Introducere în filozofie: Grecii - Best of

Te preocupă întrebări precum: Cine sunt eu? Ce e dragostea? Dar timpul? E bine să mă ghidez după simțuri sau după rațiune? Felicitări! Înseamnă că ai fi avut ce discuta cu Socrate, Platon sau Aristotel.

Pentru că filozofia prin definiție invită la dialog, iar a face filozofie presupune mai ales a pune întrebări, vino cu încredere la cursul Introducere în filozofie: Grecii – Best of pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 10 noiembrie, de la ora 19.00.

Cele trei întâlniri dedicate filozofilor greci ne ajută să înțelegem mai bine originea unor preocupări și întrebări ce au rămas relevante și pentru omul contemporan.

E interesant să descoperi și elementul de noutate adus de Thales, Heraclit, Platon sau Aristotel în ceea ce privește tipul de discurs folosit în dezbaterea aceloraşi subiecte de care se ocupaseră, de fapt, şi egiptenii sau babilonienii. Un mod mai consecvent de a pune întrebările considerate a fi esenţiale şi o anumită înclinaţie spre argumentare au făcut diferența între ceea ce avea să devină filozofia greacă şi gândirea pre-filozofică a celorlalte culturi.

Concret, iată despre ce veți discuta la curs:

1. Despre originea universului şi natura lumii – teoriile cosmogonice propuse de filozofii presocratici ca Thales, Anaximandru şi Anaximene.

2. Despre suflet, cunoaştere şi natura realităţii – de la Heraclit şi Parmenide la dialogurile marelui Platon şi proiectul metafizic al lui Aristotel.

3. Cum trebuie trăită viaţa şi care au fost ultimii filozofi ai Greciei antice – cât de mari sunt diferenţele între modelul epicurian şi cel stoic? Cât de religioasă a fost gândirea neoplatonică?

Te poți înscrie chiar azi la curs, pe adresa contact@victoriei.ro.

Lector: Cristian Vechiu

Dată începere: 10 noiembrie 2017, Oră curs: 19:0

Număr ateliere: 3, Frecvență săptămânală, vinerea

Cost 165 ron (total pentru 3 întâlniri)

Loc: fundație, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

curs filozofie, introducere filozofie, cursuri bucuresti, timp liber, filozofi greci

Comunicat publicat de: (click pentru a vizualiza profilul)

Database Error; SQL: SELECT DISTINCT `t`.* FROM `wp_pods_comunicat-de-presa` AS `t` LEFT JOIN `wp_podsrel` AS `rel_author` ON `rel_author`.`field_id` = 61 AND `rel_author`.`item_id` = `t`.`id` LEFT JOIN `wp_users` AS `author` ON `author`.`ID` = `rel_author`.`related_item_id` WHERE ( `author`.`id` = AND t.id 2736 AND validat = "da" ) ORDER BY `t`.`created` DESC, `t`.`titlu`, `t`.`id` LIMIT 0, 5; Response: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND t.id 2736 AND validat = "da" ) ' at line 14