Vrei să construiești o Casă în Satu Mare? TOP 10 GREŞELI ÎN ALEGEREA TERENULUI

Când începi să lucrezi la visul de a avea o casă şi îţi dai seama că acesta poate fi realizat, euforia poate fi atât de mare, încât devii predispus la numeroase GREŞELI.
Echipa Davilas Construct a adunat în cei peste 15 ani de activitate o serie de învățăminte și îți vine în întâmpinare, în speranța că te va ajuta să ocolești fiecare capcană din parcursul călătoriei de construcţie a Casei Tale de Vis.

Când începi să lucrezi la visul de a avea o casă şi îţi dai seama că acesta poate fi realizat, euforia poate fi atât de mare, încât devii predispus la numeroase GREŞELI.

Echipa Davilas Construct a adunat în cei peste 15 ani de activitate o serie de învățăminte și îți vine în întâmpinare, în speranța că te va ajuta să ocolești fiecare capcană din parcursul călătoriei de construcţie a Casei Tale de Vis.

TOP 10 GREŞELI ÎN ALEGEREA TERENULUI PENTRU CONSTRUCȚIA CASEI

  1. LIPSA DRUMULUI DE ACCES – A DREPTULUI DE SERVITUTE

Un drum desenat pe o o foaie de hârtie, prin faţa parcelei pe care o cumperi, nu reprezintă în niciun caz o soluţie, atâta vreme cât acel desen nu este realizat de un topograf autorizat şi nu are avizul OCPI. Ba chiar este posibil să te vezi nevoit să plăteşti vamă vecinului tău pentru că treci peste terenul lui.

  1. DRUM DE ACCES IMPROPRIU

Un drum de pământ de 100 m poate fi parcurs fără prea mari probleme vara, pe secetă, dar de cu toamnă până în primăvară, când solul este îmbibat de apă, probabilitatea să ajungi la casa ta confortabil, cu maşina, este aproape ZERO. Excepţie: dacă eşti posesorul unui 4×4 bine dotat.

Recomandare: Caută locaţii în Satu Mare la care poţi să ajungi civilizat şi pe timp de toamnă, iarnă sau primăvară timpurie.

LIPSA UTILITĂŢILOR CE CRESC COSTUL FINAL AL TERENULUI

  1. Lipsa accesului la curent

S-ar putea ca linia de curent să nu fie la o depărtare mai mare de 50 m faţa de colţul terenului tău şi asta să te bucure, iniţial.

Dar de asemenea s-ar putea ca, dacă ceri un aviz de racordare de la Electrica, să ţi se răspundă că în zona nu este suficientă putere pentru a fi şi tu branşat, aşa că trebuie să faci o extindere de curent şi să instalezi un Post de transformare (costuri care pot trece linistit de 20.000 euro).

Recomandare: înainte de achiziţia terenului, cere un aviz de la Electrica prin care să te asiguri că vei avea acces la curent fără probleme şi, mai ales, fără investiţii suplimentare.

  1. Lipsa accesului la reţeaua de apă

Dacă terenul pe care l-ai ochitî n Satu Mare şi pe care vrei să-ţi construieşti casa nu are acces la reţeaua de apă, acest lucru nu este neapărat o problemă. Un foraj de adâncime poate să rezolve rapid situaţia. Dar ia în calcul un cost de minim 3.000 euro pentru o astfel de lucrare (aproximativ 50E/mp +TVA), la minim 60m adâncime (în fucţie de zonă, sol şi debitul de apă dorit).

  1. LIPSA STUDIULUI GEO – TERENURI GREU CONSTRUIBILE

Studiul geotehnic este o analiză complexă a unui teren și a capacității acestuia de a susține în siguranță o construcție. În cadrul acestui studiu există concluzii, recomandări, precum și posibile soluții de amenajare a terenului.

Este vital ca studiul GEO să fie făcut înaintea achiziţiei terenului, pentru a şti de la bun început dacă vom putea construi pe acel teren şi la ce costuri trebuie să ne aşteptăm. Lipsa studiului GEO poate duce la o supradimensionare a structurii de rezistenţă din partea proiectantului, în vederea evitării unor probleme structurale în viitor. Totuşi, supradimensionarea atrage după sine şi costuri în plus.

