Importanta tehnologiei quantum dot in domeniul televizoarelor

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 124

Desi ne uitam din ce in ce mai rar la televizor din diverse motive nu putem renunta la acesta. Chiar daca ne petrecem majoritatea timpului cu sarcinile zilnice sau ne place sa ne petrecem timpul liber departe de casa, sunt anumite momente in care simtim nevoia sa ne relaxam in fata micului ecran singuri sau alaturi de familie.

Cand vine acest moment ne dorim sa avem cea mai buna experienta, iar acest lucru inseamna un ecran cat mai mare, un sunet cat mai bun si culori cat mai bine definite. Cand avem toate acestea ne dorim de fiecare data ceva mai mult, iar tehnologia pare sa tina pasul cu cerintele noastre.

Una dintre cele mai noi tehnologii in materie de televizoare este quanum dot si se refera la iluminarea panourilor din televizoare, promitand culori naturale si o eficienta energetica mai mare. Ca atare, este posibil ca in viitorul apropiat sa castige teren in fata televizoarelor anterioare.

Tenologia foloseste nano particule care au capacitatea de a straluci atunci cand sunt luminate si care  sunt modelate intr-o pelicula amplasata in spatele unui panou LCD, indeplinind astfel functia de retroiluminare. Practic se pastreaza vechile ecrane si se schimba retroiluminarea, care ofera o imagine mai clara fata de cele vechi, care capatau o tenta galbuie.

Pentru a nu intra prea mult in limbajul tehnic trebuie sa retinem mai degraba anumite plusuri si minusuri. Din punctul meu de vedere cel mai mare plus este acela ca nu consuma atat de multa energie electrica fata de vechiile tehologii, raportandu-ne bineinteles la dimensiunile televizoarelor.

Cei care nu tin atat de mult la facturile la electricitate vor spune ca cel mai mare avantaj este acela ca gama de culori este mai clara si mai mare. Albul este mai curat si nu mai are acea tenta galbena care „deterioreaza” si celelalte culori. Ca atare, culorile par mult mai naturale. Faptul ca rezolutia afisata este mai mare inseamna ca numarul pixelilor este mai mare iar acestia sunt capabili sa faca tranzitia de la o culoare la alta astfel incat paleta de culori sa fie si ea mai mare.

Nu e neaparat un minus acesta insa trebuie mentionat ca quantum dot nu este cea mai performanta tehnologie aparuta pe piata pana in prezent. Potrivit specialistilor, OLED este o tehnologie mai performanta.

Cu adevarat un minus poate fi faptul ca exista in continuare scurgeri de lumina din spate atunci cand este afisata o imagine complet neagra pentru ca nu pot fi opriti individual pixelii, asa cum se intampla la tehnologia OLED.

E foarte posibil ca in urmatorii ani sa apara noi tehnologii, unele de succes, altele mai de mai putin succes. In realitate oamenii nu au nevoie de alte tehnologii legate strict de calitatea imaginii pentru ca ce exista in prezent poate fi suficient. E vorba totusi de marketing pentru ca o denumire noua vinde mai bine.

E interesant insa ca nu toti producatorii au dorit sa puncteze faptul ca televizoarele lor au tehnologia quantum dot. Spre exemplu Sony a lansat pe piata primele televizoare cu aceasta tehnologie fara a mentiona ceva de ea.

Date de contact:
Nume: Iulia Cristiana
Functie: Marketing Manager
Email: contact@toptelevizoare.ro
Cuvinte cheie:
televizoare, quantum, tehnologie


Comunicat publicat de: Webdesk (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Fierastraul pendualar - unealta indispensabila din locuinta

Cu toti ne gandim uneori la redecorarea propriei case si de ce nu la obtinerea unor lucrari de bricolaj de mare precizie, drept pentru care…

Climatizarea adecvata a casei cu aparatdeaerconditionat.ro

Orice persoana stie ca pe timp de vara este nevoie de anumite dispozitive care sa ne asigure confortul la nivelul locuintei, dar totodata si sa…

City break-ul in Paris, o noua tendinta printre romani

#Turism   #Bucuresti Vizualizari: 52
Vine acel moment de cumpana din viata ta in care simti ca trebuie sa ”schimbi aerul”, iar o vacanta intr-un loc cu adevarat superb ar…

Studiu de caz: bijuteriile ocupa un rol important in viata femeilor si in anul 2017

#Social   #Galati Vizualizari: 75
Cand vine vorba despre bijuterii, totul se rezuma in mare parte la frumusetea si eleganta unei femei care le poarta. O bijuterie, indiferent de marime,…

Placidepar.ro te ajuta sa iti imbunatatesti aspectul fizic

#Tehnologie   #Bucuresti Vizualizari: 55
Cu toti stim ca elementul de comparatie intre oameni se rezuma foarte mult la conditia fizica si aspectul pe care il arata acestia.
Vezi profilul Webdesk