Inlocuirea ferestrelor vechi din lemn cu termopane noi din PVC

Cu ceva timp în urmă, ferestrele termopan din PVC erau considerate o alegere mai puțin inspirată pentru înlocuirea ferestrelor din lemn. Dar progresele în ceea ce privește designul, precum și îmbunătățirile formulei clorurii de polivinil (PVC) au făcut ca ferestrele din termopan cu tamplarie PVC să fie un produs de înaltă calitate, care concurează favorabil cu lemnul.

In ziua de azi tot mai multi proprietari de locuinte se gandesc la inlocuirea ferestrelor vechi cu termopane. Fie ca locuiti la casa sau la bloc, daca ferestrele dvs au deja cateva decenii si nu se mai inchid bine, inseamna ca a venit momentul sa le inlocuiti cu unele noi, mai performante energetic.

Avantaje ferestre termopane

Ferestrele termopan din PVC au avut întotdeauna unele avantaje față de cele din aluminiu și oțel. Metalul este un conductor de căldură extrem de eficient – o proprietate excelentă atunci când vine vorba de oale și tigăi, dar nu atât de utilă atunci când vorbim despre rame de ferestre. Pe măsură ce vitrajul s-a îmbunătățit, diferența de coeficient termic dintre sticlă și cadrul unei ferestre metalice a devenit din ce în ce mai mare.

PVC, pe de altă parte, este un neconductor al căldurii. Nu izolează cu adevărat ca lemnul, dar designul unei ferestre de PVC adaugă foarte mult la valoarea izolatoare a cadrului. Motivul principal pentru care geamul termopan este eficient termic este că există acel strat de aer etanș intre foile de sticla. Ramele de ferestre din PVC funcționează pe același principiu. Ramele sunt goale la interior, construite cu mai multe camere pentru a adăuga rezistență. Aceste camere captează, de asemenea, aerul și, prin urmare, încetinesc transferul de căldură.

Ferestrele termopane cu tamplarie PVC de bună calitate sunt aproape egale cu ferestrele din lemn în ceea ce privește valoarea lor totală de izolare, dar nu doar din cauza cadrelor. În comparație cu ferestrele vechi din lemn, termopanele permit doar o fracțiune din scurgerile de aer din jurul cercevelei. De regulă, infiltrarea aerului este chiar mai importantă decât calitatea izolatoare în prevenirea pierderii de căldură.

Ferestrele termopan vin într-o varietate de stiluri, inclusiv simple, duble, oscilante, oscilo-batante sau culisante orizontal ori vertical. Sunt disponibile și uși termopan de terasă. Culoarea face parte din formula PVC, astfel încât tamplaria din PVC nu trebuie niciodată vopsită. Majoritatea vin în alb, dar la multe firme de Termopane Bucuresti se pot comanda si in alte culori, cum ar fi imitatia de lemn. Trebuie sa stiti că culorile întunecate absorb căldura mai ușor decât culorile deschise, ceea ce pe timpul verii nu este un avantaj. In concluzie, termopanele oferă aceleași caracteristici de stil găsite la alte ferestre de calitate superioară, inclusiv sisteme de blocare de înaltă eficiență.

Care sunt diferentele calitative la termopane?

Există diferențe în ceea ce privește calitatea ferestrelor termopan din PVC la fel ca la orice produs de construcție. Unele dintre caracteristicile care disting diferitele ferestre includ:

  • Formula chimica a PVC-ului – în urma cu cateva decenii, tamplaria PVC avea probleme cu dilatarea și contracția maximă în timpul variatiilor de temperatură, precum și cu estomparea, decojirea și crăparea atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui. Producătorii au trecut la PVC fără plastifianți (numiți uPVC) pentru a minimiza mișcarea și au dezvoltat aditivi care ajută la rezistența tamplariei la razele ultraviolete din lumina soarelui.
  • Proiectarea cadrelor – Ramele ferestrelor termopane pot fi fie înșurubate ca ferestrele din aluminiu, fie sudate la colțuri.
  • Vitraje – Ferestrele moderne cu geam termopan sunt disponibile cu aceeași vitrare de înaltă tehnologie folosită la ferestrele de top din lemn – sticlă izolatoare cu acoperiri cu emisivitate redusă (E scăzut) și umplute cu gaz argon pentru a crește coeficientul de izolare.

În cazul în care casa dvs. are ferestre din lemn mai vechi, tamplaria PVC este o alegere bună ca să le înlocuiți și este un proiect destul de ușor de făcut. Cea mai importantă parte a procedurii de inlocuire vine chiar înainte de a comanda termopanele. Este esențial să măsurați deschiderea veche a ferestrei corect și precis. Ferestrele termopane sunt construite la comandă și nu pot fi returnate dacă nu se potrivesc. Pentru a afla dimensiunile, trebuie să măsurați lățimea și înălțimea în trei locuri – aproape de laturile ferestrei și la mijlocul ei.

Nu presupuneți că toate ferestrele dvs. au aceeași dimensiune. Desenați o schiță brută a casei dvs. și numerotați fiecare fereastră pe care intenționați să o înlocuiți, apoi măsurați fiecare dintre ele separat. Pentru a instala o fereastră noua cu termopan, mai întâi scoateți vechea ferestră din lemn.

Speram ca aceste sfaturi v-au fost de folos in cazul in care doriti sa inlocuiti ferestrele vechi din lemn cu altele noi din tamplarie PVC si cu geam termopan.Cuvinte cheie:
termopane, ferestre termopane, inlocuire ferestre vechi


Comunicat publicat de: serbanescu cristian pfa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de serbanescu cristian pfa

5 caracteristici pe care ar trebui sa le aiba cosul de gunoi stradal

Care sunt principalele caracteristici ale unui cos de gunoi stradal: capacitatea, usurinta in utilizare, compatibilitatea, etanseitatea, designul functional.

Avantajele butoaielor pentru vin din polipropilena

De zeci de ani industria vinului a folosit rezervoare din beton, butoaie din otel inoxidabil de toate dimensiunile, butoaie mari si mici din lemn realizate…

Ce fel de rolete se potrivesc in bucatarie?

Daca ferestrele bucatariei voastre sunt orientate spre sud, atunci este dificil sa gatiți vara, in timpul zilei. Caldura aragazului sau plitei electrice, impreuna cu razele…

Atentie, tuberculoza!

Statisticile sunt necrutatoare, in fiecare an aproximativ 3 milioane de oameni mor din diferite forme de tuberculoza. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca exista…

Avantajele iluminatului cu felinare solare

Zonele urbane au tot mai multa nevoie de surse de lumina suplimentare pe timpul noptii. Iluminatul stradal alimentat cu energie solara nu numai ca ne…
Vezi profilul serbanescu cristian pfa