Informații despre coroanele dentare actuale

Coroana dentară este partea vizibilă a dintelui, un implant sau o punte dentară, ea putând fi amplasată din mai multe motive; pentru a proteja dintele după un tratament cu canalul rădăcinii, dacă dintele este deteriorat (rupt, descompus, uzat etc.), colorat sau din alte motive estetice.

Coroanele dentare realizate cu zirconiu ne permit să înlocuim foarte avantajos aliajele de metal și porțelan care până de curând au fost singurul sistem folosit pentru acest tip de reabilitare.

Materialul utilizat la fabricarea coroanelor de zirconiu

Mulți pacienți, din cauza denumirii, cred că coroana este complet făcută din zirconiu. Dar, în realitate, numai partea interioară este realizată din acel material, în timp ce partea exterioară este din ceramică. Combinația acestor materiale este aceea care oferă dinților o rezistență ridicată și o estetică care nu pot fi comparate cu alte tipuri de coroane dentare.

Coroana de zirconiu are următoarele avantaje:

Coroanele stomatologice din zirconiu sunt mai ușoare decât modelele de coroane ceramice și cu până la 50% mai rezistente.

Zirconul dentar s-a demonstrat, în urma numeroaselor studii efectuate de-a lungul timpului de când sunt utilizate de către stomatologi, că este absolut compatibil cu organismul uman. Zirconiul este un material care are avantajul că nu provoacă nicio alergie.

Culoarea albă a unei coroane zirconiu permite utilizarea coroanelor pentru o perioadă mai lungă. Cu aceste coroane materialul interior nu va fi niciodată vizibil, chiar dacă partea exterioară este îndepărtată sau o bucată de ceramică este ruptă.

Coroanele din zirconiu, spun medicii stomatologi, limitează aderența plăcii dentare, un lucru extrem de interesant.

Oxidul de zirconiu nu este transparent la lumină, în comparație cu porțelanul pur, astfel încât dinții cenușii, atunci când sunt înveliți, pot deveni foarte estetici.

Cel mai important factor în recomandarea protezei ceramice de zirconiu în loc de porțelan 100% este, fără îndoială, esteticul. Fiind un material alb și translucid, permite protezelor să arate și mai natural și mai luminos.

Coroana de zirconiu are, de asemenea, o conductivitate termică scăzută (deoarece este lipsită de piese metalice), astfel încât pacienții ce au asemenea dispozitive dentare pot să mănânce preparate calde sau reci, fără teama că vor avea parte de senzații foarte neplăcute din cauza temperaturii acestora.

Dezavantajele coroanei de zirconiu:

Singurul dezavantaj al coroanei de zirconiu este costul mai mare comparativ cu o coroană de metalo-ceramică sau cu ceramică pură (vezi prețurile coroanelor dentare de la clinica Excedent). Acest lucru se datorează materialului care este scump, tehnologiei de producție foarte complicată și complexă care necesită tehnicieni dentari cu abilități speciale și cu multă experiență în domeniu.

Tipurile de coroane ceramice sunt utilizate în prezent de către specialistul dentar în stomatologie cosmetică, pentru că oferă multe avantaje estetice, precum ar fi: stabilitatea culorii în timp, conductivitate termică scăzută, rezistență ridicată și biocompatibilitate ridicată.

Avantajele coroanelor de porțelan

– Sunt foarte estetice, translucide și ușoare.

– Transparența ceramică imită dintele natural și permite obținerea unui rezultat foarte estetic.

– Porțelanul este perfect biocompatibil cu țesuturile gurii și pentru că nu conțin metal nu provoacă alergii.

– Nu provoacă colorația a gingiilor în timp, comparativ cu acele coroanelor de tip metalico-ceramică.

Dezavantajele coroanelor de porțelan

– Coroanele din porțelan pur sunt mai puțin rezistente decât alte tipuri de coroane (în special comparativ cu acelea din zirconiu) și nu sunt întotdeauna recomandate pentru toți dinții, mai ales dacă sunt indicate pe dinții frontali (incisivi).

Coroanele dentare din porțelan pur sunt transparente și nu pot înlocui dinții întunecați de o nuanță cenușie.

Ambele tipuri de coroane, atât 100% porțelan, cât și zirconiu, neavând nicio structură metalică sub ea, marginile gri nu vor fi niciodată văzute în cazul în care gingia se retrage în timp.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Idei de cadouri de 1 martie care iti vor impresiona clientii si partenerii de afaceri

1 martie este o data foarte importanta in calendar, care nu semnifica numai prima zi de primavara calendaristica, ci si ziua in care domnii ofera…

4 considerente esentiale in alegerea primului spatiu de birouri

Sa te muti in propriul spatiu comercial de birouri poate fi un pas interesant in cariera ta antreprenoriala. Asta presupune ca afacerea ta are o…

Avantajele colaborarii cu o casa de servicii funerare non stop

Indiferent cand are loc decesul, o astfel de firma este acolo pentru a oferi persoanelor implicate ajutor si sustinere in organizarea eficienta a unei inmormantari.

Care sunt avantajele utilizarii spumei poliuretanice pentru o izolare fonica?

Intr-un prezent in care mediul inconjurator este din ce in ce mai agitat si mai poluat din punct de vedere fonic, indivizii trebuie sa apeleze…

Top 5 motive pentru care ar trebui sa devii instalator!

In Romania exista suficienta forta de munca pentru a sustine numeroase tipuri de industrii, insa, din pacate, foarte multi oameni se plang ca nu au…
Vezi profilul Digital x