  1. LIPSA RIDICĂRII TOPO – TERENURILE ÎN PANTĂ

La terenurile în pantă, partea pozitivă constă în priveliştea deosebită, în panorama la care ai acces. Una din părţile mai puţin bune, însă, e reprezentată de costurile crescute. Costuri suplimentare pot apărea, în acest caz, ca urmare a efectuării studiului geo, a excavărilor, terasărilor, sprijinirilor de teren etc., fiind cu 10-40% mai mari decât în cazul unei construcţii obişnuite.

Nu te lăsa înşelat de un preţ mic la achiziţie. Acesta poate duce la costuri suplimentare mult mărite în cazul unui teren în pantă.

  1. NEEXPLOATAREA VECINĂTĂŢILOR (NU DISCUŢI CU VECINII)

O discuţie cu vecinii înainte de achiziţia terenului îţi poate da informaţii preţioase referitoare la atmosfera locului şi utilităţile existente (în mod real). Chiar dacă tu vezi linia de curent în faţa terenului, este posibil ca, în realitate, să nu ai acces la curent fără a face o extindere de reţea, din cauza lipsei de putere din zona respectivă. Alte detalii importante pe care le poţi afla ţin de eventualele neînţelegeri dintre vecini, litigii sau catastrofe naturale.

  1. NEVERIFICAREA DOCUMENTAŢIILOR TERENURILOR (SARCINI, LITIGII)

Neverificarea documentaţiei terenului cu privire la eventualele litigii sau sarcini te poate arunca în mijlocul unor probleme şi încurcături pe care nu ţi le doresti.

  1. NEVERIFICAREA RESTRICŢIILOR ZONALE PRIVIND CONSTRUCŢIA

S-ar putea ca, în ciuda faptului că în vecinătatea terenului pe care doreşti să-l cumperi există deja construcţii similare cu ceea ce doreşti tu să construieşti, să nu ţi se permită ridicarea unei clădiri asemănătoare din cauza unor restricţii de construcţie date de Primărie, Consiliul Local sau de unul din furnizorii de utilităţi.

Exemple: Interdicţie de construcţie pe o anumită arie pentru că în apropiere de terenul vizat există o reţea de medie sau înaltă tensiune, ori un punct de transformare.

Interdicţie de construcţie pentru că în apropiere de sau pe sub terenul tău trece o magistrală de gaz.

  1. TERENURI INUNDABILE

Atenţie mărită la terenurile de pe malul râurilor, al lacurilor sau al mării, ori la cele poziţionate pe fundul văilor, între dealuri. Dacă vizionezi terenul pe timp uscat, ţi se poate părea locaţia ideală, dar, odată cu venirea ploilor, există şansa să descoperi că eşti, de fapt, pe fundul unui lac şi toată apa ţi se adună pe teren.

CONSTRUIEȘTE CU CAPUL PE UMERI PENTRU A RĂMÂNE CU BANI ÎN BUZUNAR! APELEAZĂ LA DAVILAS CONSTRUCT! 

Am transformat peste 15.000 de mp din Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare și împrejurimile sale, în case de poveste. Peste 150 de familii trăiesc azi fericite în casele construite de Davilas Construct, știind că au făcut alegerea cea mai bună pentru ei.

Ai auzit sau ai vizitat Cartierul Davilas, Dorolt, din Satu Mare? Este probabil cel mai mare cartier rezidențial de case nou construite din Satu Mare. Aici, echipa Davilas Construct a construit peste 60 de case de vânzare, pe un singur nivel, P+M, sau P+E, cu 2 sau 3, cu 4 sau cu 5 camere. La vremea respectivă a fost una din cele mai atractive oferte de case de vânzare din Satu Mare. 

După 15 ani de experienţă în construcţia de case știm ce greșeli trebuiesc evitate cu orice preț și ne-am format un bun obicei de a merge întotdeauna pe calea cea mai bună și sigură, pentru că nici tu și nici noi să nu pătimim inutil.

Abia așteptăm să-ți construim și ție acel loc pe care să-l numești acasă.

