Sano Vita si-a triplat vanzarile online cu sistemele Senior Software

Sano Vita are vanzari online de trei ori mai mari odata cu implementarea unui pachet de sisteme software unic in Romania. In plus, distribuitorul autohton de alimente vegetariene a observat foarte multe beneficii ale automatizarii afacerii: cresterea productivitatii angajatilor, scaderea timpilor de procesare si livrare a comenzilor si un control deplin al businessului.

Sano Vita, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de alimente vegetariene din Romania, si-a triplat vanzarile dupa investitia intr-un pachet de sisteme software pentru automatizarea si managementul proceselor de business. Distribuitorul a ales solutiile Senior Software din nevoia unor softuri scalabile, ce pot fi personalizate in functie de specificul afacerii.

Astfel, Sano Vita foloseste un pachet de sisteme software unic in Romania, format din solutiile:

E-commerce si ERP – Vanzari mai mari, trasabilitate si control deplin

“Cu E-commerce s-a triplat numarul de vanzari pe zona de online deoarece avem o mai buna vizibilitate pe piata si posibilitati variate de promovare. In prezent, avem comenzi din toata tara, o legatura mai stransa cu clientii si informatii transmise fara erori. Se pastreaza istoricul cosului, iar daca o comanda nu este finalizata, dupa o perioada i se reaminteste clientului. In plus, putem face si recomandari orientate dupa preferintele acestora, pe baza istoricului de comenzi”, a declarat Adrian Buica, IT Manager – Sano Vita.

Cu solutia SeniorERP, Sano Vita a obtinut o transabilitate completa, incepand de la comanda plasata de client si pana la livrarea produselor. Totodata, sistemul a permis gestionarea eficienta a resursei umane. “Sistemul ERP ne ajuta sa vedem exact ce face fiecare si, astfel, am stimulat si productivitatea angajatilor, iar acum avem un control chiar foarte bun asupra fortei de munca”, a completat reprezentantul companiei Sano Vita.

WMS – Picking simplificat, depozitare inteligenta si instruire rapida a angajatilor

La cresterea vizibilitatii, a controlului asupra activitatilor de business si a productivitatii angajatilor a contribuit si sistemul WMS pentru managementul depozitelor. Datorita automatizarii operatiunilor si monitorizarii proceselor din depozit, erorile umane din spatiul de depozitare au fost reduse considerabil, iar numarul de comenzi procesate la zi a crescut. Astfel, toti clientii primesc exact ceea ce au comandat intr-un timp mult mai scurt.

Asezarea produselor la raft dupa diferite criterii si regruparea acestora pe categorii a ajutat, de asemenea, la reducerea timpilor de lucru si optimizarea traseelor de picking.

“Cu SeniorWMS, chiar si un angajat nou poate gasi produsul dorit imediat deoarece i se arata pe un terminal mobil locatia articolului si traseul cel mai scurt. Inainte dura cateva saptamani sa invete rutele si unde se afla fiecare produs, acum dureaza maxim 1-2 zile sa se obisnuiasca cu sistemul. Este foarte usor sa instruiesti un angajat nou. In plus, cu ajutorul sistemului stim oricand care angajat lucreaza si cat, dar si ce produse s-au livrat, ora si minutul cand au fost pregatite comenzile”, a specificat Adrian Buica.

BI, SFA, CPM – Strategii de business bazate pe rapoarte si analize corecte

Implementarea SeniorVisualBI a dus la imbunatatirea procesului decizional al companiei, ca urmare a raportarilor axate pe date corecte si relevante obtinute intr-un timp foarte scurt. Pe baza unor analize legate de dispersia geografica a vanzarilor, Sano Vita a descoperit cum si in ce zone sa isi orienteze resursele.

Mai mult, cu solutia SFA distribuitorul a aflat care este gradul de incarcare a fiecarui agent de vanzari in parte. De asemenea, informatiile obtinute din utilizarea acestor solutii, a ajutat managerii Sano Vita sa dezvolte noi strategii de marketing si sa aplice masurile potrivite de business (suplimentarea fortei de munca, relocarea agentilor de vanzari etc).

La dezvoltarea companiei va contribui si solutia de management a performantei. SeniorCPM permite echipei manageriale sa obtina o viziune clara asupra proceselor de bugetare si asupra cash-flow-ului din companie.

 

Despre Sano Vita

Infiintata in 1995, Sano Vita se numara printre primele afaceri care au introdus in Romania fulgii de cereale si produsele vegetale nemodificate genetic. In prezent, portofoliul companiei include o gama vasta de cereale si preparate din produse vegetale, distribuite prin reteaua proprie. Printre produsele Sano Vita introduse pe piata se numara: berea de ghimbir, laptele de soia, pateul de linte. Cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, compania are patru puncte de lucru si peste 250 de angajati.

Despre Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie, iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din Romania.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
sanovita, produse, vegetariene, distributie, ecommerce, vanzari, online, automatizare, soft, solutii, seniorsoftware, picking, depozitare, analiza, raportare, cpm, erp, wms, sfa,


Comunicat publicat de: Senior Software (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Senior Software

itDepot, prin parteneriatul cu Rocast, isi extinde competentele pe Sisteme de Fixare

itDepot, platforma de echipamente performante si consumabile, a devenit Partener Strategic Rocast, liderul national in distributia de sisteme de fixare.

Distribuitorul Top Market livreaza cu 20% mai multe comenzi cu un soft de planificare a transportului

Top Market, distribuitor de bauturi din Romania, a crescut rata de conversie comenzi – livrari cu peste 20%, iar nivelul de acuratete al acestor operatiuni…

Eficienta operatiunilor din depozitul Libris.ro a crescut cu 30%, cu sistemul WMS

Libris.ro a inregistrat o crestere a eficientei operatiunilor de aproximativ 30%, cu sistemul WMS. Retailerul online cu cel mai mare depozit de carte din Romania…

Retailerul online AnveloSHOP.ro isi proceseaza comenzile cu sistemele informatice de la Senior Software

AnveloSHOP.ro, un retailer online de top de pe piata anvelopelor si jantelor din Romania, si-a imbunatatit intreaga activitate multumita solutiilor informatice de la Senior Software.

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a…
Vezi profilul Senior Software