Tamplarie PVC sau aluminiu?

Daca urmeaza sa va schimbati ferestrele si doriti sa optati pentru termopane pentru izolarea locuintei dumnevoastra, trebuie sa luati in calcul atat avantajele cat si dezavantajele unei astfel de optiuni. Cu siguranta, inca sunteti in dilema asupra a ce sa alegeti, tamplarie PVC sau aluminiu, asadar iata cateva aspect de care trebuie sa tineti cont.

Costul

Bineinteles, ca acesta este primul lucru la care ne gandim de fiecare data cand dorim sa facem orice fel de modificare in locuinta. In cazul profilelor din aluminiu, temperatura la exterior este aproape egala cu cea din interior deoarece aluminiul este un metal cu un coeficient de conductivitate termica mare. Pentru a rezolva problema, in interiorul profilului se pune o fibra de carbon, care izoleaza. Fibra de carbon fiind scumpa, pretul tamplariei de aluminiu ajunge de multe ori sa il depaseasca pe cel al tamplariei PVC. Asadar,  putem spune ca investitia in ceea ce priveste geamul termopan se justifica pe deplin deoarece se va recupera in cativa ani, deoarece ferestrele traditionale fiind mult mai vulnerabile, se pot defecta mai repede.

 

Condensul

Un alt dezavantaj prezentat de tamplaria de aluminiu este formarea condensului. In cazul profilelor de PVC nu are loc aparitia condensului deoarece temperatura este mai mica in exteriorul profilului decat temperatura din interiorul camerelor acestuia, iar aerul cuprins aici are o temperatura peste cea dintre foile de geam. In cazul profilelor din aluminiu, cum temperatura la exterior este aproape egala cu cea din interiorul locuintei, aerul cuprins in camerele profilului va avea o temperatura mai mica decat cel cuprins intre foile de geam. De aici si formarea condensului.

 

Durabilitatea

Durabilitatea este desigur un aspect foarte important, pe care fiecare persoana il are in vedere in momentul in care achizitioneaza sisteme de acest tip. Geamurile termopane sunt fabricate din materiale rezistente la capriciile vremii si nu necesita o manipulare speciala, avand o viata indelungata. In plus, acestea sunt rezistente impotriva decolorarii sau contractiilor ce apar ca urmare a conditiilor extreme. De asemenea, geamurile termopane din tamplarie pvc, ofera confort acustic sporit. Un aspect foarte important mai ales daca sunteti foarte sensibil la zgomote, aceste sisteme de geam termopan, fiind astfel solutia optima pentru izolare fonica, indiferent de mediul in care sunt utilizate.

Si aluminiul are propriile sale avantaje. In primul rand, aluminiul este rezistent la lovituri si factori de mediu, dar si foarte usor de intretinut. In plus, este foarte versatil pentru diferite elemente de feronerie grea si asigura o protectie fonica de invidiat. Nivelul de zgomot poate fi redus cu pana la 48% fata de geamurile normale. De asemenea, aluminiu ofera o protectie mai buna impotriva tentativelor de efractie.   Insa profilele de aluminiu se potrivesc mai mult cladirilor de birouri, cu zone mari de geam sau celor in forma de cupola.    Pentru apartamente sunt recomandate profilele din tamplarie PVC iar cele din aluminiu sunt indicate pentru sisteme arhitecturale mai complexe.

 

Securitatea

Securitatea este iarasi un factor foarte important, astfel incat pentru a beneficia de aest lucru, un geam termopan va imbunatati semnificativ securitatea casei dumneavoastra. Acestea dispun de o serie de caracteristici ce cresc semnificativ nivelul de securitate al unei locuinte precum consolidare din metal sau echipamente de blocare pentru o securitate ideala.

Calitatea geamurilor din termopan nu poate fi contestata, nu va lasa niciodata de dorit, reprezentand alegerea perfecta in raport cu celelalte tipuri de ferestre.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
ferestre termopan, tamplarie pvc, tamplarie aluminiu


Comunicat publicat de: Pro Digital Media (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Pro Digital Media

Pennyboard, skateboard sau longboard?

Penny board-urile ofera o tona de distractie si au devenit rapid fenomenul pop-culturii.

Ce este un proces verbal

DEX definește procesul verbal ca fiind un înscris ( cu caracter oficial) în care se consemnează un fapt de natură juridică. Act cu caracter oficial…

Outfituri potrivite de primavara

Nu incercati sa fiti altcineva. Hainele dumneavoastra profesionale precum si cele casual trebuie sa se potriveasca ca o manusa si asta inseamna sa fiti constienti…

Programul Bucharest Start-up City

Antreprenorii din Municipiul Bucuresti vor avea in curand posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru lansarea unor afaceri noi, accesand programul Bucharest Start-up City. Ajutorul…

Trambuline InSPORTline pentru un corp bine definit

Cine spune ca a te mentine in forma trebuie sa insemne ore intregi petrecute la sala, ridicat de greutati, alergat pe banda, exercitii intense pana…
Vezi profilul Pro Digital Media