Davilas Construct 

www.davilasconstruct.ro

cristi@davilas.ro

Tel: 0729-774-499 (L-V; 08:00 -18:00)Cuvinte cheie:
constructii case satu mare, constructor case satu mare, firma constructii case satu mare, Davilas Construct


Comunicat publicat de: Oseom (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Oseom

BDM Roof System: valorile echipei au condus la performanță și la un portofoliu vast de clienți care dorm liniștiți sub un Acoperiș Sănătos®

De peste 11 ani, BDM Roof System comercializează țiglă metalică și construiește acoperișuri durabile. Într-un domeniu în care toată lumea se plânge de lipsa meseriașilor,…

Asociatia „Spune Da Vietii” deschide un nou Centru de Autism in Bucuresti

La 1 an distanta de la deschiderea primului centru Autism Step by Step, ca urmare a cererii crescute, Asociatia „Spune Da Vietii” inaugureaza un nou…

Orange și sendSMS.ro schimbă felul în care brandurile comunică prin SMS printr-un proiect pilot Chat Messages

Orange România și SendSMS.ro au implementat cu succes prima campanie Chat Messages, care permite brandurilor să trimită clienților SMS-uri interactive cu funcționalități multimedia. Serviciul Chat…

Pachet Promo Protectie Copii la Scoala: Spray Dezinfectant 100 ml + 50 Masti la doar 29.40 lei

Cumpara la pachet un Spray Dezinfectant 100 ml + 50 Masti de protectie pentru copii la pretul de doar 29.40 lei. Daca le-ai achizitiona separat,…

Tabara de Arta pentru Copii in jud. Neamt, August 2021

In Tabara de Arta pentru Copii, timp de 5 zile, vom picta, canta, dansa, ne vom plimba, ne vom juca in aer liber, ne vom…
Vezi profilul Oseom
 

Stiri din Satu-Mare

#Buletin de Carei - Vrem imaginea reală a înscrisurilor de la grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre

Nu mai acceptăm Tasta 2  pentru limba română! Imaginea cu înscrisuri românești sub cele ale limbii maghiare la grupul statuar Otilia…
10781242

#Buletin de Carei - La Carei se poate dona sânge în data de 4 octombrie la Centrul Social

Orice luare de atitudine contează. Nimic nu este degeaba. Spitalul Municipal Carei deservește toată zona Carei și totuși în municipiul Carei nu…
10781241

#Gazeta de Nord Vest - FOTO/VIDEO. Seniorii social-democrați, sărbătoriți cu cinste în sânul PSD Satu Mare 2

Sărbătoare frumoasă astăzi, 3 septemprie, la sediul PSD Satu Mare. Seniorii social democrați au fost sărbătoriți cu cinste de Ziua…
10781101

#Jurnalul de Satu Mare - Șeful postului de poliție din Vetiș, acuzat că nu-și îndeplinește atribuțiile de serviciu 3

Mai multe persoane susțin că șeful postului de poliție din Vetiș, Boloș Mihai, nu rezolvă reclamațiile făcute de cetățeni și au oferit…
10781097

#Jurnalul de Satu Mare - Copiii de la Asociația ”Stea” au gătit pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte 3

Condiția socială nu te poate împiedica să dăruiești, să oferi din puținul pe care îl ai iar asta au demonstrat mai mulți copii care…
10781096

#Jurnalul de Satu Mare - Cu câteva pahare de alcool ”la bord”, un bărbat (31) și-a lovit mama. De frică, femeia l-a denunțat 3

La data de 2 octombrie a.c., în jurul orelor 17.00, polițiștii sătmăreni au fost sesizați de către o femeie de 65 de ani, din Satu Mare,…
10781095

#Informatia Zilei - Ligia Deca va fi noul ministru al Educaţiei 1

Premierul Nicolae Ciucă a susţinut luni o conferinţă de presă prin care a transmis că în şedinţa conducerii PNL s-a decis ca Ligia Deca, în…
10780945

#Informatia Zilei - Kovacs marţi la Brugge ? Atl. Madrid 3

Prezenţa lui ​Istvan Kovacs la partidele importante din competiţiile intercluburi sau cele dintre echipele naţionale din Europa a devenit una…
10780535

#Informatia Zilei - Ana Bogdan a urcat în Top 50 WTA 2

Simona Halep şi-a păstrat, fără să joace, locul 9 în topul mondial al tenismenelor profesioniste. Dar România are acum o tenismenă mai puţin…
10780534

#Informatia Zilei - Dorolţ şi Olimpia conduc Elita din judeţ 5

Toate rezultatele înregistrate în campionatele organizate de AJF Satu Mare Am intrat în luna octombrie, iar în primul weekend s-au jucat zeci…
10780533
Vezi toate stirile din Satu-Mare