Presedintele Asociatiei "Produs in Bucovina": "Nu imi este frica sa investesc si recomand colegilor sa faca la fel"

Laktotrio gestioneaza in timp real toate canalele de vanzari printr-un sistem integrat, furnizat de Senior Software. Producatorul de lactate din Suceava implementeza solutia SeniorERP pentru gestionarea resurselor si a fluxului de date, integrata cu o noua platforma e-commerce pentru vanzari online. Astfel, Laktotrio va obtine vanzari mai mari la costuri mai mici si un traseu mai scurt spre consumatorul final.

Membru al Asociatiei “Produs in Bucovina”, producatorul branzeturilor Laktotrio, comercializate in peste 500 de magazine fizice, a decis sa imbunatateasca strategiile de business si sa optimizeze gestionarea resurselor prin investitii in tehnologie.

In acest sens, Laktotrio a ales din portofoliul Senior Software: solutia SeniorERPpentru gestionarea resurselor, cu implementare 100% remote si platforma E-commercepentru cresterea vanzarilor in zona de online. Astfel, la finalizarea proiectului, toate canalele de vanzari vor fi gestionate in timp real, intr-un sistem integrat.

“Ne asteptam sa reducem din operatiunile manuale repetitive care sunt predispuse erorilor si consumatoare de timp, sa avem o gestionare mai buna a resurselor si sa optimizam procesarea comenzilor. Asadar, la final de proiect, toate comenzile, fie ca vorbim de cererile venite prin agentii de vanzari, fie ca vorbim de cele intrate prin magazinul online, se vor duce direct in soft si prelucrarea acestora se va face imediat. Informatia va circula mult mai usor, acuratetea datelor va fi mult mai buna, iar noi vom putea monitoriza toate activitatile si, astfel, obtinem un control mult mai mare asupra afacerii, a declarat Gabriel Lemnariu, Director General – Laktotrio 2001 Prod.

Vanzari mai mari la costuri reduse si un lant alimentar mai scurt

Alegerea platformei E-commerce a venit si din dorinta echipei Laktotrio de a urma trendul din piata, tot mai multi consumatori indreptandu-se spre cumparaturile online, inclusiv pe segmentul industriei alimentare. Odata dezvoltat si magazinul online, producatorul va reusi sa scurteze lantul alimentar si sa obtina vanzari mai mari la costuri reduse, prin reducerea numarului de intermediari din etapele comercializarii.

SeniorERP si platforma E-commerce reprezinta solutia de viitor care asigura succesul pentru producatori, acel lant scurt necesar in industria alimentara. Sa ajungi direct la consumatorul final, fara intermediari – este visul oricarui producator.

Platforma E-commerce ne ajuta sa ajungem la clienti mult mai rapid, cu niste costuri mult mai mici si avand o vizibilitate mult mai buna a companiei si a produselor pe piata. Clientii vor putea transmite comenzile electronic, acestea fiind centralizate automat si trimise direct in sistem pentru picking. Avem nevoie de vizibilitate si platforma E-commerce cu posibilitatile multiple de promovare pe care le include, ne poate oferi acest lucru. In online, un producator, fie el si mic, daca isi face treaba corect, se poate lupta cu arme egale cu orisicine. Acolo nu mai vorbim de spatiul din raft, de bani alocati pe vanzari etc.”, a adaugat directorul general Gabriel Lemnariu care este si presedintele Asociatiei “Produs in Bucovina”.

Recomand tuturor producatorilor din Romania sa se axeze pe oportunitati in aceasta perioada: sa investeasca in utilaje, softuri si oameni”

Conducerea companiei Laktotrio considera ca o perioada de criza poate fi transformata intr-o oportunitate, motiv pentru care a ales sa investeasca in solutiile Senior Software, lansand totodata un apel catre producatorii din Romania.

“Nu imi este frica sa investesc, chiar si in aceste conditii vitrege, si recomand colegilor sa faca la fel. Vrem sa trecem muntii cu Senior Software si sa fim prezenti la nivel national pentru ca este un furnizor capabil sa implementeze un astfel de proiect. Fiecare dintre noi trebuie sa investeasca in tehnologie, dupa posibilitati. Recomand colegilor din Asociatia “Produs in Bucovina” si tuturor producatorilor din Romania sa se axeze pe oportunitati in aceasta perioada: sa investeasca in utilaje, softuri si oameni”, a adaugat presedintele Asociatiei “Produs in Bucovina”.

Decizii bazate pe informatii corecte, procesate in timp real

Echipa Laktotrio sustine ca datele din teritoriu si din companie, colectate si prelucrate rapid, sigur si corect, asigura succesul oricarei afaceri, prin stabilirea directiilor potrivite spre care trebuie sa se indrepte businessul in raport cu schimbarile din piata.

“Pana acum rapoartele s-au facut in Excel si imi era foarte greu sa le urmaresc, sa fac analize de business, sa vad performantele in vanzari si sa iau deciziile potrivite. Dura foarte mult pana ajungeau la mine informatiile referitoare la competitorii din piata, ce face competitia, cand sunt modificari de pret, campanii etc.

Cat despre acuratetea datelor transmise nu puteam fi siguri pentru ca oamenii de vanzari isi notau informatiile efectiv cu pixul pe hartie, dupa care la sfarsitul zilei le centralizau si le trimiteau printr-un formular de pe laptop.

