Laptop sau PC Desktop - ce alegi?

Laptopurile au anumite avantaje si anumite dezavantaje care pot explica o investitie ceva mai generoasa si alegerea sa de catre din ce in ce mai multi utilizatori.

In prima faza ar trebui sa ne gandim de ce avem nevoie de un computer, indiferent de um va fi el. Trebuie sa ne dam seama care sunt principalele motive pentru care avem nevoie de laptop sau de computer.

Trebuie sa ne dam seama daca vom folosi acest gadget pentru interes personal, pentru business, pentru serviciu sau scoala, sau poate cate putin din mai multe

Avantajele unu computer desktop

 • Deci, daca vrei un computer pentru uz strict personal, versiunea desktop este cea pe care o vrei acasa tot timpul.
 • Poate fi chiar ceva mai puternic decat un laptop mai putin performant.
 • Desktopul are, de regula, si un monitor mai mare, o tastatura poate ceva mai confortabila pentru unii si un mouse (desi acesta se poate atasa acum la multe modele de laptopuri).
 • Poate avea mai multe componente, e ceva mai complex si e mai greu sa ramai fara el, in cazul in care cineva vrea sa te lase fara.

Dezavantajele unu computer desktop

 • Are un sistem complicat de cabluri si cordoane care atarna si se infasoara, ocupand mult spatiu.
 • Este fix si din cauza acestui aspect e mai greu sa-l muti dintr-o camera in alta, sa nu spunem despre mutatul in alta locatie.
 • Consuma mai multa energie, cu sursele sale din ce in ce mai puternice de sute de wati.
 • E nevoie sa salvezi documentatii, media si programe mai mari pe CD (sau pe USB Memory Stick, daca are capacitate acceptabila), neputandu-l misca pentru vizionare.

Avantajele unui laptop

 • Portabilitatea este marele avantaj al acestui gadget. Poti lua cu tine laptopul oriunde pleci, la birou sau in vacanta. Poti termina lucrul si de pe drum si nu mai e nevoie sa asalvezi fisiere mari pe alte dispozitive, mergi cu el si gata!
 • Un laptop ofera o experienta placuta, face ca utilizarea in scopuri personale si profesionale sai fie mult mai usoara.
 • Isi merita investitia, uneori peste cea a unui PC desktop, avand in vedere mobilitatea si permisivitatea de a lucra cu el in aproape orice conditii, putand avea acces la mail si internet zi sau noapte, in autobuz sau in tren.
 • Are, de regula, un singur cablu – cel al alimentatorului sau al incarcatorului de baterie (daca nu ii punem un mouse, dar si acesta poate fi wireless, o varianta si mai eleganta).

Dezavantajele unui laptop

 • La modele ceva mai vechi, un dezavantaj poate fi si autonomia redusa a bateriei, insa acesta poate fi eliminat avand un acumulator de rezerva sau cumoarand un model de ultima generatie, cu un consum mai mic si un amperaj mai mare al acumulatorului.
 • Unele modele nu sunt foarte usor de upgradat, ceea ce duce la necesitatea unei  alegeri bune inca din prima si o strategie de upgrade ulterioara.
 • Uneori un laptop poate fi ceva mai greu de reparat, datorita compactizarii componentelor, insa avem la indemana garantii extinse si service-uri la tot pasul, astfel ca este un aspect pe care il putem considera acoperit.

Deci, la ce laptop te-ai gandit?


Alte comunicate publicate de Dante Int.

Cum să-ți alegi mașina de spălat rufe cea mai potrivită pentru nevoile tale

Din ce în ce mai inteligente, cu o capacitate tot mai mare de încărcare, cu un consum de curent electric tot mai mic, cu un…

Cele mai populare laptopuri cu prețuri sub 2000 de lei!

Când vine vorba de laptopuri ieftine, decizia de cumpărare nu este una ușoară. Sunt atât de multe variante pe piață, încât nu știm pe care…

Sfaturi pentru a avea cele mai bune rezultate în folosirea mașinii de spălat vase

Să ai o mașină de spălat vase bună nu este suficient pentru a scoate maximul de randament din folosirea acesteia. E necesar și să urmezi…

Cum ar trebui să arate living-ul ideal?V

Fie că ești un fan al unui stil clasic, elegant, fie că îți dorești ca mobila ta de living să fie extrem de modernă, modul…

Câteva sfaturi utile pentru amenajarea camerelor pentru copii

În ziua de azi, copiii sunt mult mai independenți decât eram noi la vârsta lor. Așadar, au nevoie de la vârste foarte fragede, nevoia de…
Vezi profilul Dante Int.