Stiai ca originea pizzei nu se afla in Italia?

Pizza, similar multor alimente care pot duce in eroare in legatura cu tara de provenienta, nu provine din tara in care este atat de cunoscuta in prezent.

Multi opteaza pentru livrare pizza la usa, insa putini cunosc istoria preparatului. Numeroase persoane au crezut, si cred, ca Pizza este strict o creatie italiana, insa bazele acestui aliment au fost puse initial de greci care preparau coca de paine, mare, rotunda si plata, pe care o umpleau cu ulei, ierburi, mirodenii si branza. Tomatele nu se descoperisera la acel moment. In concluzie, grecilor li se poate multumi pentru faptul ca azi este posibil sa se comande pizza non stop.

In cele din urma, ideea de paine plata si-a gasit drumul spre Italia unde, in secolul al XVIII-lea, coca plata numita „Pizzas” era vanduta pe strazi si in piete. Initial, coca plata, nu era umpluta cu nimic, doar coapta. Fiind relativ ieftina si  gustoasa,  era vanduta oamenilor saraci din Napoli de catre vanzatorii ambulanti. Introducerea tomatei in umplutura de catre napolitani si decizia unei regine au contribuit la aparitia pizzei asa cum o stim astazi.

In jurul anului 1889, regina Margherita, insotita de sotul ei, Umberto I, a efectuat o calatorie in regatului Italiei. In timpul calatoriilor sale in Italia, a vazut multi oameni, in special taranii, mancand aceasta paine mare si plata. Curioasa, regina a ordonat gardienilor sa-i aduca o bucata din aceasta coca rumena si plata. Regina a indragit gustul si a decis sa mai repete experienta. In aceasta idee l-a invitat pe chef Raffaele Esposito la palatul regal si i-a spus sa coaca o pizza pe placul ei. Pentru a-si onora regina iubita, Raffaele a decis sa prepare o pizza foarte speciala (azi, Pizza Margherita poate fi comandata la Gambino`S Pizza Bucuresti) pe care sa i-o dedice ca si preparat. Acesta a decis sa prepare o pizza cu rosii, branza mozarella si busuioc proaspat (pentru a reprezenta culorile drapelului italian: rosu, alb si verde).

Aceasta a devenit pizza preferata a reginei Margherita, iar cand s-a aflat ca este una dintre mancarurile preferate ale reginei, a devenit si mai populara. De asemenea, acest lucru a dat nastere la o traditie culinara, Pizza Margherita, care exista si in prezent la Napoli precum si in intreaga lume.

Istoria nu ne spune daca Rafaelle a inceput sa vanda aceasta creatie in propria pizzerie, dar se stie ca Pizza, in aceeasi forma pe care o cunoastem acum, a fost apoi adoptata de tot poporul italian, fiind preparata in numeroase variante in diferite parti ale tarii. La Bologna, de exemplu, carnea a inceput sa fie adaugata in amestecul de topping. Pizza napolitana a devenit destul de populara si la reteta au fost adaugate branza si usturoi in amestec, precum si ierburi, produse proaspete si alte condimente si arome. Dupa un timp, a aparut ideea de a se prepara pizza in cuptoare speciale de caramida.

Pe de alta parte, in 1522, rosiile au fost aduse in Europa din Peru. Initial, acestea au fost considerate otravitoare, dar, in cele din urma tomatele au inceput sa apara in dieta saracilor din Napoli. Acestia au pus rosiile pe aluatul lor de drojdie, creand astfel prima pizza simpla pe care o stim astazi. Aceste pizze timpurii au fost destul de populare, deoarece erau preparate, de obicei, numai din faina, ulei de masline, untura, branza si ierburi. Mai tarziu, toata Italia a promovat pizza napolitana ca fiind cea mai buna.

Date de contact:
Nume: Alin
Functie: SEO & Marketing
Email: enachealin34@yahoo.com
Telefon: 0767056215


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
pizza, gambinos, livrare pizza


Comunicat publicat de: Marketing Tools Srl (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Marketing Tools Srl

Terapieprp.ro inoveaza industria beauty

Terapieprp.ro propune o procedura inovatoare, capabila sa schimbe vieti. Aceasta procedura implica recoltarea trombocitelor din sangele pacientului, pentru a le injecta in zonele cu probleme…

Masinile care se conduc singure pot schimba viitorul inchirierilor auto

Industria de inchirieri auto este posibil sa se schimbe in viitorul apropiat datorita masinilor care se conduc singure. Firmele de inchirieri auto ar putea trimite…

Glovesinabottle.ro propune un produs care si-a dovedit eficienta in numeroase cazuri de eczema

Glovesinabottle.ro este locul in care persoanele care au eczeme pot gasi un produs care si-a dovedit eficienta in cazul multor persoane care l-au utilizat.

4 Tipuri de reduceri aplicate la servicii si produse

De-a lungul anilor si odata cu dezvoltarea capitalismului a fost pusa si piatra de temelie a competitivitatii comerciale a societatilor moderne, acest lucru a condus…

Cei mai importanti factori care influenteaza cursul valutar BNR

Cel mai frecvent, cursul valutar se defineste ca fiind pretul unei monede exprimat intr-o moneda straina (valuta). Acesta este fundamentat de cererea si oferta (de…
Vezi profilul Marketing Tools Srl