Noi am inceput si livrarile la domiciliu, iar cand nu ai instrumentele necesare, sa raspunzi la telefon, sa notezi de mana fiecare comanda in parte si apoi sa verifici ce e in stoc, presupune un volum imens de munca si un risc crescut de producere a erorilor.

Am mari asteptari de la noul proiect pentru ca atunci cand iau o decizie o sa fiu sigur ca e decizia corecta in proportie de 100% sau 99,9% pentru ca e bazata pe date reale, cu un risc mult mai mic de eroare umana”, a completat directorul general al Laktotrio.

 

Despre Laktotrio 2001 Prod

Cu o cifra de afaceri de 3,5 milioane euro, Laktotrio 2001 Prod este o companie din Horodniceni, judetul Suceava, care de aproape 20 de ani se ocupa cu productia de branzeturi si alte derivate din lapte, realizate dupa retete traditionale. Firma are o distributie regionala, produsele fiind comercializate in circa 500 de magazine fizice, cele mai reprezentative fiind sub marca “Produs in Bucovina”, asociatie din care fac parte 48 de producatori, printre care si Laktotrio.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat pana in prezent peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft, Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie, iar in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
producator, branzeturi, traditionale, laktotrio, bucovina, suceava, horodniceni, investitii, tehnologie, solutii, software, seniorsoftware, erp, ecommerce, management,


Comunicat publicat de: Senior Software (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Senior Software

Senior Software lanseaza noua versiune SeniorERP, optimizata pentru lucrul la distanta

Senior Software lanseaza o noua versiune SeniorERP, optimizata pentru lucrul de la distanta. Sistemul este extrem de usor de utilizat si ofera functionalitati extinse de…

Distribuitorul Mauriziaro Meat investeste in automatizare pentru mai mult control asupra businessului

Mauriziaro Meat, unul dintre cei mai importanti distribuitori de carne de vita si porc din Romania, a investit in automatizare pentru a obtine timpi de…

Spyshop.ro, retailerul cu un portofoliu de peste 100.000 de produse, isi optimizeaza afacerea cu SeniorERP

Liderul pietei online in distributia de echipamente de securitate a decis sa automatizeze procesele din companie pentru o acuratete crescuta in gestiune, un control mai…

Senior Software participa alaturi de Electroarges, Dacia si Universitatea din Pitesti la crearea unui ventilator care ar putea ajuta pacientii Spitalelor COVID

Programatorii Senior Software lucreaza in aceasta perioada, alaturi de o echipa mixta de specialisti, la dezvoltarea unui produs inovator destinat pacientilor cu probleme respiratorii grave…
Vezi profilul Senior Software
 

Stiri din Suceava

#Monitorul de Suceava - Expoziția temporară „Malachitul – Piatra Țarilor”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava 1

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați, în perioada 3 noiembrie 2020 – 3 februarie 2021, la Muzeul de Ştiinţele Naturii…
7498442

#Monitorul de Suceava - Mai aveți puțin timp pentru a vă înscrie la salonul virtual caritabil de carte, pentru ... 1

Mai aveți puțin timp pentru a vă înscrie la salonul virtual caritabil de carte, completând formularul: https://forms.gle/8v2388zSkWasfS8P8,…
7498441

#Monitorul de Suceava - Delegația Ambasadorului Republicii Kazahstan a făcut o vizită la USV 1

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit joi vizita unei delegații a Republicii Kazahstan în România, condusă de…
7498440

#Monitorul de Suceava - Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îndeamnă clericii și monahii să respecte măsurile ... 1

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îndeamnă clericii și monahii să respecte cu strictețe măsurile de prevenire împotriva răspândirii…
7498439

#Monitorul de Suceava - Fostul protopop al Protopopiatului Fălticeni, pr. Constantin Patrolea, a murit la 71 de ani 1

Fostul protopop al Protopopiatului Fălticeni, pr. Constantin Patrolea, a murit la vârsta de 71 de ani, pe un pat de spital din Brașov. Funeraliile…
7498438

#Monitorul de Suceava - Mila lui Dumnezeu și mila omului 1

„Zis-a Domnul: Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. Iar un sărac,…
7498437

#Monitorul de Suceava - Decizia carantinării unor localități, lăsată exclusiv pe seama autorităților locale 1

Instituirea unei carantine la nivel național nu este agreată de factorii guvernamentali. Întrebat, vineri, la Suceava, în cadrul unei conferințe…
7498436

#Monitorul de Suceava - Nelu Tătaru: „Suceava este un exemplu în ziua de astăzi” 1

Gestionarea situației epidemiologice în județul Suceava la acest moment este „un exemplu”, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul…
7498435

#Monitorul de Suceava - Teste rapide pentru evaluarea în UPU a celor cu simptome de Covid 1

Unitățile de Primiri Urgențe vor avea, de săptămâna viitoare, teste rapide pentru evaluarea persoanelor care prezintă simptome de infecție cu…
7498434

#Monitorul de Suceava - Municipiul Suceava se apropie din nou, cu pași repezi, de scenariul roșu. ... 1

După ce la începutul săptămânii a scăpat in extremis de intrarea în scenariul roșu, municipiul Suceava se îndreaptă din nou, cu pași…
7498433
Vezi toate stirile din Suceava