Timp liber | Expoziția personală „Survival Dance”, semnată de graficianul Gabriel Caloian, la Galeria Senso

Dacă ai un pic de timp liber și ești în căutarea unei expoziții speciale, în perioada 18 mai – 18 iunie la Galeria Senso te așteaptă „Survival Dance”, expoziția personală a graficianului Gabriel Caloian.

Având-o curator pe Ana Sultana Cipariu, proiectul “Survival Dance” face parte din programul expozițional conceput  de Ana Ștefania Andronic (BUZU) – Art Director-ul galeriei – și poate fi vizitat de marți până duminică (inclusiv), între orele 12:00 -19:00, cu respectare măsurilor și regulilor de acces impuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Câteva motive pentru a vedea „Survival Dance”

Curatorul expoziției, Ana Sultana Cipariu, ne-a oferit și câteva motive pentru a trece trece pragul Galeriei Senso și pentru a descoperi această expoziție cu totul și cu totul specială.

Această expoziție reprezintă un dans al supraviețuirii prin această perioadă marcată de pandemie. Este, dacă doriți, o practică a decontaminării angoaselor și fricilor, iar Gabriel Caloian propune în grafica sa o deconectare de la cotidian prin imersia într-un imaginar de sorginte dadaistă.”, spune Cipariu.

Cipariu mai spune că, fără a avea intenția de a te transporta în atmosfera care exista în urmă cu aproape un secol, Gabriel Caloian reușește să suprapună situația actuală peste cea din timpul Primului Război Mondial, când lumea avea să cunoască atât faimosul Cabaret Voltaire, cât și gripa spaniolă.

La prima vedere comparația poate părea forțată, însă adevărul e că ambele perioade prezintă aceeași ambiguitate generalizată a proceselor și a spațiilor mentale. Tocmai acest detaliu face ca expoziția lui Gabriel Caloian să aibă un aer atemporal și să devină interesantă atât pentru un spectator care poate face cu ușurință corelații de ordin istoric, cât și pentru un spectator care caută mai degrabă spectacolul vizual.

Dincolo de aceste considerente generale, lucrările lui Gabriel Caloian îți pot lăsa la prima vedere impresia de tehnică dadaistă, însă ele sunt mai degrabă gândite ca o experiență menită să îl împingă pe privitor spre un grad cât mai mare de libertate.

Cu alte cuvinte, în loc să pună stăpânire pe întreaga atenție a privitorului și s-o îndrepte strict spre lucrările expuse, Caloian o deschide către spațiul sacru în care se petrece întâlnirea dintre artist și spectatorul de ocazie.

„Survival Dance” e despre o anume curiozitate pentru spații sufletești și mentale, despre o anume curiozitate pentru dinamica procesului de reprezentare ca atare și, nu în ultimul rând, mai e despre o pasiune foarte mare pentru întrebări despre percepție, atenție și comunicare.

Expoziția te așteaptă la Galeria Senso din Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), la parter și etajul 1 și poate fi vizitată, așa cum aminteam și anterior, cu respectarea măsurilor de siguranță impuse de autorități în contextul SARS-CoV-2.

Galeria Senso, un spațiu în care arta coboară de pe piedestal pentru a dialoga cu privitorul urban de la egal la egal

Galeria de arta Senso găzduiește frecvent expoziții – atât ale artiștilor consacrați, cât și ale tinerei generații de artiști, propunându-și să fie o punte de dialog între arta contemporană și publicul bucureștean.

Senso a luat naștere ca o inițiativă a omului de afaceri Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și de farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Galeria de artă organizează periodic expoziții inedite și însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care sunt difuzate, de altfel, și pe postul de televiziune cu același nume.

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Marketing Tools Srl (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Marketing Tools Srl

Cum se realizeaza corect o deratizare - informatii detaliate de la PestControl-Bucuresti

Odata cu lasarea frigului apar si musafirii nepoftiti, adica rozatoarele. Afla cum poti scapa rapid si eficient de aceasta problema prin servicii de deratizare efectuate…

Rolul unui site pentru femei

Ai privilegiul de a fi mamă și soție? Îți dorești să-ți vezi familia înflorind alături de tine? Cauți soluții care să te ajute să îmbini…

Cateva motive pentru care o calatorie cu autorulota poate fi memorabila

O vacanta cu autorulota este inedita, spectaculoasa si de neuitat. Pentru a avea libertatea de a te plimba unde si cand vrei si posibilitatea sa…

Utilitatea rafturilor metalice – De ce sa investesti in rafturi metalice?

De-a lungul timpului, rafturile metalice s-au dovedit extrem de utile in diferite situatii, datorita formei si a aspectului lor. Produsele prezinta un anumit numar de…

Inchirieri auto Bacau – Confort pentru angajati, costuri mici pentru antreprenori

In calitate de antreprenor, este esential sa identifici solutii pentru a le asigura confortul optim angajatilor tai si implicit, pentru a-i proteja. Cu siguranta nu…
Vezi profilul Marketing Tools Srl