Sfaturi de calatorie!

Ti-ai pierdut pasaportul in strainatate sau avionul a decolat fara tine? Sfaturi de calatorie!

Oricat de mult te-ai pregati pentru o calatorie oricand poate sa apara o problema aparent imprevizibila. Daca nu te gandesti la aceste worst case scenarios, nu inseamna ca nu se vor intampla. Daca iti pierzi pasaportul, te imbolnavesti intr-o tara straina sau pierzi avionul, cel mai bine este sa stii ce sa faci de la bun inceput.

Ti-ai pierdut pasaportul?

Este unul din cele mai urate cosmaruri pentru un turist. Deschizi geanta sau portofelul si descoperi ca ti-a fost furat sau ai pierdut pasaportul. Exista o mica sansa sa te intorci in camera de hotel si sa-ti gasesti pasaportul sub pat. Deci fa lucrul acesta. Daca ai rascolit toata camera si nu ai gasit pasaportul, contacteaza ambasada Romaniei in tara respectiva si spune ca ti-ai pierdut pasaportul.

Va trebui sa te duci personal la ambasada locala ca sa soliciti un pasaport de urgenta care te va duce acasa. Acesta este valabil pe o perioada limitata de timp asa ca, ajuns in Romania va trebui sa-ti faci alt pasaport.

Cand pleci de acasa asigura-te ca ai cu tine alte documente care sa ateste cine esti intr-o tara straina: o poza, buletinul, permisul de conducere, biletele de avion sau tren etc.

Sfatul nostru este sa faci o copie a pasaportului si sa o pui intr-un loc separat de pasaportul propriu-zis.

Ai pierdut avionul?

Daca avionul intarzie cateva ore si trebuie sa astepti in aeroport nu o sa-ti placa deloc situatia. Dar daca ajungi cu 3 minute intarziere dupa ce avionul tau tocmai a decolat, totul se poate transforma intr-un dezastru.

Intotdeauna planifica lucrurile incat sa ajungi mai devreme la aeroport, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa astepti putin. Niciodata nu stii ce se poate intampla – probleme la punctul de control, evenimente care nu tin de tine, o vreme furtunoasa etc.

Avionul tau a decolat fara tine la bord? Iata ce trebuie sa faci. Mergi imediat la biroul companiei aeriene. Este posibil ca aceasta sa te primeasca pentru zborul urmator, cu taxa sau fara (in functie de companie). Daca nu exista zboruri sau zborul urmator este complet rezervat, incercati pentru a doua zi sau consultati zborurile disponibile la companiile aeriene partenere ale transportatorului.

In cazul in care compania refuza sa va ofere un voucher pentru alt zbor, din pacate va trebui sa platiti un bilet intreg (uneori mai mult decat cel pe care l-ai platit initial). Gandeste-te la acest lucru ca la un avertisment sa-ti propui intotdeauna sa ajungi la timp la aeroport cu masina persoanala sau uber – mai ales in timpul vacantelor.

Daca ai pierdut un zbor, dar bagajele au fost verificate, cel mai probabil acestea sunt in drum spre alta tara, in timp ce tu ai ramas blocat in aeroport. Mergi la punctul de bilete si intreaba daca iti poti recupera bagajele. Uneori compania poate sa-ti rezerve bagajele pana cand ajungi si tu la destinatie. Iata un motiv pentru care ar trebui sa pui haine de schimb in bagajul de mana.Citeste mai multe pe forumul nostru.

Comunicat publicat de: login promotion (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de login promotion

Oferta Tocatoare electrice de Black Friday

Procesarea alimentelor in bucatarie poate fi o sarcina extrem de consumatoare de timp si efort. Tututor ne place mancarea buna si sanatoasa gatita acasa, dar…

Mai mult spatiu in portbagajul masinii tale folosind Organizator de portbagaj

Organizator portbagaj – de ce ai nevoie de unul pentru masina ta?

Pastreaza prospetimea mirodeniilor cu seturile de condimente!

Pentru o masa cat mai gustoasa ai intotdeauna nevoie de condimente,mirodenii nu doar de sare si piper.

Cum sa porti Botinele?

Daca vorbim de incaltamintea de vara trebuie sa fim de acord ca cele mai populare produse sunt sandalele si papuci usori. Fie ca te indrepti…
Vezi profilul login promotion