Lubrifiantii – Accesoriul indispensabil al vietii tale sexuale

Lubrifiantul este cel mai simplu mod prin care te poti asigura ca momentele intime alaturi de partener sunt placute, confortabile si incitante. Singurul rol al lubrifiantului este de a oferi un mediu mai fluid si mai “alunecos” in timpul sexului penetrativ. Lubrifiantul este esential pentru a te bucura de senzatii placute, indiferent daca esti femeie sau barbat. Indiferent daca momentele intime sunt alaturi de un partener, sau solo – in compania unei jucarii sexuale, lubrifiantul iti va oferi senzatii mai intense si un plus de confort.

Nu te gandi ca lubrifiantul trebuie folosit doar atunci cand nu esti suficient de excitata. Nu! Lubrifiantul trebuie folosit in timpul stimularii clitoridiene, dar si in timpul penetrarii, pentru ca, adesea, lubrifierea naturala este insuficienta, mai ales in cazul momentelor intime de durata. Vei descoperi ca fiecare moment intim este mai placut, mai confortabil si lipsit de stres.

Atunci cand iti alegi un lubrifiant este important sa ai in vedere cateva aspect precum tipul de lubrifiant, nivelul de osmolalitate si ingredientele pe care le contine.

Tipuri de lubrifianti

Lubrifiant pe baza de apa

Acesta este cel mai des intalnit lubrifiant, in principiu datorita compatibilitatii sale cu o gama larga de materiale, precum siliconul si latextul. Daca folosesti o jucarie sexuala realizata din silicon este recomandat sa alegi un lubrifiant pe baza de apa.

Lubrifiantii pe baza de apa au ca ingredient principal, ai ghicit, apa! Insa, precum orice alt produs cosmetic hidratant, unele produse pot contine parabeni sau substante care nu sunt tocmai bune pentru corpul nostru.

Din acest motiv este important sa investim intr-un lubrifiant exact asa cum investim intr-o crema faciala si sa citim eticheta si lista de ingrediente cu la fel de mare atentie. Vei vrea sa alegi un lubrifiant cat se poate de natural, fara aditivi si compusi chimici nocivi.

Lubrifiant pe baza de silicon

Acest tip de lubrifiant este, intotdeauna, cel mai sigur. Te intrebi de ce, poate. Ei bine, pentru ca intotdeauna contine un singur ingredient – siliconul. Dezavantajul este ca acest tip de lubrifiant nu poate fi utilizat alaturi de majoritatea jucariilor sexuale.

De asemenea, multi dintre lubrifiantii pe baza de silicon pateaza, deci va trebui un plus de atentie.

Lubrifiantul pe baza de silicon are o anduranta mai mare decat cel pe baza de apa, oferind lubrifiere pe o perioada mai lunga de timp fara a necesita reaplicarea. Este ideal pentru penetrarea anala.

Lubrifianl pe baza de ulei

Lubrifiantii pe baza de ulei sunt ideali pentru masajul extern sau in timpul penetrarii anale. Cu toate acestea, nu sunt recomandati pentru uz vaginal, intrucat uleiurile destabilizeaza flora vaginala.

Lubrifiantii hibrid

Acest tip de lubrifiant contine, in propoprtii variate, apa si silicon. Unii dintre lubrifiantii hibrid pot fi folositi alaturi de jucariile sexuale confectionate din silicon, in functie de procentul de silicon continut. Se considera ca un procent de silicon pana in 20% este sigur de utilizat alaturi de jucariile sexuale confectionate din silicon.

Avantajul cel mai mare al lubrifiantilor hibrid este ca ofera ce este mai bun din ambele lumi: o curatare facila si anduranta crescuta.

Daca te-ai hotarat ca un lubrifiant pe baza de apa este potrivit pentru tine, este important sa mai ai inca un factor in vedere inainte de a lua decizia de achizitie: osmolalitatea.

Osmolalitatea nu este un lucru despre care vorbesc multi producatori –  nici macar nu este un lucru la care ne gandim vreodata atunci cand cumparam un produs intim. In principiu, producatorii prefera sa indice ca produsul este hipoalergenic sau nu creeaza iritatii, pentru ca aceasta formula este mult mai apropiata de consumator decat indicarea nivelului de osmolalitate a solutiei. Un alt motiv pentru care nivelul de osmolalitate nu este indicat de catre producatori – este faptul ca in principiu acest nivel nu este in conformitate cu reglemetarile, iar concentratia este prea mare facand produsul sa nu fie sigur pentru corp.

In termeni foarte simpli, osmolalitatea se refera la concentratia particulelor dintr-un lubrifiant pe baza de apa. Este un lucru important, deoarece o concentratie prea mare poate afecta in mod negativ tesuturile epiteliale. Pielea noastra si mai ales tesuturile genitale, tind in mod natural sa pastreze un echilibru al osmolalitatii (poate va mai amintiti cate ceva de la lectiile de biologie despre asta). Daca celulele din tesutul epitelial sunt degradate, putem simti iritatii, putem devein mai predispusi la infectii, sau chiar ne poate fi afectata fertilitatea. Cu alte cuvinte, este un lucru important pe care trebuie sa il stii.

Atunci cand citesti descrierea unui produs, sau faci cercetare mai departe cu privire la produsul pe care doresti sa il cumperi, lucrurile la care vei vrea sa fii atent(a) este continutul de glycol. Practic lubrifiantii care cntin glicerina sau propylene glycol sunt in principiu hipertonice – adica solutia este deosbit de concentrata si nu este sigura pentru corp.

Sex Shop Ollo iti ofera o gama variata de lubrifianti siguri pentru corp, organici si fara substante toxice. Te vei bucura sa gasesti cateva ghiduri despre modul in care iti alegi lubrifiantul, precum si despre importanta acestora in viata sexuala.

lubrifiant, jucarii sexuale, sex shop

Comunicat publicat de: Poem Metaphore (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Poem Metaphore

Exercitiile Kegel - Rutina Zilnica Esentiala pentru Sanatatea Ta

Mergem la sala, alergam zilnic, practicam mindfulness – intr-un cuvant, avem grija de corpul si de mintea noastra. Asa cum ne dorim sa fim sanatosi,…

Primul Magazin Erotic Din Romania Care Recicleaza Jucarii Erotice

Desparte-te cu inima impacata de vechiul tau vibrator sau de orice jucarie erotica defecta.

Invata sa te iubesti pe tine pentru a-i iubi pe cei din jur

Multi dintre noi au participat, cel putin o data in viata, la un training de dezvoltare personala unde am fost invatati cum sa fim mai…

Relatiile fericite, de orice natura, sunt cel mai frumos lucru din lume

Oricine se incumeta in zilele noastre sa vorbeasca despre relatii fericite este privit ca un acrobat ce vrea sa-si doboare propriile recorduri de a merge…

Cum sa alegi vibratorul perfect (pentru tine)?

Cine a spus ca incetam sa ne jucam atunci cand devenim adulti? Vibratoarele pot insemna distractie la superlaiv, indiferent daca le folosesti singura sau cu…
Vezi profilul Poem Metaphore