Program dedicat persoanele cu nevoi speciale În cadrul Festivalului Internațional MERIDIAN la Casa Artelor “Dinu Lipatti” – Ediția a II-a

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu DGASPC Sector 3, organizează duminică, 10 Noiembrie 2019, începând cu orele 18:00, cea de-a IV-a Ediție a programului cultural LIPATTI SPECIAL dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Programul cultural „Lipatti Special” s-a născut din dorința regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi, lunar, acces la artă și cultură, precum și posibilitatea întâlnirii cu mari personalități ale culturii românești, și a socializării într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în plin centru al Capitalei.

După succesul înregistrat la primele trei ediții ce au avut loc pe 1, 22 Septembrie și 27 octombrie  2019, cea de-a IV-a Ediție a programului “Lipatti Special”, finanțat de Primăria Generală a Capitalei, are loc în cadrul Festivalului  Internațional MERIDIAN la Casa Artelor „Dinu Lipatti” – Ediția a II-a.

Persoanele cu dizabilități precum și însoțitorii acestora se vor putea bucura, începând cu orele 18:00 de Expoziția  „Istoria muzicală a Bucureștiului ”, precum și de Expozițiile  permanente „Dinu Lipatti – viața și opera” și Expoziția de fotografii „Familia Lipatti și prietenii”.

În intervalul orar 18:00 – 21:00, în Salonul  Casei Lipatti vor avea loc Ateliere de face painting și de Pictură pe ceramică, unde publicul nostru special își va putea exersa aptitudinile artistice sub îndrumarea unor cunoscuți artiști plastici, membri ai atelierului de creație „Art Time Atelier”, bucurându-se în același timp de Audiții cu înregistrări în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti, înregistrări de o perfecțiune inegalabilă.

De la orele 19:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti se va proiecta filmul „Sonata pentru omul bun” dedicat vieții lui Dinu Lipatti, un film realizat de Oana Țuchel și Ruxandra Drăgulinescu pentru TVR.

Programul va continua de la orele 20:00 cu un Recital Extraordinar de lieduri „Spirit românesc îmbățișat de toamnă” cu soprana Irina Iordăchescu și pianista Verona Maier. Din program vor face parte lieduri compuse de: George Enescu, Dinu Lipatti și Tiberiu Brediceanu.

Astfel, îi invităm din nou, cu mare drag, pe concetățenii noștri cu nevoi speciale și pe însoțitorii acestora în universul Casei Lipatti, unde deja s-a creat o tradiție și o legătură sinceră de prietenie între gazde, artiști și public, unde spatiul este pregătit pentru nevoile lor, cald și prietenos, și unde cultura nu este un privilegiu ci un drept al tuturor oamenilor care iubesc arta și au nevoie de ea.

 

Vă așteptăm cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Casa tuturor iubitorilor de Artă și Cultură!

 

Conceptul programului “Lipatti Special” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

 

Evenimentul este dedicat persoanelor cu nevoi speciale și însoțitorilor acestora, iar accesul se face în limita locurilor disponibile, doar pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0314252563.

 

Informații despre Casa Artelor “Dinu Lipatti” găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

 

Parteneri : DGASPC Sector 3

 

Partener media principal: Radio Romantic

 

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatorul Cultural

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Alte comunicate publicate de Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Lipatti Special la Casa Artelor „Dinu Lipatti” Ediția a III-a Online

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită duminică 5 iulie 2020, la orele 17:00, la Programul socio-cultural dedicat persoanelor cu nevoi speciale,…

Ziua Drapelului la Casa Artelor „Dinu Lipatti” Ediție Online

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită duminică 28 iunie 2020, de la orele 17:00, la „Ziua Drapelului Național”, Ediție Online.

Festivalul Iei la Casa Artelor „Dinu Lipatti” Ediție Online

Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită sâmbătă și duminică, 20 și 21 iunie 2020, între orele 11:00 și 19:00, la „Festivalul…

COMUNICAT DE PRESĂ LIPATTI SPECIAL - Ediţia a II-a ONLINE Program dedicat persoanele cu nevoi speciale, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită să urmăriți Ediția a II-a ONLINE a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, Duminică, 7 iunie 2020,…

Programul CASA LIPATTI Open Stage 2020 Junior Ediția a III-a ONLINE, 31 mai 2020 Lipatti Enescu și Muzica clasică românească

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită duminică 31 mai 2020, la orele 17:00, să urmărim împreună în Premieră online Programul cultural…
Vezi profilul Casa Artelor „Dinu Lipatti”