Ne impiedica lipsa experientei sa aplicam la jobul dorit?

Ne aflam in situatia in care am observat un job nou postat, insa lipsa experientei necesare de impiedica sa aplicam?

Primul pas consta in evidentierea aptitudinilor si a experientei pe care o detinem
Daca nu avem calificari specifice, putem realiza o combinatie a celorlalte calificari si experiente la fel de bune, daca nu mai buna. Care sunt lucrurile la acre am participat? Ce aport putem avea la dezvoltarea companiei? Ar putea fi vorba de o limba straina relevanta sau o calificare suplimentara, de exemplu.

In general, desi unele locuri de munca par a fi facute doar pentru anumite persoane, nu trebuie sa renuntam la visele noatsre, de obicei sunt si flexibile, astfel ca putem avea o surpriza placuta.

Negativismul nu-si are loc in acest proces
Un scurt rezumat al capacitatii noastre, lasand la o parte lucrurile pe care nu le stim, ne va ajuta sa obtinem jobul dorit. Domeniile de munca sunt destul de variate, iar experienta provine tocmai din testarea lucrurilor care ni se potrivesc.

Stableste mai intai ce te diferentiaza de ceilalti candidati si care sunt principalele atuuri pentru care compania respectiva te-ar alege. Odata clarificate aceste aspecte, procesul de aplicare va fi mult mai usor de inteles si abordat.

Trebuie sa demonstram ca suntem persoana indicata pentru pozitia respectiva
In timpul aplicatiei sau a interviului, putem scoate in evidenta lucruile care ne avantajeaza si ne vor garanta btinere postului dorit prin impartasirea experientei obtinute dintr-un proiect pe care il consideram cel mai important din cariera noastra.

Prezenta noastra in social media si pe platformele profesionale dedicate va aduce un plus profilului nostru, deoarece, asa cum noi cautam informatii despre posibilul agajator, firma este cea care analizeaza in detaliu profilul fiecarui candidat.

Se folosesc de toate mijloacele pe care le au la dispozitie pentru a valida informatia oferita, asa ca un sfat bun de luat in considerare este sa ne rezumam strict la adevar si parcursul pe care l-am avut in cariera pana acum.

Incertitudinea cu privire la rezultatul interviului nu trebuie sa ne conduca spre gesturi neprofesioniste. Nu este recomandat sa contactam persoana cu care am purtat discutia, daca exista sanse sa obtinem jobul respectiv, cu siguranta vor trimite un raspuns.

Cel mai important este sa nu renuntam. Nu trebuie sa avem regrete ca nu am profitat de o oportunitate la un moment dat, de aceea apliati indiferent de rezultat. Trebuie sa vedem o experienta buna in fiecare lucru si sa tratam totul ca pe o lectie pe viitor.Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Dezinfectarea spațiilor de birou: un efort continuu

Dezinfectarea spațiilor de lucru a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii pentru firme de curățenie precum Interior Cleaning Services în timpul crizei de coronavirus.…

Night Prowl Studio organizează lunar concursuri cu premii spectaculoase pentru modelele sale

Indiferent de industrie și de secretele ei către succes, toate au în comune o cheie care stă la baza succesului: motivația angajaților. Angajații sunt cei…

PVC Mag: plasele de țânțari sunt soluția optimă pentru sănătate

Odată cu sosirea vremii bune, încep să apară și insectele care insistă să intre în casele noastre. Și nu pare a fi un inconvenient dacă…

NightProwl Studio propune oferte tentante de angajare pentru tinerele care vor o carieră în videochat în 2021

Realizând o retrospectivă a anului 2020, observăm cum piața forței de muncă a crescut vertiginos, pe când piața locurilor de muncă se diminuează de la…

Cum reușește cel mai bun studio de videochat din Bacău să se mențină în topuri pe timp de pandemie?

Pandemia de COVID – 19 a lovit cu putere aproximativ toate industriile. Vom putea vedea cum mari coloși ai echilibrului economic, precum HoReCa, se destramă…
Vezi profilul Webdesk