Tot ce trebuie sa stii despre mod-urile de tigara electronica

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 179

In ziua de azi, tot mai multi fumatori vor sa se lase de fumat folosind tigara electronica, aceasta fiind cea mai eficienta metoda de renuntare la viciul fumatului. De asemenea, este mult mai sanatoasa, lichidul de tigara electronica continand doar 3 substante inofensive (propilen glicol/glicerina vegetala, arome si nicotina), spre deosebire de tigarile clasice care contin mii de substante toxice, printre care cele mai periculoase fiind gudronul, acroleina si monoxidul de carbon.

Este recomandat ca, inainte sa iti cumperi o tigara electronica, sa te informezi cu privire la diversele modele, cele mai interesante dintre ele fiind mod-urile. Pe piata de mod-uri de tigari electronice, exista o varietate mare de stiluri si configuratii elaborate si complexe.

Ce sunt mod-urile?

Mod-urile (tigari electronice modificate) au aparut in momentul in care primele modele de tigara electronica nu au mai satisfacut nevoile vaperilor, in special in ceea ce priveste bateria si durata unui ciclu de descarcare. Niste “baieti inteligenti” au realizat ca tigarile electronice pot avea surse de alimentare mai bune si le-au modificat, numind produsele finite “MODS” (mod-uri, in limba romana). In cele mai multe cazuri, mod-urile au la baza baterii litiu-ion de 3,7 volti, cu o tensiune de 3,2 V. Insa exista si baterii customizate care transmit o tensiune de pana la 5V sau mai mult, pentru o experienta a vapatului mai spectaculoasa. Aceste baterii se afla in interiorul unei carcase cu buton care directioneaza curentul electric catre clearomizorul/rezervorul atasat de aceasta.

Mod-urile au doua caracteristici de baza, care le diferentiaza de tigara electronica obisnuita: o capacitate mare a bateriei si baterii interne care pot fi inlocuite. Astfel, au aparut 2 tipuri populare de mod-uri: cel de tip lanterna (cilindric) si cel de tip cutie (patrat sau dreptunghiular).

Cand inca erau in faza experimentala, mod-urile de tip lanterna/cilindric au fost realizate din lanterne sau bucati de teava metalica. Astazi, cele mai de succes brand-uri in randul vaperilor sunt: Joyetech, Kanger, Innokin, Lavatube, Provari, Evic… acestea din urma fiind MOD-uri destul de scumpe.

Mod-urile de tip cutie au fost realizate initial din cutii de baterii de tip AA, dar in zilele noastre exista variante fabricate din plastic, lemn si metal. Cele mai populare branduri de mod-uri de tip cutie sunt Joyetech, Ovale V8, TMAX, Groove.

Daca esti vaper, cu siguranta ai fost uimit sa observi ce diversitate de mod-uri de tigara electronica exista pe piata, cu diferite design-uri, culori, marimi si functii. Daca esti interesat sa iti cumperi un mod, iti oferim cateva sfaturi pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita:

1. Informeaza-te temeinic despre produse inainte de a le cumpara: afla cum functioneaza, cat costa, care e cel mai bun raport calitate-pret, cu ce clearomizoare este compatibil. Daca are clearomizor in pachet, vezi ce tipuri de e-lichid e indicat sa folosesti impreuna cu acesta, etc.

2. Stabileste un buget si cumpara-ti un mod care sa se incadreze in el. Mod-urile au preturi care pleaca de la 150 RON si pot depasi cu usurinta 600 RON. Mod-urile nu sunt dispozitive accesibile oricui, si este recomandat daca esti incepator sa nu te arunci la un mod foarte scump. De altfel, daca esti chiar la inceput de drum, cumpara un kit clasic de tigara electronica, pentru ca nu vei stii ce gust doresti de la un MOD, nu vei stii ce reglaje sa-i faci. Cel mai probabil nu vei folosi functiile mai avansate pe care un MOD le are.

3. Fii atent la nivelul de putere – mod-urile de tigara electronica ofera diferite niveluri de putere, acest lucru traducandu-se in cantitatea de vapori emanate sau intensitatea gustului. Multe dintre mod-uri nu au acumulatorul inclus, asadar poti sa ti-l cumperi separat in functie de cati mAh ai nevoie si obiectivele care te intereseaza. Vezi daca MOD-ul suporta subohm, adica o rezistenta la clearomizor de sub 1 ohm. Sunt vaperi care prefera aceste rezistente pentru cantitatea de vapori mare.

4. Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi un MOD si nu-ti place sa stai sa confectionezi rezistente, nu esti pasionat de electronica… nu te arunca la un MOD scump, ce poate duce 50W, pentru ca nu-i vei folosi niciodata. O rezistenta in parametri normali este de regula intre 0,6 ohmi si 2 ohmi… cum de altfel sunt majoritatea rezistentelor din piata. Pentru aceste rezistente nu ai nevoie de peste 20W… respectiv 4,5-5 volti.

5. Un alt aspect important pentru MOD-uri, acestea pot fi electronice sau mecanice. Ce inseamna asta? MOD-urile electronice au protectii de securitate (cel mai important) si pot sa ridice voltajul de iesire de la 3,7 volti (cat are o baterie normala) pana la 5 volti sau mai bine. Astfel vei avea o tensiune constanta chiar daca bateria este pe final. Bateria nu va fi suprasolicitata pentru a putea cauza explozii. La MOD-urile mecanice, daca bateria se consuma, vei simti asta in cantitatea de vapori si gust. Cand este incarcata full vei simti o forta mai mare iar pe masura ce se descarca… va scadea in putere. De asemenea exista riscul de explozie… daca bateria este prea proasta sau prea “chinuita”. Din acest motiv am ales sa comercializam doar MOD-uri electronice.

Date de contact:
Nume: Tigara Electronica
Functie: Tigara Electronica
Email: tigaraelectronicanr1@yahoo.ro
Telefon: 0722508666
Cuvinte cheie:
tigara electronica, beneficii tigara electronica, efecte tigara electronica, mod-uri tigara electronica


Comunicat publicat de: Tigara electronica Nr1 (click penttu a vizualiza profilul)