SaveMob inițiază programul de CSR Reciclare prin recondiționare cu SaveMob

În perioada august – noiembrie 2019, SaveMob Group derulează programul de CSR ”Reciclare prin recondiționare”, un program educațional creat cu scopul de a sprijini păstrarea obiectelor vechi și reintroducerea lor în circuitul curent. Programul de CSR va fi derulat timp de 4 luni, în București, urmând să fie extins în viitor și în alte orașe mari.

Programul de responsabilitate socială ”Reciclare prin recondiționare” va avea două componente educaționale: pe de o parte va fi realizată o campanie de educare a publicului în vederea reciclării și recondiționării mobilierului vechi și vor fi transmise către mass-media și publicul larg materiale informative despre recondiționarea mobilierului, fotografii din atelier, precum și sfaturi despre folosirea și modificarea mobilierului vechi. A doua componentă educațională, cu tema ”Viața secretă a mobilierului nostru”, va include scrierea unor povestiri cu impact emoțional adresate cititorilor și oferite gratuit spre publicare partenerilor media ai proiectului, pe durata proiectului.

Mobilierul vintage este un mobilier cu suflet… încorporează în el amintirile și sentimentele noastre, comori neprețuite ale sufletului nostru. Recondiționarea pieselor moștenite de la părinți este mai mult decat o datorie morală. Este o modalitate de a ne arăta respectul și admirația pentru munca înaintașilor noștri, pentru activitățile atât de minuțioase care ne-au lăsat adevărate ”perle” ale locuințelor. Dacă le-am ignora, ar fi ca și cum ne-am pierde o părticică din suflet împreună cu cele mai dragi amintiri ale existenței noastre. Indiferent de valoarea lor de piață, piesele de mobilier moștenite sunt valoroase prin amintirile pe care le înmagazinează. Prin urmare, nu le disprețuiți pentru felul cum arată! Au trecut ani peste ele și le-au marcat. Dar dacă le aduceți la noi, ne vom strădui să le oferim o față nouă și o nouă viață sau le putem transforma și adapta la locuințele moderne. Totul este să ne dorim să le salvăm de la uitare”, a declarat Mihai Save, Managing Director SaveMob.

Proiectul de CSR ”Reciclare prin recondiționare” este sprijinit de 13 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, Ce face Mimi?, DacicCool, Fashion8, IQool, Mujer, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, StyleAndTheCity.ro, Vipstyle.

Despre reciclarea mobilierului prin recondiționare

Reciclarea mobilierului protejează mediul înconjurător prin reducerea cererii pentru lemn, metale și materiale plastice, evitându-se aruncarea unor cantități mari de deșeuri la gropile de gunoi și reducând emisiile de carbon asociate cu fabricarea mobilei. Lemnul reciclat are avantajul unui conținut de umiditate mai mic (aproximativ 20%) în comparație cu lemnul nou (aproximativ 60% la 70%), ceeea ce determină o durabilitate mai mare. Lemnul vechi este foarte scump deoarece crapă foarte greu pentru ca e deja foarte uscat. Din aceste motive, reciclarea mobilierului prin recondiționare este foarte valoroasă și presupune repararea unui obiect și repunerea lui în circulație, uneori adaptându-l la mobilierul modern. Totodată, înfățișarea mobilei poate fi schimbată prin recondiționare, chiar daca e zgariata sau și-a pierdut luciul.

Despre SaveMob Group

Creat în 1993 și situat în Bucuresti, pe Bd. Timișoara nr. 104 E, SaveMob Group cuprinde 3 companii cu domenii diferite de activitate: SaveMob – cel mai mare atelier de restaurare/ recondiționare mobilier și obiecte de patrimoniu, Engineer Moving – servicii profesioniste de mutare și transport obiecte din patrimoniul cultural și Depozitare-ieftina.ro – servicii de demontare, ambalare, transport și depozitare mobilă în boxe speciale.

În perioada 2013-2018, SaveMob Group a lucrat pentru zeci de mii de clienți, a efectuat peste 15.000 de mutari realizate profesionist, a asigurat servicii de depozitare pentru sute de clienți și a restaurat/ recondiționat peste 10.000 de obiecte.

În anul 2018, SaveMob Group a continuat trendul ascendent început în 2013, raportând o cifră de afaceri de 2 milioane lei, de două ori mai mare decât în 2017 și o rată a profitului net de 5% raportată la cifra de afaceri. Pe durata anului 2018 au fost recondiționate și restaurate peste 2500 de piese de mobilier vintage, cu 25% mai multe decât în 2017.

Contact și detalii suplimentare:

Ing. Mihai Save
Program: 8:00 – 16:00
Luni – Vineri

WhatsApp: 0730 238 240

Email: office@savemob.ro

Adresă atelier: Bd. Timișoara, nr. 104E, Sector 6, București

www.savemob.ro

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Reciclare prin reconditionare, SaveMob, Mihai Save, restaurare mobilier, mobila vintage


Comunicat publicat de: Russenart Communications (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Russenart Communications

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S

Cea mai nouă cafenea TED’S se deschide pe 17 decembrie 2019, în cadrul Business Center The President, un ansamblu imobiliar construit pe bulevardul Dacia nr.…

Petreceri corporate la Magic by Hop Garden

Fie ca doresti un eveniment cu servire la masa sau cu standing bufet si open bar, putem pregati evenimentul dorit! Doar selecteaza locatia dorita din…

Un nou program educational marca The President, Toamna se numara... nuntile

In perioada octombrie – decembrie 2019, Corin Romanescu si The President deruleaza un nou program educational destinat tinerilor si publicului larg, cu tema ”Toamna se…

S-a deschis al doilea restaurant La Cocosatu’

Restaurantul cu specific romanesc La Cocosatu’ a deschis al doilea local din Bucuresti, pe strada Clucerului nr. 41. Investitia pentru noul restaurant se ridica la…

Revelionul 2020: Petreceri grandioase și prețuri pentru toate buzunarele

Dacă în anii anteriori ofertele de Revelion erau anunțate încă din luna septembrie, pentru Revelionul 2020 vremea caniculară a lunii septembrie i-a determinat pe cei…
Vezi profilul Russenart Communications