Importanța unui curs ssm la locul de muncă

În perioadele economice dificile, nu trebuie uitat că măsurile inadecvate de securitate și sănătate la locul de muncă costă bani.

 În schimb, studiile de caz au arătat că o bună gestionare a securității și sănătății în muncă în companii merge mână în mână cu creșterea performanței și a profitabilității și prin urmare, un curs ssm este necesar.

Dacă protecția sănătății și securității la locul de muncă este neglijată, acest lucru dăunează tuturor – angajaților, precum și sistemelor naționale de sănătate. În schimb, toată lumea poate beneficia de politici, strategii și practici mai bune.

Beneficiile economice ale unor bune măsuri de sănătate și siguranță sunt semnificative – pentru întreprinderile mari și mici. Pentru a numi doar câteva exemple de bune măsuri de sănătate și siguranță:

  •   Productivitatea lucrătorilor este crescută.
  •   Absenteismul este redus.
  •   Există mai puține compensații de plătit.
  •   Nevoile antreprenorilor din sectorul public și privat sunt satisfăcute.

Reglementările vizează în primul rând angajatorul – acesta din urmă trebuie să se asigure că este evitată deteriorarea vieții și a membrelor angajaților săi. Prin urmare, angajatorul este în primul rând responsabil pentru punerea în aplicare a măsurilor de securitate a muncii pentru prevenirea accidentelor de muncă și a riscurilor pentru sănătate legate de muncă.

Aceasta este teoria. În practică, acest lucru înseamnă că angajatorul trebuie să-și instruiască angajații în mod adecvat la locul de muncă. Și trebuie să facă mereu actualizări: noi tehnologii, noi angajați, noi sarcini – necesită instruire prealabilă. Desigur, acest lucru se aplică și lucrătorilor temporari. Și, foarte important, angajatorii nu pot fi de acord cu o renunțare la securitatea muncii sau o excludere a răspunderii lor în caz de pagube cu angajații lor.

Dar ai grijă dacă dorești să dai înapoi și să te relaxezi: angajații își asumă responsabilitatea și în ceea ce privește siguranța muncii. Conform Legii privind securitatea și sănătatea în muncă, aceștia trebuie să își asigure securitatea și sănătatea la locul de muncă în funcție de posibilitățile lor și în conformitate cu instrucțiunile angajatorului.

Înseamnă, de asemenea, că sunt responsabili pentru siguranța și sănătatea persoanelor care sunt afectate de acțiunile (sau omisiunile) lor la locul de muncă.

Angajații sunt cel mai important atu al unei companii. De aceea merită o protecție specială pentru sănătatea lor în timpul muncii. În plus, condițiile de muncă trebuie să fie corecte din punct de vedere al sănătății. Prin urmare, companiile ar trebui să se ocupe activ și într-un stadiu incipient de problema protecției sănătății la locul de muncă. Instruirea ca și coordonator al sănătății în legătură cu stabilirea și implementarea unui sistem de siguranță aduce o contribuție majoră la protecția sănătății la locul de muncă și nu consumă mult timp și nici nu costă mult.

 Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru…

Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.
Vezi profilul Digital x