TU CONTEZI PENTRU NOI! AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG, ALĂTURI DE ADOLESCENŢI ŞI DE PĂRINŢI ÎN VACANŢA DE PAŞTE

Evitarea răspândirii consumului de droguri în rândul populaţiei tinere reprezintă principala preocupare a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), dat fiind faptul că sănătatea şi siguranţa adolescenţilor şi tinerilor este extrem de importantă.

Considerăm că familia este factorul determinant în educaţia şi în dezvoltarea armonioasă a unui adolescent. De aceea, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, prin activităţile pe care le desfăşoară, şi-au propus să sprijine părinţii, în vederea oferirii de  modele  pozitive, dezvoltării rolului proactiv al acestora în viaţa copiilor, responsabilizării şi dezvoltării comunicării pentru a creşte influenţa factorilor de protecţie.

În contextul vacanţei de Paște, părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a le oferi un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog transmite tinerilor sub sloganul „Tu contezi pentru noi!, următoarele recomandări:

  • Implică-te în activităţi adecvate vârstei tale. Optează pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber: excursii în natură, sport!
  • Evită persoanele care îți oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului!
  • Refuză să călătorești alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe!
  • Refuză invitaţiile făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a-ți oferi un “chilipir”, în ciuda tentaţiei !
  • Fii puternic! Tentația de a începe sau de a nu începe să consumi droguri este atât de mare încât este dificil să renunți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine!
  • Fii precaut! În momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte grave!

Specialiştii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere ori asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul şi dependența de droguri.

Pentru situaţii deosebite, apelaţi Tel. verde: 0 800 8 700 700 sau adresaţi-vă direct celui mai apropiat Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cele 47 disponibile în întreaga țară și în cele 6 sectoare din municipiul București – www.ana.gov.ro și www.infodrog.ro.

Date de contact:
Nume: COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Cuvinte cheie:
antidrog, sfaturi, recomandari


Comunicat publicat de: Agentia Nationala Antidrog (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Nationala Antidrog

APLICAREA ALTERNATIVELOR LA SANCŢIUNILE COERCITIVE PRIVIND PEDEPSIREA INFRACŢIUNILOR DIN DOMENIUL DROGURILOR, ÎN ROMÂNIA

Intrarea în vigoare a noului Cod penal, în anul 2014, a oferit consumatorilor de droguri posibilitatea includerii într-un program integrat de asistenţă medicală, psihologică şi…

BARMANII ŞI OSPATARII DIN CLUBURILE DIN MAMAIA, INSTRUITI PENTRU A ACORDA PRIM-AJUTOR ÎN CAZUL PERSOANELOR INTOXICATE CU DROGURI

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa, a iniţiat luni, 19 iunie a.c., în Staţiunea Mamaia, o…

SERVICII DE TRATAMENT SUBSTITUTIV ÎN CENTRE DE TRATAMENT SAU CLINICI SPECIALIZATE, PENTRU CONSUMATORII DE DROGURI DIN ROMÂNIA

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi partenerii săi cu atribuţii în domeniu (instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale) oferă servicii de tratament substitutiv în centre de tratament…

CEA DE-A DOUA REUNIUNE A GRUPULUI DUBLIN, SUB PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

România, prin Agenția Națională Antidrog (ANA), a prezidat „Reuniunea Grupului Dublin”, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Bruxelles.

LANSAREA RAPORTULUI EUROPEAN PRIVIND DROGURILE 2017 – ROMÂNIA ÎN CONTEXT EUROPEAN

Marți, 6 iunie a.c., Agenția Națională Antidrog (ANA) a organizat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, lansarea ”Raportului european privind drogurile 2017: Tendințe și evoluții –…
Vezi profilul Agentia Nationala Antidrog