Mașa și ursul, fenomenul care a cucerit întreaga planetă

Spre deosebire de clasicele Disney, Looney Tunes sau celebrele serii de pe Cartoon Network, desenele animate ale noilor generații nu pot fi enumarate fără a face referire și la Mașa și ursul (Masha and the Bear).

Aceste desene animate rusești Masha and the Bear au doar ceva mai mult de un deceniu de viață, dar deja au devenit un fenomen de masă și acum există jucării și diverse produse promoționale cu celebrele și îndrăgitele personaje.

 

Masha and the Bear a ajuns in Cartea Recordurilor, fiind cea mai urmărită serie animată de pe rețelele de socializare, cu peste 50 de miliarde de vizualizări însumate doar pe Youtube. Desenele create în 2008 de Oleg Kuzuvkov sunt urmărite în peste 130 de țări.

 

Acest desen animat a fost creat după o „rețetă” speciala. Kuzuvkov a remarcat, într-o vacanță la Marea Neagră, o fetiță care făcea numai năzbâtii și care a sfârșit prin a nu mai găsi pe nimeni să se joace cu ea, din cauza „răutății” ei.

 

Așa i-a venit ideea lui Oleg de a crea un personaj fetiță care crede că toată lumea e făcută pentru ea. Apoi a trebuit să mai creeze un personaj, cu care fetița să interacționeze, un fel de „personaj principal ajutător”. Așa s-a ajuns la urs, unul dintre simbolurile Rusiei. Nu degeaba Rusia și, înaintea sa, URSS, era numită „Marele Urs”.

 

Masha și ursul său domesticit, scăpat de la circ, trec printr-o mulțime de aventuri inspirate, printre altele, de aventurile lui Tom și Jerry, al căror mare fan era Oleg Kuzuvkov. Chiar dacă desenele sunt destinate copiilor, acestea au anumite „easter eggs”, surprize destinate adulților. E vorba de referințe la filme clasice și celebre, precum Forrest Gump sau Titanic.

 

Motivul pentru care acest desen animat a devenit un succes global, deși inițial destinat doar pieței din Rusia, este, în principal, universalitatea acestuia. O poveste în care copilul necesită atenția permanentă a „tutorelui”, iar când nu este supravegheat lucrurile scapă de sub control este o situație în care se vor regăsi majoritatea părinților și copiilor.

 

De asemenea, desenele sunt foarte bine realizate, cu multe detalii, sunt amuzante și au un dialog minim, ceea ce le face și mai ușor de urmărit de persoane care nu vorbesc limba rusă.

 

Pe piața din România, la fel ca pe orice piață pe care a triumfat desenul animat, se găsesc o mulțime de jucării inspirarte de Masha and the Bear, păpuși, seturi sau chiar îmbrăcăminte, care sunt cadouri excelente pentru copiii dumneavoastră.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
masha and the bear, masha si ursul, jucarii


Comunicat publicat de: Dante Int. (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Dante Int.

3 congelatoare mici pentru atunci când ai nevoie să depozitezi diverse alimente

Majoritatea frigiderelor sau combinelor electrice vin dotate cu un congelator destul de spațios pentru a depozita diverse alimente pe care dormi să le consumăm pe…

Suntem cu adevărat pregătiți pentru televizoarele 8K?

Fabricanții de aparate electronice și electrocasnice sunt mereu cu un pas în fața necesităților utilizatorului de rând. Este și cazul televizoarelor, unde sunt cu mai…

Lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un laptop

Perioada în care ne aflăm este cea mai bună pentru alegerea unui nou laptop. Simpla prezență a mai multor opțiuni pe rafturile magazinelor avantajează consumatorul,…

ASUS Zenbook, o familie de laptopuri de calitate, pentru toate buzunarele și pe toate gusturile!

ASUS, unul dintre cei mai mari producători de laptopuri și PC-uri din lume, a pariat în 2011 pe o nouă linie de laptopuri, destinate tuturor…

Xbox One X: 6 lucruri de știut înainte de a-l cumpăra

Microsoft a lansat pe data de 7 noiembrie 2017 noul model Xbox One X, aceasta fiind o premieră din multe puncte de vedere: este cea…
Vezi profilul Dante Int.