Nu lasa zapada sa te surprinda. Echipeaza-te cu anvelope de iarna

Sezonul rece a inceput sa isi faca simtita prezenta in toata tara. Temperaturile au scazut considerabil iar precipitatiile sunt sub forma de zapada in zona muntoasa. Nu te lasa surprins de zapada si echipeaza-ta cu anvelope de iarna din timp.

Anvelopele sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmarea starea lor poate influenta puternic atat calitatea cat si siguranta condusului. Legislatia in vigoare stipuleaza ca trebuie sa aveti montate cauciucuri de iarna daca circulati pe drumurile publice si este prezenta zapada, gheata sau polei pe carosabil.

De ce trebuie sa va montati cauciucuri de iarna in timpul sezonului rece si de ce sunt obligatorii?

Anvelopele de iarna au atat forma profilului cat si compozitia cauciucului diferita in comparatie cu anvelope de vara. Ele sunt construite pentru a putea rezista temperaturilor scazute si pentru a oferi o aderenta ridicata pe suprafete acoperite cu zapada sau asfalt umed.

Cu ce difera forma profilului:

Forma benzii de rulare este conceputa cu scopul de a oferi o aderenta cat mai ridicata pe zapada si pentru a inlatura zapada de pe suprafata de contact. De aceea forma des intalnita la profile de iarna este un V, diferita total de forma profilelor de vara. Acel V permite o buna eliminare a zapezii de pe suprafata de contact si o buna eliminare a apei de pe banda de rulare, astfel riscul acvaplanarii este diminuat considerabil.

Cu ce difera cauciucul:

Profilele de iarna au in plus compusi de siliciu care le permit sa ramana elastice la temperaturi cu minus. Astfel forma cauciucului ramane intacta iarna si permite o aderenta si o stabilitate ridicata in timpul condusului. Profilele de vara au un cauciuc mult mai tare, care rezista vitezelor ridicate.

Cu ce difera inaltimea anvelopelor:

Cauciucurile de iarna au o inaltime standard de 8-9 mm, pentru a permite anvelopei sa isi pastreze aderenta chiar si la straturi ridicate de zapada. In comparatie, anvelopele de vara au o inaltime standard de 6-7mm.

Prin urmare, obligativitatea montarii unor anvelope de iarna este bazata pe motive bine intemeiate, siguranta tuturor participantilor la trafic fiind luata in considerare in acest caz.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
anvelope iarna, cauciucuri iarna, anvelope de iarna, cauciucuri de iarna


Comunicat publicat de: AnveloSHOP (click pentru a vizualiza profilul)