Nisip Iasi-procesul tehnologic in obtinerea nisipului !

Firma Nisip Iasi va pune la dispozitie materiale de constructii cum ar fi: nisip, ciment si agregate de balastiera: balast, balastru margaritar, pietris.

Firma Nisip Iasi va pune la dispozitie materiale de constructii cum ar fi: nisip, ciment si agregate de balastiera: balast, balastru margaritar, pietris.

Nisipul este un material în vrac, fragmentat, natural care constă în particule foarte mici de roci descompuse, corali sau coji. Nisipul Iasi este utilizat pentru a furniza rezistență și alte proprietăți materialelor de construcție, cum ar fi asfaltul și betonul.

Este, de asemenea, folosit ca un material decorativ în amenajarea teritoriului. Tipuri specifice de nisip sunt utilizate în fabricarea sticlei și ca material de turnare pentru turnarea metalică. Alte nisipuri sunt folosite ca abrazivi în sablare și pentru a produce șmirghelul.

În prezent, prelucrarea nisipului este o afacere cu operațiuni variind de la instalații foarte mici care furnizează nisip și pietriș.

Materie prima

Nisipul cel mai comun este compus din particule de cuarț și feldspat. Particulele de nisip de cuarț sunt incolore sau ușor roz, în timp ce nisipul feldspat are o culoare roz sau chihlimbar.

Nisipurile negre, sunt compuse din particule de obsidian formate din activitatea vulcanică. Alte nisipuri negre includ materiale precum magnetit și homblende.

Nisipurile de corali sunt albe sau gri, iar nisipurile compuse din fragmente de coajă spartă sunt de obicei maro deschis. Nisipurile albe sunt făcute din particule fine de calcar cunoscut sub numele de oolit, derivate din cuvântul grecesc, care înseamnă piatră de ouă.

Nisipurile de cuarț, care sunt bogate în conținut de silice, sunt folosite pentru fabricarea sticlei. Când nisipurile cu cuarț sunt zdrobite, ele produc particule cu muchii ascuțite, unghiulare, care uneori sunt folosite pentru a produce șmirghel pentru a netezi lemn.

Nisipul quartz se găsește sub formă de gresie. Gresie este un material sedimentar, asemănător cu roca, format sub presiune și compus din particule de nisip susținute împreună de un material de cimentare, cum ar fi carbonat de calciu. Câteva pietre de nisip sunt compuse din particule de cuarț aproape pure și sunt sursa siliciului utilizat pentru a produce cipuri de siliciu semiconductoare pentru microprocesoare.

Nisipurile de formare sau nisipurile de turnătorie sunt utilizate pentru turnarea metalică. Acestea sunt compuse din aproximativ 80% -92% silice, până la 15% alumină și 2% oxid de fier. Conținutul de alumină dă nisipului de turnare proprietățile de legare adecvate necesare pentru a menține forma cavității matriței.

Nisipul care este scos de pe malul unui râu și nu este spălat sau sortat în nici un fel este cunoscut sub numele de nisip rulat. Se utilizează în construcții generale și peisagistică.

Definiția dimensiunii particulelor de nisip variază, dar, în general, nisipul conține particule cu diametrul de aproximativ 0,0025-0,08 in (0,063-2,0 mm) în diametru.

Particulele mai mici decât acestea sunt clasificate ca nămol. Particulele mai mari sunt fie granule, fie pietriș, în funcție de mărimea lor.

În domeniul construcțiilor, toate materialele agregate cu particule mai mici de 0,25 in (6,4 mm) sunt clasificate ca agregate fine. Materialele cu particule de la 0,25 in (6,4 mm) până la aproximativ 6,0 in (15,2 cm) sunt clasificate ca agregate grosiere.

Nisipul are o densitate de 2.600-3.100 lb pe curte cubică (1.538-1.842 kg pe metru cub). Conținutul de apă prins între particulele de nisip poate determina densitatea să varieze substanțial.

 

 


Alte comunicate publicate de BLOOMBERG IT SRL

Ferestre termopan Timisoara – pentru un viitor mai luminos !

