Raceala de vară

Vă propunem astăzi să discutăm despre răceală. Și nu despre orice fel de răceală, ci despre răceala de vară. suntem în plină vară, dar totuși răceala nu ne ocolește pe unii dintre noi.

Stilul de viață adoptat, dar și informațiile corecte despre sănătate sunt foarte importante. Tocmai din acest motiv, pe eMedika.ro vă punem la dispoziție informații interesante pentru a vă ajuta să adoptați un stil de viață cât mai sănătos. Poate pare greu de crezut, dar da, există și răceală de vară. Deși vremea este caniculară și tânjim cu toții după ceva rece, o băutură rece, un colț de cameră rece sub adierea aerului condiționat sau o baie rece în mare, răceala poate să ne viziteze și vara. Cauza poate fi chiar una dintre cele menționate mai sus.

Începem prin a vă spune că răceala nu este doar urmarea consumului de băuturi reci sau a obiceiurilor nu tocmai recomandate de a sta în curent sau într-o cameră cu aer condiționat fixat pe o temperatură foarte scazută. Raceala reprezintă infecția tractului respirator superior.

Cauzele răcelii de vară

Una dintre cauzele pentru care răcim vara o poate reprezenta aerul condiționat. Cum spuneam și ceva mai devreme, nu puțini dintre noi au obiceiul de a fixa aparatul de aer condiționat la o temperatură foarte scăzută, care contrastează sever cu temperatura de afară. Astfel, această diferență de temperatură determină expunerea la un veritabil șoc termic, iar răceala se va instala imediat. Aerul condiționat, însă, prezintă și dezavantajul de a usca mucoasa nazală, în felul acesta favorizând ‘lipirea’ virusurilor. În plus, mucoasa nazală poate fi afectată de polipi și alergii. Dacă mai adăugăm și stresul, obținem o paletă completă a cauzelor răcelilor de vara. Peste 200 de virusuri pot sta drept cauză a răcelii. Calătoriile pe care le facem vara în diferite zone și țări ne pot pune în contact cu aceștia. Vacanța noastră se transformă, astfel, dintr-o călătorie de relaxare într-una plină de medicamente și vizite la farmacie.

Simptome

Simptomele răcelii vă sunt cu siguranță cunsocut: nasul îți curge sau, dimpotrivă, este înfundat, gâtul te doare, la fel și capul, tușești, ai febră, te simți slăbit(ă), obosit(ă). Totul durează în jur de 7 zile.

Tratament

Odihna, consumul de lichide, fructe și legume precum și medicamentele recomandate de medic sunt soluțiile la care va trebui să apelezi. Vitamina C, aspirina, picăturile pentru nas, siropul de tuse te vor ajuta să treci mai ușor peste aceste zile. Nu trebuie să uiți ceaiurile de ciuboțica cucului, soc, maghiran, busuioc, salcie, dar și remediile homeopate care prezintă marele avantaj de a nu avea reacții adverse.

Vara nu-i ca iarna

Șansele de a răci vara sunt mult mai reduse decât în timpul iernii, nu doar datorită temperaturilor ridicate. În timpul verii razele soarelui ajută la asmilirea vitaminei D, astfel încât vei fi mult mai bine protejat(ă) împotriva răcelilor. În plus, relaxarea, vacanța, aerul curat de munte sau mare îți întăresc sistemul imunitar, astfel că vei fi ferit(ă) și mai mult de răceli. Deloc de neglijat este și faptul că vara consumăm fructe și legume naturale, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru sistemul de apărare al organismului nostru.

Nu uita să ne vizitezi și pe blogul eMedika pentru mai multe noutăți și sfaturi utile pentru o sănătate perfectă. Și totuși, dacă ai ghinionul de a răci vara asta, nu lăsa un astfel de episod să îți umbrească vacanța. Lichide, fructe, legume, pastilele recomandate de doctor și în câteva zile veți fi din nou în formă.


Database Error; SQL: SELECT DISTINCT `t`.* FROM `wp_pods_comunicat-de-presa` AS `t` LEFT JOIN `wp_podsrel` AS `rel_author` ON `rel_author`.`field_id` = 61 AND `rel_author`.`item_id` = `t`.`id` LEFT JOIN `wp_users` AS `author` ON `author`.`ID` = `rel_author`.`related_item_id` WHERE ( `author`.`id` = AND t.id 1766 AND validat = "da" ) ORDER BY `t`.`created` DESC, `t`.`titlu`, `t`.`id` LIMIT 0, 5; Response: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND t.id 1766 AND validat = "da" ) ' at line 14