Irigarea prin picurare – ce beneficii aduce agriculturii?

Unul dintre cele mai apreciate sisteme de irigatii agricole este sistemul de irigatii prin picurare care are potentialul de a transforma viata a milioane de fermieri din intreaga lume, contribuind la randamente mai mari de pe orice suprafata agricola, economisind in acelasti timp apa, ingrasaminte si energie.

Ce implica metoda de irigare prin picurare?

Aceasta metoda de irigare, dupa cum sugereaza si denumirea sa, implica picurarea apei pe sol cu cantitati foarte mici, asta insemnand 2-20 litri / ora. Acest sistem de irigatii agricole este format din tevi din plastic cu diametru mic prevazut cu orificii de evacuare numite picuratori sau emitatori. Este cel mai eficient sistem de furnizare a apei si a nutrientilor pentru culturile in crestere. Furnizeaza apa si nutrienti direct in zona radacinilor plantei, in cantitatile potrivite, la momentul potrivit, astfel incat fiecare planta sa primeasca exact ceea ce are nevoie si atunci cand are nevoie, pentru a creste optim. Apa este furnizata cat mai aproape de planta astfel incat doar acea parte a solului in care cresc radacinile sa fie umeda, spre deosebire de irigarea de suprafata sau irigarea cu aspersor, care presupun umezirea intregului teren agricol. Metoda irigarii prin picurare poate fi aplicata mai frecvent – de obicei la 1-3 zile  – in comparatie cu alte metode, iar acest lucru asigura un nivel de umiditate ridicat in sol foarte favorabil pentru toate culturile.

Cum functioneaza metoda de irigare prin picurare?

Sistemul de irigare prin picurare furnizeaza apa culturilor folosind o retea de linii principale, subconducte si linii laterale cu puncte de emisie distantate de-a lungul lungimii lor. Fiecare picurator sau emitator furnizeaza o cantitate de apa masurata si controlata  care este aplicata uniform si cu precizie. Astfel, apa impreuna cu nutrientii sai si cu toate celelalte substante de crestere necesare ajung direct in zona radacinii plantei. Apa si substantele nutritive intra in sol, iar de acolo se deplaseaza in zona radacinii plantelor, fiind ajutata de gravitatie. In acest fel, nevoia de apa si de nutrienti a culturilor este indeplinita aproape imediat, fermierii asigurandu-se astfel ca planta nu sufera niciodata de stres hidric, sporind astfel calitatea si capacitatea culturilor si asigurand o crestere optima si un randament ridicat. Cantitati mai mici de apa aplicate pe o perioada mai lunga de timp ofera conditii ideale de crestere. Sistemele de irigatii prin picurare prelungesc perioada de timp in care culturile beneficiaza de umiditate, previn eroziunea solului si pierderea nutrientilor. De asemenea, pentru ca fluxul este continuu, apa patrunde adanc in sol pentru a ajunge bine in zona radacinii. Deoarece irigatiile prin picurare sunt atat de eficiente, exista mai putine sanse de eroziune, cu foarte putine scurgeri care pot ajunge in raurile din zona. 

Irigatiile prin picurare nu numai ca aduc profituri mari in comparatie cu alte metode de irigatii, dar ofera si fermierilor o modalitate eficienta si simpla de a-si gestiona culturile. Intr-un final, sistemele de irigatii prin picurare reprezinta un sistem complet personalizat, eficient si de lunga durata, care asigura economisirea apei, maturitatea timpurie si o recolta bogata, sezon dupa sezon, an dupa an. Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Istoria bijuteriilor: Unde au apărut pentru prima dată?

Pasiunea oamenilor pentru frumos a existat dintotdeauna, motiv pentru care foarte multe descoperiri arheologice au constat în diferite tipuri de bijuterii, ele fiind realizate din…

De ce sa investesti in achizitionarea unui tractor?

O economie ferma puternica, impreuna cu unele scutiri de taxe pentru intreprinderi, a permis unor fermieri sa achizitioneze echipamente noi scumpe in fiecare an.

De ce merita sa folosesti uleiuri esentiale doTERRA?

Doar produsele 100% pure si cu efecte terapeutice dovedite pot ca sa ne aduca binefacerile pe care le asteptam de la aceste esente concentrate in…

Cabina de dus vs. Cada. Care este mai potrivita pentru amenajarea baii?

Una dintre dilemele cu care se confrunta oamenii in momentul in care decid sa amenajeze o baie este cea legata de alegerea dintre o cabina…
Vezi profilul Digital x