Tratament de varice – cele mai comune metode pentru tratarea varicelor

Medicul specialist este cel care stabileste cum va decurge tratamentul si care sunt cele mai bune metode.

Sunt foarte multe persoane care cauta cel mai bun tratament de varice astfel incat sa rezolve aceste probleme si sa le elimine rapid.

Tratament de varice – metode si variante

Un tratament de varice comun este ablatia. Ablatia prin radiofrecventa poate fi efectuata sub anestezic local sau  anestezic general. Procedura poate provoca unele reactii adverse pe termen scurt, cum ar fi amorteala. Este posibil sa fie nevoie sa fie purtati ciorapi de compresie pana la o saptamana dupa ablatia cu radiofrecventa.

La fel ca in cazul ablatiei cu radiofrecventa, tratamentul laser endovenos implica introducerea unui cateter in vena si utilizarea unei scanari cu ultrasunete pentru a-l ghida in pozitia corecta.

Un laser minuscul este trecut prin cateter si pozitionat in partea de sus a venei varicoase.

Laserul ofera scurte explozii de energie care incalzesc vena si o inchid. Laserul este tras lent de-a lungul venei folosind scanarea cu ultrasunete pentru a-l ghida, permitand inchiderea intregii lungimi a venei.

Tratamentul cu laser endovenos se realizeaza sub anestezic local sau general.

Dupa procedura, se poate simti o etanseitate la nivelul picioarelor, iar zonele afectate pot fi vinete si dureroase. Leziunile nervoase sunt, de asemenea, posibile, dar de obicei sunt doar temporare.

Daca tratamentul cu ablatie endoterma nu este potrivit, de obicei, se va face un tratament numit scleroterapie.

Acest tratament presupune injectarea spumei speciale in vene. Spuma cicatrizeaza venele si le inchide inchise. Este posibil ca acest tip de tratament sa nu fie potrivit daca pacientul a avut anterior tromboza venala profunda.

Injectia este ghidata catre vena folosind o scanare cu ultrasunete. Este posibil sa fie tratate mai multe vene in aceeasi sesiune.

Scleroterapia cu spuma se realizeaza, de obicei, sub anestezic local, unde se va folosi un medicament calmant pentru a amortiza zona tratata.

Dupa scleroterapie, varicele ar trebui sa inceapa sa se estompeze dupa cateva saptamani, deoarece venele mai puternice preiau rolul venei deteriorate, care nu mai este umpluta cu sange.

Este posibil sa fie nevoie de tratament de mai multe ori inainte ca vena sa se estompeze si exista sanse sa reapara varicele.

Desi scleroterapia s-a dovedit a fi eficienta, nu se stie inca cat de eficienta este scleroterapia cu spuma pe termen lung. Dar intr-un studiu, varicele au revenit in mai mult de jumatate dintre cazurile tratate.

Scleroterapia poate provoca, de asemenea, reactii adverse, inclusiv:

  • cheaguri de sange in alte vene ale picioarelor;
  • dureri de cap;
  • dureri de spate modificari ale;
  • culorii pielii – de exemplu, pete maro pe zonele tratate;
  • lesin;
  • probleme de vedere temporare.


Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Aronia: de ce este considerat unul dintre cele mai puternice superalimente

Aronia este un super fruct care a intrat pe lista superalimentelor de ceva timp si a castigat destul de repede multi adepti deoarece ajuta la…

Aplicatia care iti schimba modul de lucru- Easy SSM

Firmele, fie ca sunt la inceput de drum sau sunt firme mari, cu multi angajati, au nevoie de gestionarea buna a situatiilor ce tin de…

Centrale termice – Tipuri si principii de ardere

Incalzirea autonoma are multe avantaje, deoarece este independenta de sistemele centralizate. Centrala termica este direct in casa, iar tu vei putea controla incalzirea.

Citeste carti de spiritualitate si invata sa te accepti si sa devii mai eficient

Una dintre cele mai eficiente metode de stimulare a imaginatiei si de dezvoltare a gandirii consta in parcurgerea unor carti de spiritualitate. Acestea ii ajuta…

Avantajele caselor construite pe structura metalica

Odata cu trecerea anilor, cerintele in domeniul constructiilor de case cresc, dorindu-se calitate, eleganta, limitarea la un anumit spatiu, durabilitate si rezistenta in fata conditiilor…
Vezi profilul Digital x