Ne impiedica lipsa experientei sa aplicam la jobul dorit?

Ne aflam in situatia in care am observat un job nou postat, insa lipsa experientei necesare de impiedica sa aplicam?

Primul pas consta in evidentierea aptitudinilor si a experientei pe care o detinem
Daca nu avem calificari specifice, putem realiza o combinatie a celorlalte calificari si experiente la fel de bune, daca nu mai buna. Care sunt lucrurile la acre am participat? Ce aport putem avea la dezvoltarea companiei? Ar putea fi vorba de o limba straina relevanta sau o calificare suplimentara, de exemplu.

In general, desi unele locuri de munca par a fi facute doar pentru anumite persoane, nu trebuie sa renuntam la visele noatsre, de obicei sunt si flexibile, astfel ca putem avea o surpriza placuta.

Negativismul nu-si are loc in acest proces
Un scurt rezumat al capacitatii noastre, lasand la o parte lucrurile pe care nu le stim, ne va ajuta sa obtinem jobul dorit. Domeniile de munca sunt destul de variate, iar experienta provine tocmai din testarea lucrurilor care ni se potrivesc.

Stableste mai intai ce te diferentiaza de ceilalti candidati si care sunt principalele atuuri pentru care compania respectiva te-ar alege. Odata clarificate aceste aspecte, procesul de aplicare va fi mult mai usor de inteles si abordat.

Trebuie sa demonstram ca suntem persoana indicata pentru pozitia respectiva
In timpul aplicatiei sau a interviului, putem scoate in evidenta lucruile care ne avantajeaza si ne vor garanta btinere postului dorit prin impartasirea experientei obtinute dintr-un proiect pe care il consideram cel mai important din cariera noastra.

Prezenta noastra in social media si pe platformele profesionale dedicate va aduce un plus profilului nostru, deoarece, asa cum noi cautam informatii despre posibilul agajator, firma este cea care analizeaza in detaliu profilul fiecarui candidat.

Se folosesc de toate mijloacele pe care le au la dispozitie pentru a valida informatia oferita, asa ca un sfat bun de luat in considerare este sa ne rezumam strict la adevar si parcursul pe care l-am avut in cariera pana acum.

Incertitudinea cu privire la rezultatul interviului nu trebuie sa ne conduca spre gesturi neprofesioniste. Nu este recomandat sa contactam persoana cu care am purtat discutia, daca exista sanse sa obtinem jobul respectiv, cu siguranta vor trimite un raspuns.

Cel mai important este sa nu renuntam. Nu trebuie sa avem regrete ca nu am profitat de o oportunitate la un moment dat, de aceea apliati indiferent de rezultat. Trebuie sa vedem o experienta buna in fiecare lucru si sa tratam totul ca pe o lectie pe viitor.Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

De Paste, femeile independente isi schimba nu doar garderoba, ci si jobul!

Pentru multe femei, Pastele este un moment minunat pentru a se odihni si a se relaxa, a vizita familia si prietenii si a avea o…

Speranta, o sursa de fericire sau nu?

Scopul vietii noastre este fericirea, care este sustinuta, la randul ei, de speranta. Nu avem nici o garantie cu privire la viitor, dar exista speranta…

Stiinta atractiei si dragostea

Te-ai intrebat vreodata de ce suntem atrasi de sexul opus? Ce este in spatele unei relatii intre barbat si femeie? Sau de ce am gasit…

De ce este bine sa folosesti cat mai putine produse pentru ten?

Un ten perfect este dorinta oricarei femei. Cu o multime de produse care pretind a face minuni, cautarea unui ten impecabil se poate simti coplesitoare.…

Te intrebi daca ai nevoie de o schimbare in cariera?

Schimbarea de cariera poate fi atat de coplesitoare incat este mai usor sa te complaci intr-o situatie decat sa iti asumi succesul.
Vezi profilul Webdesk