Suntem cu adevărat pregătiți pentru televizoarele 8K?

Fabricanții de aparate electronice și electrocasnice sunt mereu cu un pas în fața necesităților utilizatorului de rând. Este și cazul televizoarelor, unde sunt cu mai mult chiar de un pas. Când abia fusese implementat formatul 4K sau Ultra HD, brandurile au început să scoată pe piață televizoare 8K.

Cu noul format, pixelii (punctele de culoare care compun o imagine) ajung la 32 de milioane, de patru ori mai mult decât un televizor UHD 4K și de 16 ori mai mult decât aparatele Full HD. Consecința: o imagine mai clară, mai apropiată de 3D.

Samsung și LG și-au prezentat deja primele aparate tv cu rezoluție 8K. În cazul Samsung, modelul Q900R, de dimensiuni diferite, a și fost lansat pe piață, în timp ce LG urmează să facă același lucru cu modelul său LG OLED 8K de 88 de inchi. Acestea nu sunt primele televizoare 8K de pe piață, însă, ci sunt doar primele ale Samsung și LG. Japonezii de la Sharp comercializează încă din primăvară un model 8K, modelul LV-70X500E, deși cu rezultate destul de discrete până acum.

8K TV: DESCOPERA OFERTELE eMAG

Dacă calitatea imaginii s-a mărit de cel puțin patru ori, prețurile nu au urmat același trend. Marii producători de televizoare au încercat să nu-și sperie clienții, punând foarte mult accent pe prețurile „prietenoase”. Totuși, în cazul Samsung, prețurile unui televizor 8K vor fi între 5 mii și 15 mii de euro, în timp ce modelul LG va depăși 20.000 de euro.

Dincolo de prețuri, se remarcă oferta aproape inexistentă a conținutului în format 8K. Televiziunile tradiționale nici măcar nu au adoptat 4K, care este rezervat, se pare, noilor platforme de streaming, precum Netflix, HBO, Amazon, Vudu sau Youtube, și unor evenimente punctuale de maximă audiență (cum e El Clasico Real Madrid – Barcelona, de exemplu). Momentan, se estimează că există doar 5.000 de video-uri în format 8K, majoritatea pe Youtube și Vudu.

DESCOPERA OFERTELE TV 8K

În acest caz, clientul se poate întreba pe bună dreptate dacă e justificată investiția într-un televizor 8K. Evident, producătorii vor spune că da, iar primul lor argument este că toate producțiile tv filmate în 4K sunt deja pregătite pentru a fi emise în 8K, astfel că în orice moment oferta poate fi mult îmbunătățită. Al doilea argument este că, dincolo de imagine, și sunetul este mult îmbunătățit la modelele de televizor 8K. De aceea, marii producători nu consideră o himeră vânzările de televizoare 8K. LG, de exemplu, se așteaptă la vânzări de peeste cinci milioane de unități în 2022.

În afară de Samsung, LG și Sharp, în competiția noilor modele de televizor 8K vor să intre și alții. În special, giganții chinezi, care s-au reorientat de la fabricarea de telefoane mobile și spre producția de televizoare, o piață care nu dă semne de scădere la nivel mondial.

DESCOPERA OFERTELE TV CU PRETURI SUB 1000 LEI

De altfel, Xiaomi a anunțat de curând că va lansa primul său televizor 8K, dar până la urmă s-a dovedit că era vorba doar de „un simplu 4K”, care era marketat a fi „8K ready”. Era și culmea, totuși, dat fiind că Xiaomi anunțase că televizorul 8K va costa sub 2000 de euro. Dar, probabil, la resursele și tehnologia marilor giganți chinezi, e o chestiune de timp până când vor reuși să realizeze cu adevărat primele televizoare 8K și vor intra în competiție cu giganții japonezi și coreeni.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
tv, televizor, televizoare, oferta, 8k, 4k, led, qledsamsung, xiaomi, sharp, uhd, 3d


Comunicat publicat de: Dante Int. (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Dante Int.

Asus Zenbook 14, unul dintre cele mai bune ultrabook-uri din 2019. Patru motive să îl cumperi

Asus ZenBook 14 (UM431) este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri midrange din 2019, cu un accent pus masiv pe stil și cu o doză…

România trece prin cea mai amplă campanie de donații de până acum

România are nevoie de tot ajutorul pentru a depăși criza generată de către virusul COVID-19. Eforturile autorităților sunt suplimentate de zeci de campanii de strângere…

3 congelatoare mici pentru atunci când ai nevoie să depozitezi diverse alimente

Majoritatea frigiderelor sau combinelor electrice vin dotate cu un congelator destul de spațios pentru a depozita diverse alimente pe care dormi să le consumăm pe…

Mașa și ursul, fenomenul care a cucerit întreaga planetă

Spre deosebire de clasicele Disney, Looney Tunes sau celebrele serii de pe Cartoon Network, desenele animate ale noilor generații nu pot fi enumarate fără a…

Lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un laptop

Perioada în care ne aflăm este cea mai bună pentru alegerea unui nou laptop. Simpla prezență a mai multor opțiuni pe rafturile magazinelor avantajează consumatorul,…
Vezi profilul Dante Int.