Atelier de astronomie la Fundația Calea Victoriei

|
09.01.2018 7:00pm
Locatia: Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București

Cum ar fi viața ta pe o navă spațială? Și cât de aproape sunt oamenii de posibilitatea de a se muta pe altă planetă? Din 9 ianuarie, afli tot ce vrei să știi despre misteriosul cer înstelat. Fundația Calea Victoriei ți-a pregătit un Atelier de Astronomie cu informație consistentă, prezentată haios și pe înțelesul tuturor.

 

Adrian Şonka este coordonatorul atelierului şi abia aşteaptă să-ţi spună ce înseamnă, de fapt, o constelație: cine, când și cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului şi cât de în serios e cazul să priveşti zodiacul obişnuit. Are multe să-ţi povestească şi despre istoria observării cerului şi relaţia dintre astronomie si astrologie, dar mai ales despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

Ai să pleci de la atelierul de astronomie cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură, despre eclipse de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Sunt 5 întâlniri de curs, toate în seri de marţi, de la 19.00 la 21.00. Ca să afli mai multe despre taxa de participare şi înscriere, trimite un mesaj pe adresa contact@victoriei.ro sau intră pe site-ul fundaţiei: www.victoriei.ro.

Lector: Adrian Şonka

Data începere: 9 ianuarie 2018; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 5; Frecvența: săptămânal, marți

Vârsta Minimă: 16 ani

Cost: 300 ron (total 5 întâlniri); Cost redus (studenți, pensionari): 270 ron (total 5 întâlniri)

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1