Tinerii își dezvoltă start-up-urile încă de pe băncile școlii

#Cultura / Educatie #Bucuresti Vizualizari: 184

• Elevii și studenții dezvoltă start-up-uri în cadrul JA Compania Anului – cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat dedicată tinerilor.
• Tinerii înscriși în JA Compania Anului beneficiază gratuit de webinarii și mentorat din partea unor profesioniști din sectorul de business.

Miercuri, 22 februarie 2017 – Junior Achievement (JA) România invită elevii și studenții din România să-și înscrie companiile pilot în competiția europeană JA Compania Anului, cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri din Europa.

Competiția europeană JA Compania Anului oferă contextul oportun pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. Activitățile de tip learning by doing specifice programelor JA, împreună cu implicarea mediului de business local prin experți ce oferă consultanță, know-how și o viziune reală despre dinamica de business, sprijină tinerii întreprinzători să facă primii pași în antreprenoriat.

Anul trecut, peste 100 de start-up-uri create de elevi și studenți s-au calificat în competiție în urma etapei de înscriere, unde au prezentat business summary-ul afacerii și un video pitch. În următoarea etapă a competiției, incubatorului educațional de afaceri JA BizzFactory, tinerii:

• au primit consultanță pentru pilotarea ideilor de afaceri;
  • au realizat o cercetare de piață;
  • au atras resurse necesare realizării companiei pilot;
  • au dezvoltat o versiune de test sau prototipul produsului/serviciului oferit;
  • au interacţionat cu piaţa reală (furnizori, distribuitori, parteneri) pentru a testa fezabilitatea și cu potențiali clienţi (de la testare produs/serviciu până la primele vânzări);
  • au realizat un plan de afaceri pe care l-au prezentat în fața unor potențiali investitori în cadrul finalei naționale a competiției.

Echipele cu cea mai bună evoluție în incubatorul JA BizzFactory vor participa la Finala Națională JA Compania Anului 2017, care va avea loc pe 24 mai, în București. Câștigătorii vor primi:

• La secțiunea elevi, o bursă de participare la JA European Company of the Year 2017, din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017;
  • La secțiunea studenți, o bursă de participare la JA Europe Enterprise Challenge 2017, din Helsinki, Finlanda, în iunie 2017;
  • Premiul Investiția Anului – în valoare de 5.000 USD;
  • Premii speciale pentru: cel mai bun Plan de Afaceri și cel mai bun Produs/Serviciu.

Anul trecut, România a câștigat marele premiu, pentru cea mai bună companie, la JA Europe Enterprise Challenge 2016 (secțiunea studenți, detalii aici) pentru dezvoltarea unei prize inteligente care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate, atunci când acestea sunt în stand-by, și premiul de excelență în IT la JA European Company of the Year 2016 (secțiunea elevi, detalii aici) pentru dezvoltarea unor ochelari inteligenți care ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător.

„Prin programul JA Compania, am învățat cum să lucrăm ca o echipă, să analizăm nevoile clienților noștri și, cel mai important, să petrecem timp alături de aceștia, pentru că ei sunt cei care ne-au inspirat să ne dezvoltăm produsele. Este uimitor că am câștigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastră a început cu o invenție și toți suntem inspirați să ne continuăm parcursul educațional în domeniul TIC și să ne dezvoltăm o carieră în domeniu. Grație lui George, prietenul nostru cu deficiențe de vedere, am reușit să dezvoltăm un produs care va ajuta mai multe persoane“, a spus un membru al echipei Oculus, câștigător al premiului de excelență în IT la JA European Company of the Year 2016.

Elevii și studenții din toată țara se pot înscrie în competiția europeană JA Compania Anului până pe 3 martie 2017. Informații despre procesul de înscriere sunt disponibile pe http://start-business.ro/.

Informații pentru editori

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. În prezent, 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Persoană de contact

Dorin Călin

Senior Program Manager, Junior Achievement România