La ce ne ajuta indicatoarele rutiere

Ai luat recent permisul auto? Desi ai promovat cu succes examenele auto tot nu te simti suficient de curajos pentru a iesi in trafic?

Atunci trebuie sa te asiguri ca ai invatat totul asa cum trebuie.

    Indicatoarele auto si importanta lor

Indicatoarele auto sunt extrem de importante in trafic. Orice sofer ar trebui sa fie atent la ele atunci cand iese in trafic. De cele mai multe ori indicatoarele auto sunt montate pe partea dreapta a sensului de mers. Dar asta nu este o regula, mai exista situatii in care aceste indicatoare auto sunt montate pe partea stanga de mers.

Pentru ca toti soferii sa le poata diferentia semnele de circulatie au culori si forme diferite. Acceseaza https://www.odat.ro/indicatoare-rutiere/ pentru a descoperi mai multe detalii. Dar, pana atunci hai sa aflam care sunt indicatoarele rutiere de circulatie si ce reprezinta ele.

Semnele de circulatie de avertizare

Sunt cel mai adesea in forma de triunghi, pe un fond alb si sunt incadrate cu o dunga rosie pe margine. Mai sunt si alte indicatoare pentru atentionarea soferilor ca urmeaza o curba dar care au o alta forma.  In orice caz aceste semne sunt adresate soferilor pentru a-i atentiona in legatura cu diversele pericole care le pot aparea in cale.

Semnele de circulatie de prioritate

Pot avea diferite forme si le ofera prioritate soferilor in intersectii sau pe anumite strazi. Acestea le arata concret soferilor daca drumul pe care se deplaseaza este cu prioritate sau nu.

Semnele de circulatie de interzicere

Au o forma rotunda, pe un fond alb si sunt incadrate intr-un cerc rosu si interzic intrarea pe sectorul respectiv de drum, mai sunt unele care interzic oprirea sau stationarea pe anumite sectoare de drum.

Mai sunt si anumite semne de interzicere a vehiculelor care depasesc un anumit gabarit.

Semnele de circulatie de obligare

Sunt sub forma de cerc pe un fond de culoare albastra. Sunt adresate atat soferilor si cat pietonilor. Acestea indica directia pe care trebuie sa te deplasezi.

Semnele de circulatie de orientare

Acestea ajuta la orientarea conducatorilor pe anumite sectoare de drumuri publice.  Sunt de regula amplasate la intrarea sau la iesirea din localitati.

Semnele de circulatie de informare

Aceste semne indica locurile in care se afla anumite puncte de interes comun asa cum sunt spitalele, politia, benzinarii dar si multe altele.Comunicat publicat de: Pro Intersoft 2010 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Pro Intersoft 2010

Cum se realizeaza o campanie Seo

Ce intelegem printr-o campanie Seo? Ei bine, un set complex de activitati care au ca scop promovarea unui website.

Horoscopul lunii februarie

Hai sa descoperim cu ce ne mai surprinde luna februarie.

Primul smartphone Samsung S10 5G

Samsung S10 5G ti-a pregatit surprize de proportii de care vei ramane placut impresionat.

Avantajele cumpararii de cadouri online

Exista cateva perioade de-a lungul anului in care cautarea cadoului perfect devine sportul de rutina al fiecarui om.

Iata cateva lucruri inedite despre Shar Pei

Crezi ca Shar Pei-ul este una dintre cele mai simpatice rase de caini.
Vezi profilul Pro Intersoft 2010