Stabilizatorul potrivit pentru casa

Pentru a afla ce stabilizatoare de tensiune si variatoare de tensiune sunt potrivite pentru o casa, trebuie studiat cu atentie aceste dispozitive si trebuie inteleasa diferenta dintre acestea.

Pentru a afla ce stabilizatoare de tensiune si variatoare de tensiune sunt potrivite pentru o casa, trebuie studiat cu atentie aceste dispozitive si trebuie inteleasa diferenta dintre acestea. Cunoscand doar specificul muncii, precum si avantajele, este de preferat in a merge la cumparaturi intr-un magazin specializat sau chiar si cumpararea produselor de pe piata este eficienta, atunci cand nu exista un magazin specializat in acestea in jurul orasului locuit.

Pe piata dispozitivelor electrice, stabilizatoarele sunt oferite intr-o varietate de tipuri. Aceste dispozitive sunt impartite in: releu, invertor, electrodinamic, electronic si hibrid. Fiecare dispozitiv are propriile sale caracteristici speciale si este cel mai eficient in anumite conditii.

Releele de uz casnic functioneaza pe baza releelor ​​de putere si comuteaza infasurarile autotransformatorului. Au o gama larga de reglaje si compenseaza rapid supratensiunile de tensiune de intrare. Modelele sunt echipate cu un sistem de protectie eficient care protejeaza componentele interne de eventualele scurtcircuite si supratensiuni in timpul functionarii. Sunt vandute la orice magazin de hardware sau supermarket specializat din fiecare regiune la un pret accesibil.

Stabilizatorul invertor este una dintre cele mai recente evolutii inovatoare pe piata alimentarii cu energie electrica. Functioneaza pe principiul modulatiei latimii impulsurilor. In comparatie cu unitatile electronice si servo conventionale, acesta accepta o gama mai larga de tensiune de intrare. Are un sistem de securitate cuprinzator care protejeaza impotriva tuturor problemelor majore de retea. Reactioneaza imediat la supraincarcari critice care pot dezactiva dispozitivele. Dispozitivul nu se teme de schimbarile de temperatura si umiditate, functioneaza corect pe o gama larga de temperaturi.

Functionarea corecta a produselor electrodinamice (servomotor) este garantata de un motor electric. Este controlat de un card electronic special cu microprocesor. Dispozitivele de acest tip regleaza continuu tensiunea de retea si dau o eroare minima in timpul stabilizarii. Modulele servo-servo au un contact in miscare. Daca praf, murdarie sau alte materii straine ajung pe el, exista un risc ridicat de scantei sau arderi spontane. Acest lucru restrictioneaza semnificativ domeniul de utilizare al dispozitivelor si nu permite categoric instalarea acestora in incaperi cu dispozitive pe gaz.

Dispozitivele electronice („sapte celule” sau „tiristoare”) sunt tehnologii precise si extrem de eficiente. Nu contine elemente mecanice implicate in reglarea automata a tensiunii. Functionarea semiconductoarelor care controleaza autotransformatorul este controlata de un microprocesor intern. Principalele avantaje ale componentelor electronice includ raspunsul rapid si clar la varfurile de tensiune, eroarea minima de stabilizare si eficienta ridicata a muncii. Producatorii echipeaza dispozitivele cu un sistem de protectie pe mai multe niveluri care protejeaza toate nodurile active de blocari frecvente ale retelei si de probleme. Carcasele stabilizatoarelor electronice sunt compacte si montate atat pe peretii portanti, cat si pe peretii despartitori interni usori.

Stabilizatorul hibrid este o alta noutate moderna care a intrat pe piata in 2012. Difera de modulul de releu conventional prin faptul ca in proiectare sunt implementate convertoare de relee suplimentare.

 

Stabilizatorul de tensiune selectat corespunzator asigura functionarea corecta a tuturor aparatelor electrice din casa si protejeaza aparatele de uz casnic de epuizare si defectiuni legate de supratensiuni sau scurtcircuite ale retelei. Cu egalizarea tensiunii, este suficient un stabilizator de releu fiabil si ieftin. Daca dorinta este de a proteja computerele si alte dispozitive sensibile de sarcini extreme, ar trebui acordata atentia modulelor electronice. Astfel de unitati protejeaza dispozitivele de ardere si isi extind durata de viata.

Precizia de stabilizare este abaterea valorii initiale a tensiunii de la tensiunea inregistrata. Cu cat procentul este mai mic, cu atat mai bine. In gama dispozitivelor bugetare, eroarea este intre valorile cuprinse intre 5% si 8%. Aceasta este considerata norma pentru retelele de uz casnic la care nu sunt conectate dispozitive tehnice capricioase care impun cerinte ridicate asupra calitatii aprovizionarii cu energie. Pentru dispozitivele sensibile si sistemele complexe, se folosesc de obicei dispozitive in care gradul de deviere nu depaseste 1-2%.

Nu ar trebui cumparat un produs fara nume de la un vanzator dubios de pe piata. Este mult mai inteligenta alegerea de a merge la un magazin specializat, la un supermarket sau a cauta un magazin online unde este prezentata o gama larga de produse si regulile de depozitare a echipamentelor electrice sunt respectate cu strictete. Un dispozitiv de marca costa putin mai mult, dar acest cost este justificat de o munca fiabila.

 Cuvinte cheie:
stabilizator de tensiune


Comunicat publicat de: Beintop (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Beintop

De ce sa cumparati laptopuri si calculatoare refurbished?

Laptopurile refurbished sunt articole foarte accesibile care rareori au probleme. Nu sunt noi, dar au garantie si sunt practic la fel ca atunci cand au…

De ce hale metalice ? Avantajele structurilor metalice

Arhitectul, atunci cand incepe planificarea unei cladiri, stie ca succesul proiectului care urmeaza sa fie dezvoltat va depinde intr-un mod important, de alegerea buna a…

Cum iti poti decora living roomul?

Anumite persoane sunt pasionate de designul interior, iar acestea isi vor putea decora livingul extrem usor, intr-un timp relativ.

Care sunt avantajele oferite de trandafirii criogenati?

Florile sunt creatii menite sa aduca bucurie in privire si satisfactie in suflet. Armonia unei locuinte in care se gasesc tot timpul flori proaspete are…

De ce sa iei in calcul cumpararea unei case modulare?

Ce poate fi mai frumos decat sa te intorci acasa dupa o zi lunga si sa gasesti orideana si designul exceptional al acesteia?
Vezi profilul Beintop