O reteta speciala de sub podul Galata, Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.
Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter’s Kitchen, pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti.

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.

Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter’s Kitchen, pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti.

Ingrediente:

  • 90/100 g file de macrou (neafumat)
  • ½ ceapa rosie
  • ½ rosie proaspata
  • 1 buc. ciabatta (sau o jumatate de paine normala)
  • ½ legatura patrunjel proaspat
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita maioneza light
  • ½ lingurita ulei de masline extravirgin
  • Sumac
  • Piper proaspat macinat
  • Sare

Mod de preparare

Macroul se spala bine, se sterge cu un prosop de hartie si se aseaza pe o tigaie din teflon incinsa in prealabil, pe partea cu pielea.

Pentru a ramane suculent, pestele se gateste maximum 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, stropit cu suc de lamaie si asezonat cu sare si piper.

Ceapa, rosia si patrunjelul se toaca marunt, din cutit, se asezoneaza si se amesteca cu patrunjelul, uleiul de masline si sumacul.

Intre timp, se taie in jumatate, pe orizontala, chifla de ciabatta (sau jumatatea de paine) iar partea de jos se unge cu maioneza.

Se monteaza macroul pe felia de ciabatta si se adauga peste el tocatura de legume.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi la cuptor sau prajiti insa reteta autentica este fara garnitura.

Timp de preparate: 15 minute

Portii: 1 portie.

Secretele Bucatarului

Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras.

Pentru a respecta reteta autentica, ciabatta poate fi inlocuita cu jumatate de paine normala.


Despre Peter’s Kitchen

Deschis in 2014, Bistro Peter’s Kitchen ofera preparate specifice bucatariei europene create de chef-ul Gaetano Migliorato.

Restaurantul organizeaza saptamanal evenimente tematice, degustari de vinuri, testari gratuite de produse: in fiecare joi, de la ora 19 este organizat evenimentul ”Free dinner” in cadrul caruia mancarea din meniul evenimentului poate fi testata gratuit iar in fiecare vineri pot fi testate meniuri speciale, preparate din peste de captura.

Zilnic, de luni pana vineri, intre orele 12-15, toate produsele culinare din meniul Peter‘s Kitchen beneficiaza de o reducere de 20%.

Sub Motto-ul: ”Pentru oameni pasionati de bun gust si gust bun!”, Peter’s Kitchen Bistro reinventeaza conceptul de bistro in centrul Bucurestiului, strada Sperantei nr. 6, sector 2.

Date de contact:
Nume: Peter's Kitchen
Functie: Bistro
Email: contact@peterskitchen.ro
Telefon: 021.312.02.42/ 0747.810.473


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Peter's kitchen, bistro, restaurant, mancare,


Comunicat publicat de: Russenart Communications (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Russenart Communications

Aproape 500 de persoane la Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului Neptun

500 de enoriași s-au rugat și au participat la slujba și hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului Neptun pe 15 august. În dimineața hramului a fost…

La Casa G&D, 4 lenjerii racoroase pentru zilele caniculare de vara

In zilele caniculare de vara simti ca cearceaful de pat se lipeste de piele si nu poti dormi din cauza caldurii? Cumpara lenjerii din materiale…

Promotii intre 50% si 80% la lenjerii de pat si cuverturi la Casa G&D

In luna iunie, magazinul online de lenjerii de pat Casa G&D a pregatit oferte si promotii situate intre 50% si 80%, la seturile de lenjerie…

Unica Sport Romania a organizat 4 zile de antrenamente gratuite in Oraselul Copiilor

La inceputul lunii iunie, Unica Sport Romania a organizat 4 zile de antrenamente de fitness gratuite in parcul Oraselul Copiilor. Antrenamentele au fost ocazionate de…
Vezi profilul Russenart Communications