JUNIOR ACHIEVEMENT ȘI HP CONTINUĂ PARTENERIATUL PENTRU PROGRAMUL HP LIFE, SUSȚINÂND DEZVOLTAREA ATITUDINII ANTREPRENORIALE A TINERILOR

HP va continua să susțină și în 2021 proiectele de afaceri ale studenților din cadrul Incubatorului Național JA BizzFactoryTM, prin asigurarea accesului gratuit la cursurile HP LIFE, activități de mentorat și oferirea premiul Best Tech Idea, acordat celui mai bun proiect pilot, pe baza evaluării finale organizate în luna mai.

HP LIFE este un program oferit de HP Foundation, în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România, care pune la dispoziția tinerilor cursuri online gratuite de formare a competențelor antreprenoriale și IT. Cursurile pot fi accesate pe platforma JA InspireTM, au un format interactiv, de tip hybrid learning și propun o gamă largă de subiecte de interes, de la modul practic în care se înființează și finanțează o nouă afacere, până la noțiuni generale de marketing și planificare strategică.

În cursul anului 2020, 23 de voluntari consultanți din partea HP România au fost implicați în programul HP LIFE, precum și în Incubatorul Național JA BizzFactoryTM, în calitate de mentori pentru 11 echipe de studenți participanți la eveniment. O altă componentă a programului este reprezentată de webinariile tematice, în care voluntarii HP au avut ocazia să vorbească despre experiența lor profesională unui număr de peste 700 de studenți din toată țara.

„HP își respectă angajamentul de a produce schimbări pozitive, care să ajute pe termen lung oamenii și comunitățile din întreaga lume. Compania noastră promovează educația de calitate și alfabetizarea digitală pentru obținerea unor rezultate de învățare mai bune. Abilitățile și cunoștințele digitale sunt esențiale pentru viitor și ne bucurăm să putem contribui în continuare la educația generațiilor următoare prin parteneriatul nostru cu JA și derularea programului HP LIFE în România. Așteptăm cu nerăbdare ca în acest an să lucrăm și mai îndeaproape cu Junior Achievement!“, a declarat Mugur Pantaia, General Manager HP Inc România.

Implicarea consultanților voluntari în lucrul cu tinerii aduce valoare adăugată activităților educaționale din programele JA, prin experienţa şi exemplele concrete, fiind un model pozitiv, și “facilitând” procesul de învățare.  Mentorii HP România vor sprijini echipele de studenți participante la incubator să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le consultanță, pe baza planului de afaceri gândit pentru un produs sau serviciu și clarificându-le întrebările legate de definirea conceptului de business, secțiunile planului de afaceri și utilizarea tehnologiei și instrumentelor digitale.

Lucrul cu mentorii s-a dovedit foarte constructiv pentru planul nostru de afaceri. Voluntarii HP au avut o atitudine pozitivă, ne-au sugerat să efectuăm diverse analize, oferindu-ne noi perspective. Toate sugestiile primite au fost relevante și ne-au oferit informații din propria experiență, fiind disponibili să ne pună în legătură cu diferite persoane pentru implementarea conceptului de afaceri. Le suntem recunoscători pentru ajutor și experiența oferită. – echipa de studenți Eco World, Universitatea din București

Cursurile HP LIFE, care prezintă teme conexe antreprenoriatului și rolului tehnologiei în dezvoltarea unei afaceri, sunt apreciate de către profesori și tineri îndeosebi pentru aplicabilitatea conținutului, interactivitate, valoarea studiilor de caz și a exercițiilor practice.

Informații pentru editori

Despre HP Inc.

HP Inc. (NYSE: HPQ) creează tehnologii pentru o viață mai bună pentru oricine, oriunde pe glob. Prin portofoliul nostru de produse și servicii – PC-uri, imprimante, soluții de imprimare 3D – facilităm experiențe uimitoare. Mai multe informaţii despre HP Inc. sunt disponibile pe www.hp.ro

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

HP LIFE, Cursurile HP LIFE, Incubatorului Național JA BizzFactory, Best Tech Idea

Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

Pre-Accelerator in Digital Health, AI & Robotics, un nou proiect pentru promovarea cercetării și antreprenoriatului în mediul universitar

București, 14 aprilie 2021 Junior Achievement anunță lansarea în România a proiectului internațional Pre-Accelerator in Digital Health, AI & Robotics.

VIITORUL E LA ȘCOALĂ – proiect pentru școli și elevi din medii dezavantajate, susținut de Metropolitan Life

• Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life România lansează proiectul VIITORUL E LA ȘCOALĂ, adresat în special elevilor și școlilor din mediile dezavantajate economic.…

RESURSELE VIITORULUI - proiect educațional dedicat comunității, economiei circulare și protecției mediului

Desfășurat în perioada octombrie 2020 – martie 2021, proiectul a atras un număr de peste 250 de elevi de gimnaziu și liceu, împreună cu 18…