Construct FEST

|
25.04.2018 10:00am
Locatia: Bulevardul Lacul Tei 122-124

O nouă cărămidă s-a pus la baza evenimentului Construct FEST, cu a II-a ediție în perioada 25-26 aprilie 2018. Și anul acesta gazda rămâne Universitatea Tehnică de Construcții București, Campusul din Bd. Lacul Tei 124 Sector 2.

 

Construct FEST este un eveniment și pentru cei din domeniul construcțiilor, dar și despre cei care abia descoperă această meserie – stundeți și elevi la început de drum. Un eveniment ce își propune să devină unul de referință pentru piața de construcții din România și pentru viitoarea resursă umană din domeniu, actualii și viitorii studenți.

Ce vă poate oferi Construct FEST 2018? Pentru cei puși pe treabă, atelierele de lucru interactive și dezbaterile pe diferite teme din domeniu vor fi principala atrație. Atelierele de lucru și mesele rotunde vor pune față în față principalii jucători din domeniul construcțiilor: companii, patronate, asociații profesionale care vor dezbate problemele întâmpinate în activitatea pe care o desfășoară; vor fi invitate și ministere, ambasade si diferite asociații naționale cu care universitatea colaborează.

Pentru cei abia la început de drum, tururile ghidate în campus și în laboratoarele universității vor fi de folos, dar și vizite la casa eficientă energetic EFdeN. Asociația Studenților la Construcții din București a pregăit evenimente culturale pline de energie. Iar pentru cei care au mai multe întrebări, pot trece pe la cele două târguri, unul educațional și unul al companiilor din ramura construcții și partenerilor UTCB.

Târgul educațional va avea ca scop principal sprijinirea elevilor de liceu în obținerea informațiilor necesare despre programele de studiu ale facultăților de la reprezentații acestora, dar și de la studenți și de asemenea se constituie și ca o „zi a porților deschise” pentru aceștia. Va contribui de asemenea la atragerea pe această cale de noi studenți în acest domeniu de viitor.

Târgul companiilor va prezenta absolvenților de licență și/sau masterat și studenților UTCB, oferta pentru locurile de muncă atât pentru domenii de execuție cât și pentru proiectare – cercetare. De asemenea va prezenta activitățile și realizările firmelor cu precădere pe domeniul de inovare în construcții.

Evenimentul Construct FEST 2017 a adus la un loc 60 de companii, 500 de studenți și absolvenți, precum și 100 de elevi care au participat la peste 40 prezentări, ateliere, mese rotunde. Anul acesta ne propunem să venim în ajutorul celor care nu ajung la eveniment sau care vor să afle mai multe despre domeniu, printr-o revistă de specialitate. Va fi una de interes atât pentru studenți, cât și pentru cei din domeniu. De asemenea, publicația va fi destinată și publicului obișnuit, fără experiență, deoarece va conține cercetări și inovații noi în construcții care vor face clădirile mai sigure, mai eficiente energetic și mai ieftine din punct de vedere economic

 

 

Informații suplimentare
Persoană de contact
s.l.dr.ing. Vlăduț Cezar Alexandru,
0740.769.306
cezar.vladut@utcb.ro