde e rotund și acel zâmbet sau rânjet e înglobat înseamnă că emoția e într-un rotund… Și DansActorii se contopesc într-un rotund…” (Gigi Căciuleanu)

DansActorii spectacolului sunt Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea.

Echipa de producție este formată din Lelia Marcu-Vladu (asistent coregraf), Les Ateliers Nomad (scenografie video și animație), Pro – DJ Event (coloana sonoră), Corina Boboc (costume), Cristian Petru Simon și Andrei Florea (light designeri).

Spectacolul este o producție a Teatrului Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.

Bilete online: http://www.bilet.ro/teatrul-excelsior.php

Galerie foto: