Islanda, favorita in fata Romaniei

Barajul Ligii Natiunilor este ultima sansa a Romaniei de a ajunge la Euro 2020. Primul adversar este Islanda, urmand ca “tricolorii” sa dea in finala peste Ungaria sau Bulgaria, in cazul fericit in care se vor califica. Aproape sigur, Romania va aborda duelul de la Reykjavik cu Mirel Radoi pe banca.

Dupa demisia lui Cosmin Contra, presa a speculat mai multe nume de posibili viitori selectioneri. I-am avut pe Gica Hagi, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Cosmin Olaroiu, insa favoritul tuturor era Mirel Radoi. Aflat la carma selectionatei U21, tehnicianul de 38 de ani a avut rezultate excelente in ultimul an, ducandu-si echipa la turneul final din vara, acolo unde “tricolorii” au pierdut dramatic in semifinale. In plus, aproape toate celelalte nume implicate in discutie aveau alte probleme pe cap. Mirel Radoi e mult mai usor de adus, el fiind deja in sanul FRF.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat numirea lui Radoi, urmand ca reprezentanti ai FRF, in frunte cu presedintele Razvan Burleanu, sa negocieze contractul cu fostul fotbalist. A trecut insa mai putin de o luna de cand Mirel Radoi facea niste declaratii interesante. Fostul mijlocas sugera ca nu este inca pregatit sa preia nationala, spunand ca n-ar fi moral fata de alti antrenori ca el sa se inhate la o munca de care simte ca nu e capabil.

Primul test este la Reykjavik

Dar probabil Mirel va fi “indulcit” cu anumite promisiuni si garantii, cum ar fi si cea ca va fi pe banca Romaniei la Olimpiada de la Tokyo. Asadar, aproape sigur Radoi va fi cel care va pregati partida din deplasare cu Islanda, de pe 26 martie, si eventuala finala cu Ungaria sau Bulgaria, cinci zile mai tarziu.

In preliminarii, pe teren propriu, Islanda a pierdut puncte doar cu Franta, scor 0-1. Deci nu ar trebui sa ne mire cotele prezente in ofertele de pariuri, care o vad usor favorita pe Islanda, nationala nordica avand o cota undeva la 2.20 pentru un succes. Cei care au incredere in “tricolori”, vor putea paria pe victoria Romaniei la o cota de peste 3.00 la operatorul de pariuri online Unibet.

Totusi, nationala noastra s-ar putea sa aiba un usor avantaj. Islanda poate c-a pierdut doar cu Franta in preliminarii, dar si-a jucat toate meciurile pe “Laugardalsvöllur”, la Reykjavik. Stadionul nu are insa incalzire, iar vremea nu tine cu sportul-rege la sfarsit de martie. Federatia Islandeza va trece, cel mai probabil, “Laugardalsvöllur” ca arena-gazda, dar va ramane va UEFA sa decida daca partida se va desfasura la Reykjavik. Totul in functie de temperaturiile care se vor inregistra in acea perioada. N-ar fi insa pentru prima data cand Islanda e obligata sa-si joace meciurile de acasa intr-o tara vecina.

Romania este cu 11 locuri mai sus decat Islanda in clasamentul FIFA, insa adversarii nostri au ajuns in sferturile de finala la Euro 2016. Turneu final la care noi ne-am facut de ras, pierzand cu Albania in faza grupelor. “Pescarii” de altadata s-au metamorfozat, devenind fotbalisti cu acte in regula. Chiar daca mai exista printre ei baieti cu adevarate talente artistice. La ultimul Mondial, la care ei au luat parte si noi nu, Islanda l-a avut in poarta pe Hannes Halldorsson, regizor de profesie.

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

euro 2020, nationala romaniei, calificari euro, baraj

Comunicat publicat de: Tipzor Media SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Tipzor Media SRL

Peste doar 3 ani, 49 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet