Oregon Park a castigat premiul “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC in Bucuresti”

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a castigat premiul “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO (Business Process Outsourcing) / SSC (Shared Service Outsourcing) din Bucuresti” pentru cel mai recent proiect al sau, complexul Oregon Park, in cadrul celei de-a treia editii a “Romanian Outsourcing Awards for Excellence”. Premiul a fost ridicat joi seara, in cadrul ceremoniei de decernare de la hotelul JW Marriott din Bucuresti, de catre Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinctia este oferita proiectului de birouri din Bucuresti care a reusit sa ofere cel mai sanatos, placut si productiv mediu de lucru pentru industria BPO/SSC. Proiectele care au concurat cu Oregon Park in aceasta categorie au fost AFI Park si Gara Herastrau, ansamblu dezvoltat de GlobalWorth Real Estate Investment. Oregon Park, al saselea complex de birouri dezvoltat de Portland Trust in Romania, este la prima nominalizare si la primul premiu castigat.

“Suntem foarte bucurosi sa primim acest premiu, care reprezinta o recunoastere a standardelor de inalta calitate ale muncii depuse pentru realizarea Oregon Park. Ceea ce ne diferentiaza fata de alte proiecte de cladiri de birouri „verzi” de clasa A din Bucuresti este accentul pe consumul redus de energie, designul deosebit imbinat cu o pozitie ce ofera acces usor atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun si o zona generoasa dedicata spatiilor verzi. Acest proiect a fost construit pentru a se situa peste standardele pietei autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante masuri de sustenabilitate si eficienta energetica de la ora actuala: de la sistemul geotermal de pompe de caldura, care genereaza economii de peste 30% la costurile cu energia pentru incalzire si racire, la lifturile cu sistem inteligent de control al destinatiei (DCS) si iluminarea cu lampi LED de ultima generatie, la interior si exterior”, a declarat Florin Furdui, Country Manager Portland Trust Romania. „Alaturi de locatie, un alt atu al proiectului, este, dupa parerea noastra, atentia dedicata peisagisticii si spatiilor verzi, care reprezinta 30% din suprafata totala a proiectului. Crezul nostru este ca o cladire moderna trebuie sa creeze un mediu placut, unde oamenii sa se relaxeze in spatii special amenajate dar si sa lucreze la capacitate maxima in ambianta stimulanta a birourilor”, a completat Florin Furdui.

Cele trei cladiri care alcatuiesc ansamblul Oregon Park sunt concepute dupa recomandarile BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”. In ceea ce priveste spatiile comerciale, proiectul pune la dispozitia chiriasilor o serie de facilitati: o cafenea “1 Minute”, conceputa dupa cel mai modern concept al acestei marci, un restaurant din reteaua “Stradale”, care se remarca prin amestecul de ambianta relaxata cu deliciile culinare preparate de catre Chef FOA, o clinica medicala “Medicover” si un punct bancar al BCR. In viitor, la parterul cladirii C vor fi deschise si alte unitati comerciale precum si o gradinita pentru copiii angajatilor.

“Acest premiu este inca o dovada a unicitatii proiectului Oregon Park. Dezideratul nostru, la Portland, este de a le oferi chiriasilor cele mai bune conditii pentru angajatii lor la costuri considerabil reduse din punct de vedere energetic. Consider ca Oregon Park se va alatura curand galeriei celor mai titrate proiecte ale noastre, alaturi de Floreasca Park!”, a conchis Florin Furdui.

Oregon Park este situat pe Soseaua Pipera, in partea de nord a Bucurestiului, si va include trei cladiri de birouri ce vor ocupa o suprafata totala de 72.000 m2. Cladirea A are 21.000 m2 si a fost inchiriata in totalitate de compania Oracle. Cladirea B a fost finalizata in luna ianuarie a.c si ocupa 24.000 m2 , din care 14.000 sunt deja inchiriati. Cladirea C va ocupa 24.000 m2 si are ca termen de finalizare al treilea trimestru din 2018.

Gala “The Romanian Outsourcing Awards for Excellence” certifica si celebreaza succesul celor mai importante companii din domeniul serviciilor profesionale de externalizare: BPO, ITO si SSC din Romania. Evenimentul este organizat de Outsourcing Today. La ceremonia de pe data de 11 mai a.c., au participat aproximativ 100 de reprezentanti importanti ai Guvernului Romaniei, ai mediului de business si ai societatii civile precum si lideri din industria serviciilor de outsourcing. Toate aplicatiile au fost notate de un juriu format din nume recunoscute ale mediului de afaceri, Guvernului si societatii academice.

***

Portland Trust este o companie importanta de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala, care a fost infiintata in anul 1997 si este condusa de Robert Neale, proprietar si director general. Portland Trust are birouri in Praga si Bucuresti si a construit pana in prezent peste 550.000 m2 de spatii comerciale noi inchiriabile.
Compania are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management, un parteneriat care ii permite sa se extinda si sa investeasca in proiecte ample, in diferite tari din Europa Centrala si de Est. In Romania, compania a pus accent pe dezvoltarea unor cladiri de birouri la cele mai inalte standarde.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare si simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cat posibil, conceperea cladirilor intr-o maniera fundamental eficienta din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente si aderarea la regulile internationale privind eficienta energetica. Compania a castigat numeroase premii pentru design si sustenabilitate.


Alte comunicate publicate de United Media Corporation

CTP il numeste pe Emanoil Dascalu in functia de Director de Constructii pentru Romania

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, il…

CTP castiga premiile Best Warehouse Development and Developer si Best Leadership in 2017

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a…

Prognoze de consum: Crestere de 20% pe segmentul de peste, in postul Craciunului

Postul Craciunului este, alaturi de Postul Pastelui, una dintre perioadele in care se inregistreaza cele mai mari vanzari de peste in timpul anului. Potrivit prognozelor…

CTP a ajuns la o valoare totala a activelor de 364 milioane euro, in primele noua luni din 2017

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a…

United a gestionat campania prin care Portland Trust a celebrat 20 de ani de activitate internationala

United, agentie full-service de marketing, prezenta de 17 ani pe piata din Romania, a organizat campania de marketing integrata care marcheaza 20 de ani de…
Vezi profilul United Media Corporation