Informații despre coroanele dentare actuale

Coroana dentară este partea vizibilă a dintelui, un implant sau o punte dentară, ea putând fi amplasată din mai multe motive; pentru a proteja dintele după un tratament cu canalul rădăcinii, dacă dintele este deteriorat (rupt, descompus, uzat etc.), colorat sau din alte motive estetice.

Coroanele dentare realizate cu zirconiu ne permit să înlocuim foarte avantajos aliajele de metal și porțelan care până de curând au fost singurul sistem folosit pentru acest tip de reabilitare.

Materialul utilizat la fabricarea coroanelor de zirconiu

Mulți pacienți, din cauza denumirii, cred că coroana este complet făcută din zirconiu. Dar, în realitate, numai partea interioară este realizată din acel material, în timp ce partea exterioară este din ceramică. Combinația acestor materiale este aceea care oferă dinților o rezistență ridicată și o estetică care nu pot fi comparate cu alte tipuri de coroane dentare.

Coroana de zirconiu are următoarele avantaje:

Coroanele stomatologice din zirconiu sunt mai ușoare decât modelele de coroane ceramice și cu până la 50% mai rezistente.

Zirconul dentar s-a demonstrat, în urma numeroaselor studii efectuate de-a lungul timpului de când sunt utilizate de către stomatologi, că este absolut compatibil cu organismul uman. Zirconiul este un material care are avantajul că nu provoacă nicio alergie.

Culoarea albă a unei coroane zirconiu permite utilizarea coroanelor pentru o perioadă mai lungă. Cu aceste coroane materialul interior nu va fi niciodată vizibil, chiar dacă partea exterioară este îndepărtată sau o bucată de ceramică este ruptă.

Coroanele din zirconiu, spun medicii stomatologi, limitează aderența plăcii dentare, un lucru extrem de interesant.

Oxidul de zirconiu nu este transparent la lumină, în comparație cu porțelanul pur, astfel încât dinții cenușii, atunci când sunt înveliți, pot deveni foarte estetici.

Cel mai important factor în recomandarea protezei ceramice de zirconiu în loc de porțelan 100% este, fără îndoială, esteticul. Fiind un material alb și translucid, permite protezelor să arate și mai natural și mai luminos.

Coroana de zirconiu are, de asemenea, o conductivitate termică scăzută (deoarece este lipsită de piese metalice), astfel încât pacienții ce au asemenea dispozitive dentare pot să mănânce preparate calde sau reci, fără teama că vor avea parte de senzații foarte neplăcute din cauza temperaturii acestora.

Dezavantajele coroanei de zirconiu:

Singurul dezavantaj al coroanei de zirconiu este costul mai mare comparativ cu o coroană de metalo-ceramică sau cu ceramică pură (vezi prețurile coroanelor dentare de la clinica Excedent). Acest lucru se datorează materialului care este scump, tehnologiei de producție foarte complicată și complexă care necesită tehnicieni dentari cu abilități speciale și cu multă experiență în domeniu.

Tipurile de coroane ceramice sunt utilizate în prezent de către specialistul dentar în stomatologie cosmetică, pentru că oferă multe avantaje estetice, precum ar fi: stabilitatea culorii în timp, conductivitate termică scăzută, rezistență ridicată și biocompatibilitate ridicată.

Avantajele coroanelor de porțelan

– Sunt foarte estetice, translucide și ușoare.

– Transparența ceramică imită dintele natural și permite obținerea unui rezultat foarte estetic.

– Porțelanul este perfect biocompatibil cu țesuturile gurii și pentru că nu conțin metal nu provoacă alergii.

– Nu provoacă colorația a gingiilor în timp, comparativ cu acele coroanelor de tip metalico-ceramică.

Dezavantajele coroanelor de porțelan

– Coroanele din porțelan pur sunt mai puțin rezistente decât alte tipuri de coroane (în special comparativ cu acelea din zirconiu) și nu sunt întotdeauna recomandate pentru toți dinții, mai ales dacă sunt indicate pe dinții frontali (incisivi).

Coroanele dentare din porțelan pur sunt transparente și nu pot înlocui dinții întunecați de o nuanță cenușie.

Ambele tipuri de coroane, atât 100% porțelan, cât și zirconiu, neavând nicio structură metalică sub ea, marginile gri nu vor fi niciodată văzute în cazul în care gingia se retrage în timp.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce avantaje aduce afacerii tale platforma Dynamics 365?

Orice antreprenor care doreste o aplicatie usor de folosit cu ajutorul careia sa poata administra afacerea in mod eficient si sa isi fidelizeze clientii trebuie…

Statii de incarcare pentru automobile electrice: solutia viitorului pentru posesorii de autoturisme!

Intreaga populatie de pe Glob da dovada de un interes sporit pentru protejarea mediului inconjurator, iar autoritatile din Romania si soferii de aici nu fac…

Aronia: de ce este considerat unul dintre cele mai puternice superalimente

Aronia este un super fruct care a intrat pe lista superalimentelor de ceva timp si a castigat destul de repede multi adepti deoarece ajuta la…

Aplicatia care iti schimba modul de lucru- Easy SSM

Firmele, fie ca sunt la inceput de drum sau sunt firme mari, cu multi angajati, au nevoie de gestionarea buna a situatiilor ce tin de…

Centrale termice – Tipuri si principii de ardere

Incalzirea autonoma are multe avantaje, deoarece este independenta de sistemele centralizate. Centrala termica este direct in casa, iar tu vei putea controla incalzirea.
Vezi profilul Digital x