Programul Bucharest Start-up City

Antreprenorii din Municipiul Bucuresti vor avea in curand posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru lansarea unor afaceri noi, accesand programul Bucharest Start-up City. Ajutorul financiar maxim ce poate fi primit de o afacere este de pana la 50.000 de euro, iar antreprenorii trebuie sa contribuie cu cel putin 10% din valoarea proiectului.

In momentul in care voi opta sa aplici pentru realizarea unui proiect in cadrul Programului Bucharest Start-up City vei avea numeroase avantaje precum:

• vei invata cum sa scrii un plan de afaceri finantabil;
  • vei invata topii pasii in vederea demararii unei afaceri avand la baza un plan de afaceri;
  • vei afla pas cu pas cum sa iti pui in aplicare idea de business;
  • vei dobandi notiuni elementare privind continutul unui plan de afaceri pentru a-l prezenta unui investitor;
  • vei putea evalua fezabilitatea unei idei de afaceri;
  • vei avea posibilitatea de a-ti schimbi cariera;
  • vei inveti ceva nou.

Cheltuielile eligibile in cadrul programului Bucharest Start-up City includ:

• cheltuieli salariale;
  • cheltuielile asociate cu investitia in echipamente;
  • cheltuieli privind achizitia de autovehicule/autoutilitare;
  • cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii in mediul online.
  • cheltuielile necesare pentru achizitia de software .

Conditiile de eligibilitate specifice programului vizeaza infiintarea intreprinderii pentru care este solicitata asistenta financiara pe raza Municipiului București, dupa data de 1 ianuarie 2019 (atat sediul social cat si punctul de lucru trebuie sa fie pe raza Municipiului Bucuresti).

Departajarea aplicatiilor se va realiza printr-un proces de selectie, structurat in trei etape distincte, principalul element de diferentiere a aplicatiilor primite fiind calitatea lor și implicarea asociatilor in dezvoltarea respectivei afaceri. Mai exact, selectia aplicatiilor finantate se va realiza in urma verificarilor administrative și de eligibilitate (faza A), a evaluarii tehnico-financiare (faza B, conform grilei de evaluare aflate la finalul acestei scheme de minimis) și a fazei de interviuri (faza C). In faza C a evaluarii vor participa doar primele 250 de aplicatii selectate in urma ordonarii din faza B a procesului de evaluare.

Alegerea firmei de consultanta este un alt pas de catre trebuia sa se tina cont. Firma de consultanta cu care veti lucra trebuie aleasa pe baza experientei personalului alocat proiectului și a proiectelor similare pe care firma le-a pregatit și implementat cu succes in trecut. Alegerea firmei de consultanta trebuie facuta din timp, astfel incat pregatirea proiectului sa poata fi efectuata fara presiunea depunerii proiectului.

Experienta firmei de consultanta poate face diferenta intre un proiect caștigator și unul nefinantat, avand in vedere concurenta ridicata pentru obtinerea oricarei finantari nerambursabile.

Colaborarea cu o firma de consultanta este recomandata intr-o faza cat mai timpurie a proiectului. Firma de consultanta trebuie sa il asiste pe antreprenor in parcurgerea urmatorilor pași:

• stabilirea formei juridice optime a afacerii;
  • alegerea liniei de finantare potrivita;
  • etapele pregatirii documentatiei necesare;
  • intocmirea planului de afaceri, a cererii de finantare, precum si a altei documentatii solicitate de catre finantator.

Inainte de a depune proiectul, solicitantul de fonduri nerambursabile trebuie sa rezolve diverse aspecte juridice impuse de procesul de accesare a finantarilor europene sau nationale.

Pregatirea proiectului poate presupune, in anumite situatii, realizarea unor corectii necesare, precum:

• verificarea perioadei de valabilitate a sediului social și a punctului/punctelor de lucru;
  • verificarea duratei mandatului administratorului;
  • verificarea codurilor CAEN ce sunt inscrise in actul constitutiv și a activitatilor autorizate.

Daca este cazul, neconcordantele vor fi corectate inainte de depunerea proiectului spre finantare.

Asiguram consultanta de specialitate privind tot ceea ce presupune intrega procedura pentru amenajarea unui loc de joaca, punanad-va la dispozitie o intreaga gama de produse.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

afaceri la cheie, Bucharest Start-up City , start-up nation

Comunicat publicat de: Pro Digital Media (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Pro Digital Media

Waterboyz ofera consultanta in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabille

Start-up Nation si Waterboyz se inscriu impreuna in vederea asigurarii tuturor demersurilor care-ti pot garanta o afacerela cheie de top, profitabila si longeviva.

De unde sa cumparati incaltaminte pentru copii?

Atunci cand alegeti pantoful potrivit, care sa raspunda nevoilor piciorului copilului dvs., va trebui sa luati in considerare confortul, durabilitatea si rezistenta pantofului. Magazinul bambinii.ro…

Pachete funerare pentru toate categoriile de cetateni

Funerare Ieftine pune la dispozitie o gama larga de pachete funerare diferite pentru orice buget si pentru orice nevoi.

Cele mai frumoase baloane personalizate

De la o petrecere moderna nu trebuie sa lipseasc baloanele personalizate. Aceste sunt obiecte iubite de toata lumea, copii si adulti si fara de care…

O afacere de vara profitabila

Cei care intentioneaza sa-si infiinteze propriile afaceri, ar trebui sa poata identifica un sector in care sa-si canalizeze energiile si sa poata avea profit rapid…