Surprinde-i pe cei dragi cu o cina in stil irlandez

Ce poate fi mai frumos decat momentele petrecute in compania oamenilor dragi? Studiile recente arata ca oamenii sunt dependenti de socializare. Omul este un ”animal de haita” pentru care aportul social conteaza si aduce masura succesului. Oamenii cu familii numeroase sunt mai sociabili, iar oamenii cu multi prieteni sunt mai veseli. Cel puţin asta sustin specialistii.

Daca si tu faci parte din categoria celor cu un apetit social ridicat si daca iti plac intrunirile cu oamenii dragi din viata ta, poate ai vrea si sa ii rasfeti cu o o cina in stil irlandez, recomandata de ambasadorul Vegeta si finalistul concursului Masterchef, Liviu Balint. Ori, cand vine vorba de preparate suculente si retete gatite pe indelete, nu e mare filozofie sa le faci acasa, atata timp cat iti procuri ingredientele potrivite.
Chef Liviu Balint te invita sa incerci delicioasa tocanita de vita in sos de bere neagra, cu abundenta de morcovi.
Atentie: reteta este conceputa special pentru a fi gatita in tihna, la foc mic timp de aproximativ 4-5 ore.
Asadar ai nevoie, asa cum ii spune si numele, de o jumatate de litru de bere neagra, 1 kg carne de vita si, neaparat, baza pentru mancaruri si ingredientul care desavarseste gustul, adica 1 lingura de Vegeta Naturella. Pe langa aceste ingrediente de baza mai ai nevoie de: 2 linguri de ulei, 2 linguri de faina, 1 ceapa mare taiata cubulete, 10 morcovi taiati in bucati mari, 3 frunze de dafin, puţin cimbru si 1 jumatate lingurita de zahar.
Carnea de vita (de preferat gulas de vita sau de manzat) se rumeneste initial in uleiul incins in prealabil. Dupa ce carnea este rumenita, adaugi berea, morcovii si Vegeta Naturella si lasi totul la foc mic-mic pentru ca ingredientele sa aiba timp sa-si amestece aromele si sa se patrunda perfect. Dupa aproximativ 4 ore poti gusta carnea si, daca nu este deloc cauciucata, adauga foile de dafin si cimbrul si mai lasa totul la foc inca o jumatate de ora.

Si sa stii ca, daca nu ai mai folosit pana acum, te vei indragosti de Vegeta Naturella – este un produs creat prin colaborarea dintre natura si tehnologia de varf. Ce-l face atat de special? Cantitatea uriasa de legume. Pentru a produce 300g din acest produs, sunt folosite aproape 900g legume! Nu exista potenţiatori de gust, arome artificiale sau agenţi de colorare, gustul desavarsit datorandu-se excepţionalei combinaţii dintre Iegumele uscate si condimentele cele mai rafinate.
Te ”avertizam” ca tocanita va fi delicioasa si vei vrea neaparat inca o portie. Pofta buna!


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Acru, gustos... si sanatos!

Ai avut vreodata senzatia – nefiind in tara – ca iti este dor de mancarea traditional romaneasca? Multora dintre noi, dupa ce suntem plecati o…

Putina creativitate gastronomica si postul are gust!

Termenul „post” nu stim daca genereaza cele mai placute sentimente, fiind de regula asociat cu traditii religioase si ‚austeritate’ gastronomica…Insa, inainte de a demonta (lejer!)…

Delicii sanatoase, beneficii numeroase

Da, da, multora dintre noi ne plac prajiturile la nebunie! Ne fascineaza doar vazandu-le in galantarele cofetariilor sau in paginile lucioase ale revistelor. Mirosul deserturilor…

50 de ani, 50 de retete

Duminica, 18 Nov 2018, in cadrul celei de-a 25-a editii a Targului International Gaudeamus are loc lansarea cartii „50 de retete de post” scrisa de…

Copiii noștri merită să-și trăiască frumos anii de școală!

Miercuri, 7 Nov 2018, in comuna Brebu (jud Prahova), la Scoala Gimnaziala ”Matei Basarab” a fost lansata campania CSR care si-a propus sa contribuie la…
Vezi profilul MORE THAN PUB