Pavaje din beton amprentat – cand au aparut si ce avantaj au?

Betonul stantat sau amprentat imita foarte bine alte tipuri de materiale mult mai scumpe – cum ar fi gresia, roca, piatra cubica, lemn, caramida sau granit.

Poate capata o multitudine de forme si texturi.

Suprafetele din beton amprentat sunt absolut minunate: arata grozav si rezista excelent in timp, chiar la temperaturi extreme – canicula si inghet. Desi pare ca pavajele din beton amprentat sunt o inventie relativ recenta, adevarul este ca ele exista de circa jumatate de secol. De la inceputuri si pana azi, tehnologia de amprentare a betonului a evoluat incredibil, mai ales in anumite state cum ar fi in America sau in Spania. In anumite tari acest tip de pavaj este utilizat foarte intens pentru suprafetele exterioare, private, publice si comerciale.

La noi in tara, pavajele din beton amprentat au inceput sa devina mai populare acum circa un deceniu, iar de atunci sunt din ce in ce mai agreate. Trecerea timpului a facut ca betonul amprentat sa se bucure azi de multiple avantaje. Noua tehnologie de amprentare este mult mai durabila si mai versatila – practic beneficiarul poate alege dintr-o gama extinsa de modele, culori si texturi.

Desi la prima vedere betonul amprentat poate fi realizat doar pe orizontala si in exterior, in ultima perioada el este tot mai mult folosit ca element de décor in bucatarii, holuri si alte zone interioare, pe orizontala sau la nivelul peretilor verticali.

Avantajele pe care le aduce in fata folosirea betonului amprentat sunt numeroase. De aceea, el se bucura de o popularitate atat de mare in randul proprietarilor de case si a dezvoltatorilor de proiecte publice sau comerciale.

  • unul din avantaje este faptul ca betonul amprentat rezista excelent la temperaturi foarte scazute in timpul iernii. El nu se macina si nu se degradeaza din cauza procesului de inghet/ dezghet.
  • Un al doilea avantaj al betonului amprentat tine de rezistenta la razele ultraviolete ale soarelui. Nu este expus deteriorarii din cauza caniculei.
  • Daca vreti sa scapati de vegetatia nedorita si inestetica din fata casei, pe o anumita portiune, placarea cu beton amprentat este una din cele mai bune solutii. Asta pentru ca betonul amprentat impiedica cresterea si strecurarea buruienilor in interiorul sau.
  • Pavajele din beton amprentat nu se deformeaza si nu creaza denivelari, nici dupa trecerea timpului
  • se poate aplica atat pe suprafete orizontale, cat si pe suprafete verticale (pereti)
  • are un cost redus de achizitie si intretinere
  • se aplica intr-un timp relativ scurt
  • imita o multime de alte tipuri de pavaje, mult mai scumpe – cele amintite la inceputul acestui articol.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Comunicat publicat de: login promotion (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de login promotion

Beneficiile cititului zilnic

Când ai citi ultima data? Care e ultima carte citita? Cititul nu e important doar pentru a ne face timpul sa treacă mai repede.

De ce sa alegem un Brazi artificiali pentru Craciun

Tendinte in impodobirea bradului de Craciun Odata cu venirea iernii, oamenii pornesc in cautarea pomului de Craciun si a decoratiunilor pentru impodobit

La ce ar trebui sa te uiti atunci cand cumperi o lampa UV?

Multe fete si doamne sunt pur si simplu captivate de manichiura cu gel, dupa ce au testat si au vazut cat de grozava poate fi…

Cele mai noi idei de cadouri pentru femei

Cadourile au fost mereu indragite de femei, fie ca e vorba de tinere fete sau de doamne ajunse la maturitate ori varsta senectutii.Surori, fiice, iubite,…

Ce origine surprinzatoare au pantofii cu toc

Pantofii cu toc reprezinta azi o piesa de nelipsit din dessingul unei femei. Sunt purtati pentru ca picioarele sa para mai lungi si mai gratioase.…
Vezi profilul login promotion