Unul dintre cei mai mari producatori de mobilier tapitat din Maramures si-a optimizat afacerea cu sisteme integrate de la Senior Software

Producatorul de mobilier tapitat, Laguna Serv, foloseste o solutie software pentru automatizarea proceselor de lucru si analiza performantelor de business, care ii ofera control si vizibilitate asupra intregii afaceri si ii sustine planurile de dezvoltare. Formata din sistemele integrate ERP si BI, de la Senior Software, solutia ii permite producatorului sa proceseze zilnic, fara erori, sute de comenzi provenite din canalele de vanzari online si din cele 25 de showroomuri si sa analizeze in detaliu situatia financiara a companiei.

Laguna Serv, unul dintre cei mai mari producatori de mobilier tapitat din Maramures, a optimizat operatiunile de business, a redus considerabil timpii de lucru si se poate dezvolta in ritmul dorit, cu ajutorul solutiei integrate pentru managementul afacerii, pusa la dispozitie de Senior Software.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 15 milioane de euro si un spatiu de 35.000 de metri patrati, Laguna Serv produce mobilier tapitat, atat in serie, cat si personalizat, pe care il comercializeaza in Romania, Ungaria si Franta, prin intermediul a diferite canale de vanzare. La finalul anului 2022, echipa Laguna Serv a inlocuit vechiul program informatic de management al afacerii cu sistemul SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea resurselor de la Senior Software, care acopera perfect nevoile specifice ale producatorului. SeniorERP este integrat cu sistemul SeniorVisualBIsoft de Business Intelligence, folosit de companie pentru a genera rapid rapoarte, a analiza indicatorii cheie ai afacerii si a vizualiza usor informatiile de interes, structurate intr-o baza unica de date.

„Am cautat o solutie care sa ne asigure vizibilitate si control sporit asupra afacerii, sa permita gestionarea integrata a resurselor si a canalelor de vanzare si care sa ne ofere acces in timp real la rapoarte si analize detaliate. Prin urmare, am renuntat la vechiul soft ERP, si in prezent folosim o solutie potrivita nevoilor noastre, formata din sistemele integrate SeniorERP si SeniorVisualBI, de la Senior Software.

Implementata in noiembrie 2022, astazi putem spune ca solutia este un mare plus pentru societatea noastra. Procesam zilnic, fara erori, comenzi de ordinul sutelor si detinem control in timp real asupra stocurilor de materie prima. De asemenea, putem obtine rapoarte ce ne ofera informatii centralizate asupra situatiei financiare si putem analiza si monitoriza fiecare magazin in parte pentru a determina profitabilitatea. Este important sa vedem cum se prezinta situatia vanzarilor la nivel de articol, sa urmarim in piata evolutia unui anumit model, iar solutia de la Senior Software ne permite sa ne dezvoltam si sa crestem productivitatea pe baza rapoartelor gestionate in sistem”, a spus Alina Kertesz, Asistent Manager – Laguna Serv.

Compania isi comercializeaza produsele atat prin intermediul platformelor de vanzari online, cat si prin reteaua proprie de 25 de magazine fizice, canalele de vanzari fiind gestionate prin sistemul ERP de la Senior Software. SeniorERP este integrat cu eMag Marketplace si cu magazinul online al companiei, iar in acest mod a fost eliminata metoda de introducere manuala a comenzilor, ce consuma mult prea mult timp si era predispusa erorilor.

Cu ajutorul functionalitatilor ERP pentru vanzari, toate comenzile de la clienti sunt centralizate si procesate cu acuratete si in timp real in sistem, fiind apoi preluate automat in productie. Sistemul dispune inclusiv de functii pentru gestionarea eficienta a comenzilor de aprovizionare si a stocurilor de materii prime necesare in productia de serie si productia de unicate.

In plus, echipa Laguna Serv are posibilitatea sa urmareasca si sa analizeze cu SeniorVisualBI datele de interes pe care sistemul le preia din SeniorERP. Producatorul isi poate crea rapoartele si dashboardurile dorite, cu un minim de efort, orice informatie relevanta putand fi adaugata printr-un simplu drag-and-drop. Prin urmarirea indicatorilor cheie si analiza datelor, sistemul de Business Intelligence contribuie la imbunatatirea procesului decizional si dezvoltarea afacerii.

Referitor la planurile de viitor, compania urmareste sa imbunatateasca relatia cu partenerii B2B, oferindu-le posibilitatea de a vizualiza si urmari in timp real statusul comenzilor, documentele si parcursul productiei, de la lansarea comenzilor catre fabrica, pana la livrarea produsului. Rezultatele obtinute de Laguna Serv, cu ajutorul sistemelor Senior Software, pot fi vizualizate urmarind Studiul de caz VIDEO ERP & BI.

Alte companii din Romania care folosesc cu succes sistemele ERP si BI de la Senior Software sunt: UrsPack, Pro Activ, Monte Banato, Bio Logistic, Mirdatod Prod, Binal Mob si nu numai.

Despre Laguna Serv

Infiintata in anul 1994, Laguna Serv este o companie din judetul Maramures, specializata in productia de tapiterii si mobilier tapitat. Compania realizeaza productie de serie (95%) si productie de unicate (5%), pentru clienti persoane fizice, dar si pentru industria HoReCa, produsele fiind comercializate pe plan intern si international. Businessul isi desfasoara activitatea intr-un spatiu de aproximativ 35.000 mp, cu o echipa formata din 200 de angajati. Produsele sunt vandute prin intermediul platformelor online si printr-o retea de 25 de magazine fizice.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
ERP, BI, Senior Software, Business Intelligence, SeniorERP, SeniorVisualBI, Laguna Serv, Mobila Laguna, ERP productie


Comunicat publicat de: Senior Software (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Senior Software

Marbeto, important furnizor de carne din vestul Romaniei, isi gestioneaza integrat afacerea cu sisteme moderne de la Senior Software

Marbeto, unul dintre furnizorii de top pentru industria carnii, din zona de vest a tarii, si-a optimizat activitatea de cand a inlocuit vechile programe informatice…

Distribuitorul online Corect 2000 proceseaza fara erori sute de comenzi pe zi, sustinut de Senior Software

Distribuitorul online de dispozitive electronice, Corect 2000, isi gestioneaza optim intreaga activitate de cand a inlocuit vechiul soft ERP cu o solutie moderna si integrata,…

Sipex Company: ”De aproape 10 ani suntem parteneri Senior Software si am simtit din plin toate beneficiile acestei colaborari”

Sipex Company si-a optimizat si dezvoltat afacerea cu ajutorul unor softuri performante, compania urmand sa deschida noi puncte de lucru, sprijinita de furnizorul de software…

Unul dintre furnizorii de legume ai celui mai mare retailer din Romania a automatizat afacerea si are in plan sa deschida o fabrica si un nou depozit

Furnizorul Nu Oricum Serv, care aprovizioneaza cu legume cel mai mare retailer din Romania, foloseste un sistem ERP modern cu ajutorul caruia si-a optimizat activitatea…

Distribuitorul Kreativ: “Avem in spate o solutie integrata si un partener de incredere, cu care colaboram de peste 10 ani”

Kreativ, distribuitor de unelte profesionale si materiale de instalatii, a depasit provocarile de business si s-a dezvoltat in ritmul dorit, cu ajutorul solutiilor integrate ERP,…
Vezi profilul Senior Software