Informatii de baza despre fierastraiele circulare

Fierastraiele circulare sunt cunoscute pentru puterea lor si sunt folosite pentru a taia rapid si cu precizie diferite materiale. Dimensiunea circularului este caracterizata prin diametrul lamei de taiere.

Scopul in care folosesti fierastraul circular, conform informatiilor prezentate pe www.fierastraucircular.ro, determina si tipul de alimentare de care ai nevoie. Ca sa fiu mai exact, sunt circulare cu cablu de alimentare si fara cablu. Circularele cu cablu se introduc intr-o priza si au mai multa putere decat cele fara cablu(cu baterii). De regula se folosesc pentru a taia pe lungimi mai mari sau asupra materialelor mai dure.

Fierastraiele circulare cu acumulator sunt mai practice, altfel se foloseste o unealta electrica ce nu are cablu de alimentare care sa te incurce. Nu depinzi de priza, le poti folosi oriunde, dar trebuie sa stii cat de mult te poti baza pe acumulatorul sau. Bateria limiteaza atat puterea, cat si durata de utilizare, motiv pentru care circularele sunt recomandate pentru taierea lemnului. Am taiat si metal cu circularul cu acumulator, doar ca puterea aia in plus de care aveam nevoie imi descarca bateria mult mai repede decat ma asteptam.

E important si tipul de circular, dar relevante sunt si specificatiile sale, pentru ca ele fac diferenta chiar si la nivel de putere de functionare. Circularele cu cablu de alimentare au puterea masurata in watti, reprezentand energia maxima solicitata pe care fierastraul o transforma in putere de functionare. Puterea celor fara cablu depinde de numarul de amperi ai acumulatorului.

In ceea ce priveste adancimea de taiere, diametrul lamei e cel ce conteaza. Cu cat lama e mai mare, cu atat mai grose pot fi materialele pe care le tai cu circularul. Ca regula generala, circularele cu lama mai mica de taiere sunt mai usoare si pot taia mai fin, pentru ca lama este de regula mai subtire. Intotdeauna e bine sa ai lame de dimensiuni variate, una pentru fiecare ocazie.Cuvinte cheie:
circulare, fierastrau circular, unelte electrice, casa


Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Sfaturi pentru a va ajuta sa va indepliniti dorintele

Desi mai sunt cateva saptamani din acest an, decembrie se simte intotdeauna ca inceputul unei noi etape, plina de speranta si anticipare. Si cu un…

Ilfovenii se pot bucura acum de serviciile companiei Mouse Instal

Compania Mouse Instal isi extinde activitatea si in judetul Ilfov. Din dorinta de a satisface nevoile tuturor clientilor, compania beneficiaza de o echipa de instalatori…

GojiBioBrasov – de la pepinieră la plantație de goji în România

București, 27.11.2018. GojiBioBrasov este una dintre puținele plantații de goji din România care oferă o gamă largă de plante goji bio, dar și de consultanță…

Posturi vacante la Enjoy Studios pentru tinerele din Bacău și Piatra Neamț

Primul job trezește o suită de așteptări indiferent de domeniu sau pregătire profesională. Lucrurile sunt cu atât mai pregnante astăzi, când tinerele absolvente mizează pe…

Money.ro vorbeste despre noile licitatii in care se angajeaza firma de constructii Euromateria

Prestigioasa publicatie Money.ro relateaza cititorilor noile tendinte Euromateria in materie de licitatii in domeniul versatil al constructiilor.
Vezi profilul Webdesk