Ferestre termopan Timisoara dezvoltă și vinde soluții de sistem pentru ferestre, uși, fațade, sisteme de alunecare, tehnologie de securitate și umbrire

Servicii funerare Bucuresti-alaturi de dumneavoastra!

Ca cineva care are vasta experienta in domeniul serviciilor funerare noi cei de la servicii funerare Bucuresti, am văzut că plata pentru o înmormântare este…

Service laptopuri sector 2 – cea mai buna alegere !

Există un număr mare de companii de service-uri de laptopuri în Bucuresti și în imprejurimi, dar nici una dintre ele nu este atat de performanta…

Usi de garaj Brasov – avantajele oferite de usile de garaj pentru casa dumneavoastra !

Cu cât ușa de garaj este mai veche, cu atât este mai probabil să pierzi bani pe costurile cu energia. Un garaj atașat scade factura…

Usi termopane Timisoara – oricand pentru casa ta !

Respectul acordat neconditionat clientilor şi adaptarea rapida la cerinţele pietei, reprezinta aspecte ce caracterizeaza modul de lucru in cadrul companiei.
Vezi profilul BLOOMBERG IT SRL
 

Stiri din Iasi

#Ziarul de Iasi - Rinichiul prelevat la Piatra Neamţ a fost transplantat cu succes la Iaşi 4

„Barbatul care a primit rinichiul era cunoscut cu o boala autoimuna de rinichi înca din anul 2015, o boala care a dus la…
943540

#Ziarul de Iasi - Realizarea celei de-a treia etape a centurii ocolitoare pluteşte în aer 4

De altfel, senatorul Toma a adaugat ca luna decembrie este un termen optimist, mai ales ca întreaga procedura va dura aproximativ un an, poate…
943539

#Ziarul de Iasi - Bilanţ negru: 43 de morţi pe şosele.Dragnea şi Tudose se luptă însă cu “statul paralel”! 2

La Iasi, accidentele rutiere baga în pamânt zeci de oameni. Numarul accidentelor rutiere mortale a urcat considerabil în primele 9…
943538

#Ziarul de Iasi - Mihai Chirica şi Maricel Popa, două faţete ale aceleiaşi monede 2

Dupa primarul Chirica, care si-a facut un obicei din frecventarea promiscuitatii morale si nu numai din oras, prezenta domnului Popa da PSD-ului un…
943537

#Ziarul de Iasi - Licitaţia pentru parcometre s-a încheiat înainte de a începe 2

Mai mult, una dintre firme a notificat Primaria ca va depune o contestatie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat întrucât…
943536

#Ziarul de Iasi - Chirica despre Dragnea: „S-a mai născut o dată Nero care va părăsi tronul prin arderea României“ 2

„Sa îsi dea demisia, degringolada în care se zbate România astazi si PSD de astazi i se datoreaza 100-. Trebuie sa-si dea…
943535

#Ziarul de Iasi - Trei colegii din Marea Britanie îşi prezintă oferta la Iaşi 2

Evenimentul face parte dintr-un tur în cinci orase din România, la Iasi întâlnirea urmând sa aiba loc la Palas Mall,…
943534

#Ziarul de Iasi - „Revoluţia“ fiscală taie din câştigul obţinut de profesori în instanţă 4

Profesorii ieseni se arata revoltati de faptul ca actualul guvern a gasit o modalitate prin care sa le dea cu 25- mai putini bani în cazul…
943533

#Ziarul de Iasi - Baia Turcească prinde finanţare de la Uniunea Europeană în ceasul al 12-lea 2

Finantarea este disponibila prin intermediul Programului Operational Regional, iar pe linia de finantare unde proiectul Iasului a fost declarat…
943532

#Ziarul de Iasi - Am ratat fondurile UE: Palatul Braunstein se repară cu bani de la bugetul local 2

„Este o constructie monumentala purtând amprenta stilului arhitectural eclectic, cu elemente de art-nouveaux, specific…
943531
Vezi toate stirile din Iasi