Pavaje din beton amprentat – cand au aparut si ce avantaj au?

Betonul stantat sau amprentat imita foarte bine alte tipuri de materiale mult mai scumpe – cum ar fi gresia, roca, piatra cubica, lemn, caramida sau granit.

Poate capata o multitudine de forme si texturi.

Suprafetele din beton amprentat sunt absolut minunate: arata grozav si rezista excelent in timp, chiar la temperaturi extreme – canicula si inghet. Desi pare ca pavajele din beton amprentat sunt o inventie relativ recenta, adevarul este ca ele exista de circa jumatate de secol. De la inceputuri si pana azi, tehnologia de amprentare a betonului a evoluat incredibil, mai ales in anumite state cum ar fi in America sau in Spania. In anumite tari acest tip de pavaj este utilizat foarte intens pentru suprafetele exterioare, private, publice si comerciale.

La noi in tara, pavajele din beton amprentat au inceput sa devina mai populare acum circa un deceniu, iar de atunci sunt din ce in ce mai agreate. Trecerea timpului a facut ca betonul amprentat sa se bucure azi de multiple avantaje. Noua tehnologie de amprentare este mult mai durabila si mai versatila – practic beneficiarul poate alege dintr-o gama extinsa de modele, culori si texturi.

Desi la prima vedere betonul amprentat poate fi realizat doar pe orizontala si in exterior, in ultima perioada el este tot mai mult folosit ca element de décor in bucatarii, holuri si alte zone interioare, pe orizontala sau la nivelul peretilor verticali.

Avantajele pe care le aduce in fata folosirea betonului amprentat sunt numeroase. De aceea, el se bucura de o popularitate atat de mare in randul proprietarilor de case si a dezvoltatorilor de proiecte publice sau comerciale.

  • unul din avantaje este faptul ca betonul amprentat rezista excelent la temperaturi foarte scazute in timpul iernii. El nu se macina si nu se degradeaza din cauza procesului de inghet/ dezghet.
  • Un al doilea avantaj al betonului amprentat tine de rezistenta la razele ultraviolete ale soarelui. Nu este expus deteriorarii din cauza caniculei.
  • Daca vreti sa scapati de vegetatia nedorita si inestetica din fata casei, pe o anumita portiune, placarea cu beton amprentat este una din cele mai bune solutii. Asta pentru ca betonul amprentat impiedica cresterea si strecurarea buruienilor in interiorul sau.
  • Pavajele din beton amprentat nu se deformeaza si nu creaza denivelari, nici dupa trecerea timpului
  • se poate aplica atat pe suprafete orizontale, cat si pe suprafete verticale (pereti)
  • are un cost redus de achizitie si intretinere
  • se aplica intr-un timp relativ scurt
  • imita o multime de alte tipuri de pavaje, mult mai scumpe – cele amintite la inceputul acestui articol.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Comunicat publicat de: login promotion (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de login promotion

Parfumuri: psihologia mirosurilor placute

Parfumurile vorbesc cel mai mult la nivel subliminal. Exista o intreaga stiinta bazata pe parfumuri.

Cum poti avea apa potabila fara sa fi nevoit sa platesti facturi

Apa de la reteaua orasului sau a comunei in care locuiesti devine din ce in ce mai greu de consumat

Oja semipermanenta Neon – cum se aplica, cum se indeparteaza, ce beneficii are

Stiti ce este oja semipermanenta Neon? Daca doriti sa stiti avantajele si dezavantajele sale, nu ratati acest articol!

Galeata cu pop rotativ – un sistem eficient de spalare la domiciliu

Va introducem in noua lume de curatare a casei dvs. cu un – mop rotativ cu pedala – un sistem eficient de spalare la domiciliu.
Vezi profilul login promotion